Jedan NA Jedan

bruno.konti

Aktivan član
Poruka
1.613
evo ovako ljudi...
ja i Dule smo nesto pricali o novoj temi pa resih da otvorim ..
ideja je da se postavi takmicenje u kome ce da se takmici jedan clan protiv drugog.
bilo bi pozeljno da se prijave ljudi kojima ovo deluje zanimljivo,
da bi znali ko je u igri...
a sada malo o takmicenju..
razmisljali smo da to bude tako sto prvi takmicar postavi sliku, dok drugi mora adekvatno da odgovori na tu sliku, znaci nesto sto je slicno, po kompoziciji, boji, u principu ako je npr. neki makro, treba necim slicnim da se odgovori...
dobro bi bilo da se to odigra jedno vece, jer tada su svi u mogucnosti manje-vise da ucestvuju..
i bilo bi dobro da se npr. postavi ogranicenje da mora na sliku da se odgovori u roku od 10-15 min....
to se lako vidi kada je postovano, i ako neko ne postavi sliku, preskace se i ide se dalje...
dobro bi bilo zbog dinamike..

moglo bi da se glasa par dana(2-3), tako sto ce od npr.6 ili 8 slika koliko bi bilo...
bolja slika dobija 2 losija(naravno subjektivno misljenje) 1 poen, to se sabere i ko ima vise dobija duel...

mozemo da dogovorimo termine kada cemo da se igramo, jer ne mogu svi uvek da budu online...

ako ima vise ljudi koji su za ideju mogli bi da napravimo turnir, i da iz kola u kolo ispadaju jedni dok drugi idu dalje...
i na kraju ostaje sampion...

naravno sve je ovo igra, pobednik ne dobija neke materijalne nagrade...

ajde sada ako ima zainteresovanih, javite se..
u drugom postu cemo azurirati listu...

Ovo mi samo nije jasno: "mora na sliku da se odgovori u roku od 10-15 min...."
Znaci li to da moram za to vreme da kopam i iskopam nesto iz silnih foldera, pa smanjim fotku, pa dok je okacim...ili ako je vec nemam na brzaka ufotkam nesto, pa prebacim, pa smanjim itd... mislim da to zahteva malo vise vremena. Ali u pravu si, jeste dinamicnije tako.

dobro bi bilo da se ima to na nekom web albumu, i da se samo na brzinu ubaci link...
ako bi davali duzi rok, to bi se razvuklo na nedelju dana mozda, a onda se glasa za 6-8-10 slika..
zato je pozeljno da se srede malo albumi, i nece biti problema...
postavlja prvi, odgovori drugi, onda postavii drugi pa odgovara prvi.
to znaci da moze da se spremi pola fotki kao sigurno, a pola ostaje otvoreno...
to je od 3-5.. nije strasno..

isto tako mislim da je zanimljivije da nema zadatih tema ili necega sto dolazi uvek, jer bi bilo sve vec spremno,
i izgubilo bi na zanimljivosti...

da napomenem, oko ovoga smo sve ja i Dule razgovarali i koliko je tema moja toliko i njegova,
on je dao stvarno veliki doprinos...
Danke Dule....

I ja bih da se igram, al ništa ne razumem. :D

bug.gif

srpski mi je sve slabiji...
tu smo da se objasnimo..

ako bude vise ljudi mozemo da pravimo turnir..
npr. 8 se javi... to je cetvrtfinale...
pobednici idu u polufinale.. ii td..
dvoboj je neko vece(dogovorno), glasa se par dana nakon dvoboja..
svaka slika dobija ili 2 (kao bolja) ili 1 ..
saberemo sve i to je to..

naravno ako neko ima neki savet, mozemo da menjamo, ali ne bi trebalo samo da gubi na dinamici..

to je jos ludje, ali teze izvodjivo, skoro svi imaju obaveze iz dana u dan...
tako da je jedino uvece izvodljivo, zamisli da na poslu moras da slikas.. he he..
ima ljudi i iz drugih vremenskih zona..

DOBAR album na Photobucket.u ili Webshots.u(i sl.) je sve sto treba..

cekaj Xia...
da se jave ljudi..
dobices svog protivnika sa kojim ces da se takmicis..
dacemo par dana da se ljudi prijave,
pa cemo da krenemo..
srdi malo album na webu(ako treba), ako imas slike koje nisi dizala a dobre su...
krece uskoro..

ali kako da znam kakvu ces ti fotku da postavim..kako da znam shta mi treba...mene to malo buni...
al' dobro...snacicemo se...
ovaj prv krug ce nam biti vishe das skontamo shta i kako..a posle,kad se malo uhodamo..bice bolje..u svakom sluchaju sam za :D

Бруно, а шта кад имаш стотине и стотине слика, мислим, ко ће то све да качи на Photobucket, а још се и не зна која ће бити потребна да би се са њом адекватно одговорило? Ако би други прихватили да, рецимо, рок за одговор буде 15 до 20 мин. (мислим да је то и даље динамика, треба осмислити или ископати слику) и ако прихватате да је дозвољено одговорити сликом коју имам или коју могу да усликам у датом тренутку (опет, ко стигне да је обради, још боље), можда бих се и ја пријавила. И да ли се међу паровима договара када почиње дуел ... хоћу рећи, ко одређује када почиње дуел, пошто неки раде, што ти кажеш, неки су у другим временским зонама, неки имају обавезе, ....

oko svega moze da se dogovori, ako se zna koje na redu za takmicenje, mogu ta dva takmicara da odrede kada im odgovora..
to nije losa ideja da se slika i da se stavi odmah, ali vecina slika bi bilo po mraku, jer je vecina clanova aktivna uvece, ima onih koji mogu sa posla, ali ne uvek....

sto se tice albuma na netu..
ja imam 1800-1900 slika(malo li je...(na Hardu 30.000+)), u tome i jeste fora da ne znas sta ce da padne...
ako znas sta dolazi, to ce onda da bude formalnost, samo zakacis slike i odes da spavas...
ovako treba za to vreme ili da slikas ili da nadjes na netu u albumu... vreme nije problem, moze i duze da se stavi.. 15-20-25 min..
ali da se ne oduzi mnogo... 6x0,5 to je tri sata, ako je 8 slika onda je 4 sata....
moze to da se tolerise neki min, nije strasno, ali dikvalifikacija je resenje da se uvede red.. he he...
(ja sam malo radikalan...)
15 min je dosta vremena da slikas skines na komp, malo sredis, dignes u album i bacis link..
kao sto rekoh pola slika mozes da imas spremno, jer zadajes pola ti a pola protivnik....

u je... ala sam isfilozofirao....
dajte ljudi bice smejurija, to je samo igra....

Hocemo li da pocnemo od sutra? Svi se slazu? Slazu se. :lol:
Pa da, da ne mudrujemo mnogo, hajde da pocnemo pa da vidimo kako ce to da ispadne.
Ti i Dule pocinjete prvi, vas dvojica ste organizatori. :p
I ovo: jeste, bas u tome je car sto nikada ne znas na koju fotku mozes da racunas, pa da vidimo ko ima brze prste. :)

Back