Jedan neuobicajeni pogled, ili tabu tema a ipak...prisutna u svakodnevnici.

gost 216949

Buduća legenda
Poruka
31.866
Verovatno ce otvaranje ove teme izazvati razlicite reakcije, ipak, skupih hrabrosti da je otvorim. Zanima me vas stav drage Dame, da li mislite da sloboda u braku, ovde mislim na slobodu partnera da recimo, iako vole svog muza ili suprugu, ipak imaju/te slobodu sa nekim drugim, ko vas samo sexualno zanima i uzbudjuje, provesti te momente i dalje posle toga, uobicajeno, srecno i sa ljubavlju (mislim na pravu ljubav) ziveti u braku?
Neko, ko se tom "problematikom" bavi vec jako dugo, verovatno moze vise reci. Da li mislite, kao ja, da bas po ovom pitanju, koje je prilicno tabu,ima jako puno licemerja, predrasuda i stosta drugog prisutno?
Zahvalan sam svakom doprinosu ovoj temi:D

eh pa imash Ne cini preljube ebiga. a to je bash staro. tako da najbolje je brak shvatiti ko posao cini mi se ono nema shvrljanja??? :I
mada moze se relativizovati to preljuba
zato sto tu moze valjda da padne zla krv ljudi su osetljivi i ljubomorni blabla. mada koliko je nekima dosadno u braku mozda bi im pomoglo da overavaju ali mozda im i nije tako dosadno.
de bi tu bilo licemerje u stvari

Имам другара који поред жене има две девојке, ни не оправдавам, а ни не осуђујем, опет гарантујем да он воли његову жену, ове су ми само за ослобађање од стреса... Ја то лично не радим, и не бих радио, али не осуђујем друге људе због тога што раде а не тиче ме се..

mislim da bi muski zeleli da su zenske mnogo otvorenije tome .... slobodna ljubav, slobodan brak

ali, i da su zene, bez obzira na suskanja, i dalje mnogo konzervativnije
ili samo zadovoljnije sa malo- jedan covek, jedna zena pa dok traje

Mislim da prilicno realno mislis, ali ima i drugacijih muskaraca.
Ocekujem komentare, po mogucnosti...iskrene.

Имам другара који поред жене има две девојке, ни не оправдавам, а ни не осуђујем, опет гарантујем да он воли његову жену, ове су ми само за ослобађање од стреса... Ја то лично не радим, и не бих радио, али не осуђујем друге људе због тога што раде а не тиче ме се..

Kod njega je stepen ljubavi prema ženi uslovljen brojem
švalerki !?
Mašala !

Verovatno ce otvaranje ove teme izazvati razlicite reakcije, ipak, skupih hrabrosti da je otvorim. Zanima me vas stav drage Dame, da li mislite da sloboda u braku, ovde mislim na slobodu partnera da recimo, iako vole svog muza ili suprugu, ipak imaju/te slobodu sa nekim drugim, ko vas samo sexualno zanima i uzbudjuje, provesti te momente i dalje posle toga, uobicajeno, srecno i sa ljubavlju (mislim na pravu ljubav) ziveti u braku?
Neko, ko se tom "problematikom" bavi vec jako dugo, verovatno moze vise reci. Da li mislite, kao ja, da bas po ovom pitanju, koje je prilicno tabu,ima jako puno licemerja, predrasuda i stosta drugog prisutno?

U mom braku pod "slobodom" se podrazumeva nesto sasvim drugo. Ovo sto si nazvao "slobodom" mozda ima veze sa slobodom, ali nema veze sa ljubavlju u braku.
Koliko i da sam sirokih shvatanja za mnoga zivotna pitanja, sto se bracnih odnosa tice mozda sam grozni puritanac!!! Nema niko drugi u mom zivotu dok volim muza i stalo mi je do njega i obrnuto. Izvadila bih mu oko, da pogleda gde ne treba i kako ne treba, a tek za nesto vise...:lol: Nikome nista nije zabranjeno, ali kad neko udje u brak doza samokontrole se podrazumeva, nismo zivotinje.
A bez ljubavi, postovanja i podrske...o tome bi se tek dogovarali...
Zasto mislis da je tema tabu?
Mislim da ce te forumasi demantovati.

Iebiga retke su veze sa obostranim emocijama i da se dobije maximum pa se ulazi u povrsne odnose i to je normalno..nece niko sedeti i cekati da se dese bajke..onda prodju godine pa se i s takvim osobama ulazi u brak..realno kad se saberem bez obzira koliko su veze trajale ladno sam trebao imati sa strane ribe i mnogo bolje bih prolazio..opet i doziveo sam osecaj za koji sam verovao da je nemoguc i za koji bih sve veze i kombinacije dao

Mozda gresim,ali mislim da bi bas ti mogao da das dobar odgovor i na ovo pitanje.:mrgreen:

Ovom "problematikom" se ne bavim,ali sam dugo u braku(sa istom osobom).Zivim tako da ne radim ono sto ne bih zelela da urade meni,a to ocekujem i od partnera.U dobrom braku se vec toliko poznaju da tu ne moze nista da se sakrije,;)
Iskusenja postoje, ali ako time mozemo vise izgubiti nego dobiti, dileme nema.

One koji mogu da zive tako ne osudjujem,svako ima pravo da zivi svoj zivot kako zeli.
Izuzetak su oni koji love na mojoj teritoriji.:zcepanje:

Poslednja izmena:
sloboda..kako to lepo zvuci.
a u stvarnosti..cini se da je malo drugacije.
kao neko ko dugi niz godina proucava problemtiku:mrgreen:, mogu da primetim nekoliko stvari.
1. prava ljubav nema veze sa sexom. i jednokratan sex, i sexualna avantura ne moze unistiti ljubav tamo gde ona postoji.
2. realno je malo ljudi koji su zaista verni..velika vecina pre ili kasnije svrljne..ta trane.
3. 99% ljudi nikad nece pristati na zvanicno otvoren brak..cak i ako i samo ima avanture sa strane. cak i ako mu ne smeta sto i partner to cini povremeno(misim ovo je mali grad u njemu sve se zna:lol:)..nije vazno sta ko radi, vazno je da se o tome ne prica:)
4. cak i tamo gde ljudi zele da budu "siroki" i da realno gledaju na te stvari -sex koji sam po sebi ama bas nista ne znaci, pre ili kasnije se javi strah da ce izgubiti voljenu osobu..jer sta ako je/ga taj drugi bude ljubio neznije?
5. "sloboda" nije nesto sto nam neko da ili uzme..svako dakle ima upravo onoliko slobode koliko mu je potrebno, samo je pitanje dal je i partnera obavestio o tome..:mrgreen:
6. najveci broj ljudi koji svrljaju se drzi dobrog starog gesla: za sebe imam jedne kriterijume, al to vazi samo za mene..ne daj boze da je/ga uvatim..
7. sex je uzasno precenjen.:)
i tako..ima jos...prica nije ni jednostavna ni jednostrana..:)

Poslednja izmena:
sloboda..kako to lepo zvuci.
a u stvarnosti..cini se da je malo drugacije.
kao neko ko dugi niz godina proucava problemtiku:mrgreen:, mogu da primetim nekoliko stvari.
1. prava ljubav nema veze sa sexom. i jednokratan sex, i sexualna avantura ne moze unistiti ljubav tamo gde ona postoji.
2. realno je malo ljudi koji su zaista verni..velika vecina pre ili kasnije svrljne..ta trane.
3. 99% ljudi nikad nece pristati na zvanicno otvoren brak..cak i ako i samo ima avanture sa strane. cak i ako mu ne smeta sto i partner to cini povremeno(misim ovo je mali grad u njemu sve se zna:lol:)..nije vazno sta ko radi, vazno je da se o tome ne prica:)
4. cak i tamo gde ljudi zele da budu "siroki" i da realno gledaju na te stvari -sex koji sam po sebi ama bas nista ne znaci, pre ili kasnije se javi strah da ce izgubiti voljenu osobu..jer sta ako je/ga taj drugi bude ljubio neznije?
5. "sloboda" nije nesto sto nam neko da ili uzme..svako dakle ima upravo onoliko slobode koliko mu je potrebno, samo je pitanje dal je i partnera obavestio o tome..:mrgreen:
6. najveci broj ljudi koji svrljaju se drzi dobrog starog gesla: za sebe imam jedne kriterijume, al to vazi samo za mene..ne daj boze da je/ga uvatim..
7. sex je uzasno precenjen.:)
i tako..ima jos...prica nije ni jednostavna ni jednostrana..:)
:eek: ti si evoluirala otkad si ovde?
slazem se od a do s s ovim postom i prosto ne znam sta bih pametno rekla
mislim da ce i na temi 50% postova biti puko foliranje,laganje drugih i sebe,jer ono sto vidim u rl se nikako ne poklapa s onim sto ljudi pisu na forumu

6 i kusur god..sto?:lol:
i nisi nikog drugog pozeleo svo to vreme?:)

:eek: ti si evoluirala otkad si ovde?
slazem se od a do s s ovim postom i prosto ne znam sta bih pametno rekla
mislim da ce i na temi 50% postova biti puko foliranje,laganje drugih i sebe,jer ono sto vidim u rl se nikako ne poklapa s onim sto ljudi pisu na forumu
tece vreme, liki, tece:lol:
recimo da sam prozivela razlicita iskustva..od tad.:)

Back