Jebivetar (3)

Nas dragi nedopeceni jebivetar upleo se ko pile u kučine. Ne može sebi da dodje. Stalno razmišlja o njoj, toj maloj. I pita se kako je to moguće. Da je toliko zavoli! Da mu se toliko zavuče pod kožu. On, neodoljivi i neosvojivi, kapitulirao pred tom malom "vešticom". Pred derletom, klinkom! Balavicom!!!
Moli je da se uda za njega, a ona neće. Ej, on moli neku ženu. Jel vi možete to da zamislite? Sve su njega molile, kumile, pecale na razne načine. Neke su, morao je priznati, mada nerado, bile vrlo maštovite. I ništa. On je odolevao. Šta mu bi?

Prvo čime ga je iznenadila, bilo je to što je ona njemu prišla. Onako, drsko i bezobrazno. I gledala ga nekako s visine, a on i kad sedi, viši je od nje. Onda mu je rekla da ga želi. Šokirirala ga! Bez uvoda, bez uvijanja, bez foliranja. Samo je rekla "Želim te" i ništa više, ništa dalje.
Samo što nije pao .Sreća da je sedeo. Njemu, jebivetru, njemu zavodniku na glasu, prilazi neka mala i izgovara ono što on nije izgovorio ni jednoj , bez uvoda, razrade i zaključka. Nego se natezao sa njima dok ne dodje do cilja. A cilj je odvesti je u krevet, što pre! To je valjda svima jasno. Ne treba da crtam.

I ispade da je njega, jebivetra, ta mala odvela u krevet, a ne on nju. Još ne može da dođe sebi od šoka.
Od tada, ne razdvaja se od nje. I kad nije sa njom, ona je tu, u njegovoj glavi.

I još se on nervira. Ej, on se nervira i to zbog žene. Ubi ga ljubomora. A nikada nije bio ljubomoran. Ne može a da ne misli o tome koliko li je ona puta tako pokupila nekog. Neće da misli o tome, ali...

Koliko god se opirao, to ga muči, ne da mu da spava, da jede, da diše. Pozeleneo je od ljubomore. Pitao je, ali ko zna da li mu je rekla istinu. Ne govore one istinu. A ni on, ruku na srce, nije baš istinoljubac.

Pitao je, rekla mu i sada tek ludi. Činilo mu se da je iskrena, al opet. Taj crvić svrdla li svrdla u njegovoj glavi. Sumljivo mu, sve mu sumljivo, al se trudi da se ne oda. Da ona ne skapira šta se njemu mota po glavi.
Čas joj veruje, čas ne. Više ne veruje nego što veruje. Kaže sam sebi "Konju jedan, bio si sa toliko žena, a sad te jedna mala, klinka navukla ko konja i pravi budalu od tebe"...

A mala? Mala se zaljubila u jebivetra cim ga je videla. Dobro, nije se baš zaljubila odmah. Možda i jeste, ali nije smela ni sama sebi da prizna. Ono što je sigurno je to da je privukao, kao magnet. A znala je ona sve o njemu. Bas sve. I gde da joj se to dogodi. Ne sme da se zaljubi u takvog. Naebala je, ako joj se to desi. N a e b a l a!!!! On bre menja devojke češće nego čarape.

Znala je ona da pored onakvih riba ona nema nikakve šanse. Jos plus što izgleda ko maloletnica. A on neće da se bakće sa takvima. Ne trebaju mu problemi. A vuče je neki đavo, ne može da odvoji pogled. I stalno ga zamišlja. Hoće da bude sa njim jednom, pa nek ide život. Neke posle bude šta hoće.

Nije kalkulisala. Nije očekivala ljubav do kraja života. Nije htela ništa od onoga što devojke žele. Želela je da bude sa njim i molila Boga da se ne zaljubi, jer ako se zaljubi, ode mast u propast.

Stisla petlju i prišla mu. Rekla mu. Otišla s njim. Bilo joj divno, ludo, nezaboravno. Srećna i tužna. Sve što je lepo kratko traje, znala je. Više ga neće videti. I to je znala. Al nema veze. Bar joj je bilo lepo, kao nikada pre. Pomirila se sa sudbinom. Njega ne može imati, njega ne. I to je znala. Napravila je glupost. I to je znala. Ali, nije se pokajala. Vredelo je. I to je znala. To, da će vredeti....

Malo je reći da je bila iznenađena kad je pozvao. Oduzela se i sabrala. Shvatila da je neće otkačiti baš odmah. Ali da će je svakako otkačiti. Ipak je izašla sa njim. Pitao je svašta: o bivšim momcima, o porodici, o drugaricama, o svemu i svačemu. Ono što nije pitao a znala je, osetila da želi da pita, je da li je često to radila. Startovala momke. Ako mu kaže istinu, da je to uradila samo jednom, da je samo njega startovala, neće joj verovati. U to ne bi poverovao ni jedan muškarac, a pogotovo jebivetar. Ako ga slaže, znaće da ga laže. Okreni, obrni,izadje na isto. Svakako joj neće verovati.

Ma zabole je dal će joj verovati. To i onako nije važno, jer od cele priče ništa neće ni biti. A i ne treba joj jebivetar, već je imala jednog takvog i naplakala se zbog njega, podigla nivo Dunava svojim suzama.Samo što Beograd nije potopila.Ma, još ga nije zaboravila. Tog prethodnog jebivetra.
Oni ostali momci se ne racunaju. Oni su bili onako, normalni. Nisu bili jebivetri.

Bez nekog razmišljanja, odgovorila mu je na sva pitanja. Ispričala mu i ono što je nije pitao. Šta ima da izgubi ili dobije ako mu ispriča. A i nije bilo puno toga za priču. Ali, svejedno se bolje osećala. Skinula neki teret. I dobro se osećala što je to podelila sa nekim. Što je konačno nekome ispričala kroz šta je prošla jer je bila dovoljno glupa da se zaljubi u jebivetra, prepečenog, reš pečenog. Pa se smejala. Umirala od smeha. Ona je opičena, sto posto. Jednom jebivetru priča priču o svojoj ljubavi prema drugom jebivetru. Pa to samo ludača kao što je ona može.

Jebivetar, u čudu. Što se sad ona smeje ko lud na brašno. Pita je, al ona se zacenila. Ne može da govori. Suze joj idu od smeha, previja se, lupa rukom. A on ludi i čudi se.
Dodje nekako do daha i reče mu šta joj je smešno. Pa su se zajedno smejali. Pa su rekli jedno drugom sve što misle, sve što su mislili i što će misliti...

Ih, sad sam se nešto raspilavila...upropastih sve što sam do sada napisala. Šta ćete, valjda godine, ostarilo se...z;)z:)

Al da zavrsim ovu pricu o jebivetrima. Tj. o nedopečenom jebivetru i maloj garavoj. Nema tu sta dalje da se priča. Osim ovoga.... I živeli su srećno do kraja života....

THE ENDz:)

P.S. i jebivetri, bar neki, umeju da prepoznaju istinu, iskrenost i prave vrednosti u moru laži.....

Pazi kad sam znala da će da mu doaka
attachment.php

tj. da on ume sve to gore pobrojano da vidi
attachment.php

i da će živeti srećno do kraja života
attachment.php

i ko je lovac a ko plen?
podseti me na jednu moju pesmu hahahahaah

Poslednja izmena:
LJILJA MMM;bt193002:
Pazi kad sam znala da će da mu doaka
attachment.php

tj. da on ume sve to gore pobrojano da vidi
attachment.php

i da će živeti srećno do kraja života
attachment.php

i ko je lovac a ko plen?
podseti me na jednu moju pesmu hahahahaah

:zcepanje: i ja sam znala z:)
ma mi zene uvek sve znamo, a muskarci samo misle da ne znamo i da mogu da nas zavlace...z;)
I mnogi ne znaju da su zapravo uvek oni ti koji su birani, a ne obrnuto...al ajde da im ne kvarimo veseljez;)
koju pesmu, volela bih da je procitam

LJILJA MMM
u 09.06.2010. 08:22

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

LOVAC I PLEN

Vazda bilo a i biće
I lovaca a i plena
Pa kad lovcu padne mrena
Tad se stušti naspram plena.

Plen je kao, svaki drugi
Tih, uplašen pa tad beži
U većini slučajeva
Lovac reži a plen beži.

Jednom tako podje lovac
Sav uzbudjen lovnom strašću
Uvek on je pod tom vlašću
Danju, noću....ma kad hoćeš.

Vide lovac prepelicu
Sitnu, nežnu lepoticu.
Pogledi se susretoše
Lovne misli probudiše.

Prepelica, čudna ptica
Sićušnica, malenica
Oka milog , glasa tihog
Al pogleda neumitnog.

Gledala je tako lovca
Al’ bežala ona nije
Instikt joj je govorio
Da taj lovac snove snije
Neće njene da ubije.
Stane ona hrabro, mirno
Na megdan tom lovcu strašnom
Malo srce prepelice
Uplašeno, prestrašeno.

Gleda i on začarano
Sav zaveden i zatečen
Zavodnica prepelica
Čas je žena, čas je ptica.

Prepelice djavolice
Ajde dodji, pridji, hodi
Kakva si mi lepa, mila
Žao mi je kad bi bila
Jošte jedna recka gruba
Na kundaku puške moje
Zato ajmo sad oboje
Pa nek svirci sada svire
I cigani u daire
Nek se pije, nek se igra
A ti si mi kao čigra.

Čudan život, čudan tvorac
Ko je sad plen, a k’o lovac?

OJHAAAAAA

:manikir:

Poslednja izmena:
Luna ti si prava.
Sve prave žene upravljaju muškarcima, i ostavljaju privid (za publiku) da su muškarci glavni.
To nije loše, možda nastavljanje naših tradicionalnih vrednosti kojih se nesmemo odreći.
Pa čak i feministikinje (ako je koja pretekla od te vrste) očekuju da ih muškatac brani i štiti
a da imaju bar apsolutno ista prava. E pa nemožeš se keksati da ti ne ulazi.
A tek crnogorci.
Samo jedan primer. Dok sam živeo u Beranama, žena gledala izlog u glavnoj ulici i neki je tada (91') malo gurne branikom po nozi dok se parkirao.(BMW X4, star par meseci !!!) . Ona se okrene i njemu svašta, a cela kafana aplauz.
Samo se seo u auto i kidaj.
Da li se uplašio žene? Ne.
Ali:
- nečasno je udarati slabije od sebe, posebno ženu
- svaka ima muža, brata, oca ...

Izvinjavam se što ovaj komentar možda nije baš za ovde, ali tu je negde, a i ko će sad tražiti da le je neko nekada baš ovo pomenuo.

Poslednja izmena:
Koliko jhe fantasticnih ljudi proslo bsasa ne zapazeno, samo zato sto nisu bili trenutno haj, in i u trendu. Bilio su fantasticni, al nisu bili moderni u tom trenu.

A s druge strane , koliko je divnih, neverovatnih devojaka koje su, cim su krenule da traze srecu, nemarom i zbog trenda pregazile svoju srecu vec prvim korakom.

skura58;bt193021:
Luna ti si prava.
Sve prave žene upravljaju muškarcima, i ostavljaju privid (za publiku) da su muškarci glavni.
To nije loše, možda nastavljanje naših tradicionalnih vrednosti kojih se nesmemo odreći.
Pa čak i feministikinje (ako je koja pretekla od te vrste) očekuju da ih muškatac brani i štiti
a da imaju bar apsolutno ista prava. E pa nemožeš se keksati da ti ne ulazi.
A tek crnogorci.
Samo jedan primer. Dok sam živeo u Beranama, žena gledala izlog u glavnoj ulici i neki je tada (91') malo gurne branikom po nozi dok se parkirao.(BMW X4, star par meseci !!!) . Ona se okrene i njemu svašta, a cela kafana aplauz.
Samo se seo u auto i kidaj.
Da li se uplašio žene? Ne.
Ali:
- nečasno je udarati slabije od sebe, posebno ženu
- svaka ima muža, brata, oca ...

Izvinjavam se što ovaj komentar možda nije baš za ovde, ali tu je negde, a i ko će sad tražiti da le je neko nekada baš ovo pomenuo.

Hvala skura...:hvala:
razumela sam, ja sam poreklom iz tih krajeva...tako da...sve znam, sve razumem...z:)z;)

Sanovnik;bt193031:
Koliko jhe fantasticnih ljudi proslo bsasa ne zapazeno, samo zato sto nisu bili trenutno haj, in i u trendu. Bilio su fantasticni, al nisu bili moderni u tom trenu.

A s druge strane , koliko je divnih, neverovatnih devojaka koje su, cim su krenule da traze srecu, nemarom i zbog trenda pregazile svoju srecu vec prvim korakom.

Uvek bilo i bice...ko slepo prati modu...ali nisu svi takvi...z:)

Hvala:zpozdrav:

Al da zavrsim ovu pricu o jebivetrima. Tj. o nedopečenom jebivetru i maloj garavoj. Nema tu sta dalje da se priča. Osim ovoga.... I živeli su srećno do kraja života....

Naravno , kako drugačije?

To je bilo za očekivati, svaka normalna bajka tako se završava.
Svaki život se tako ne završava, nego priča traje i kako vreme ide uzma neke druge stilove i tokove.
Već kako koja, naravno.
Vreme ide ali priča više ne, jer pokazali smo jebivetre i šta bi čovek, bilo da je žensko ili muško još hteo?
Dalje je klasika,
Iskosa gledano odradili su svoje živote, manje ili više kao i ostali i nakon deset godina jedva da su se sećali, ko je bio jebivetar, koji je eto, ipak uhvatio jednu od poslednjih šansi da položi razred, a ko mala garava, odigrala rolu na daskama, ali onim pravim, što život i čine, kad već ne podupiru. U stvari „svi smo mi malo dramili, ćutali il galamili u to spektaklu.... „ (živeo Majstore Đ. B.)
Ne, priča je stala tačno tamo gde treba.
Pa su rekli jedno drugom sve što misle, sve što su mislili i što će misliti...
Ih, sad sam se nešto raspilavila...upropastih sve što sam do sada napisala. Šta ćete, valjda godine,
Na ovaj trenutak sam mislio kad sam ti rekao: pomisli, pa napiši, ako smeš.

Osetiti je lako, svako normalan ko je prevalio tridesetu prošao je na neki način kroz to. Ali ispričati tako da te razumeju i osete, oni koji čitaju, skoro je nemoguće, ako pisac u priču na ovom mestu ne sipa i malo sebe, malo jako puno sebe, više nego što na početku misli da treba, ako uopšte misli. Čitajući tvoje nastavke, video sam, a možda sam se i prevario, kako ti polako postaje jasno, da na kraju mora doći taj trenutak kada mala garava otvori srce, zvuči trivijalno ali misli da znaš na šta mislim. Jebivetar, manje više. Njegovo srce se ionako vuče po prašini, otkad ga je ostavila školska ljubav, na primer, negde u petom osnovne na stranicama nekog spomenara, koji je slučajno zapao u pogrešne ruke. Ali mala, koja se pokrpila i posle mnogo jače frke, ona će da pristane na kraju ili da ne pristane i bez toga nema kraja. Zakon prirode.
OK uspela je da ga pobedi u igri zaljubljiivanja, jako veliki uspeh za ženu, pogotovu danas. Ali kakve to veze ima sa onim što je stvarno želela? Žene se uglavnom ne zamajavaju igricama, čisto da im prođe vreme, a koje im ne donose ono što žele. Pričati o svemu ili skoro osvemu je isto tako igra. Počne kao dobra zabava, kao neko zezanje,da se napiše nešto što se misli tpa, evo i ja da napišem neku svoju pamet, a ne traži se pamet, toga danas ima čak i u reality programu. Traži se ono, što se ne daje bez borbe. Spolja ili iznutra na kraju je svejedno.

Godine, jako lep izgovor, originalan čak.

Pozdrav, uživao sam čitajući.:zlud:

@MPMcB , hvala ti na ideji i na ovako iscrpnom komentaru...

Sve moze da se zamisli, izmasta,( ko ima maste) ili ko ume da posmatra ljude u svojoj okolini, da zapaza detalje, kome ne promicu i one sitnice koje neki ne primecuju, ko ume da se uzivi u odredjenu situaciju...

I da, naravno da u svaku pricu unesem i delic sebe, neka svoja razmisljanja, neka svoja osecanja, nesto dozivljeno ili izmastano...kao kad glumac sprema ulogu i uzivljava se u odredjeni lik, poprima osobine tog lika, karakterne, pa cak i fizicke...onaj ko to ume je odlican glumac...

Ne mislim da sam odlican pisac, ali kad hocu, mogu da se postavim u ulogu tog nekog lika o kome pisem...mogu da placem, da se smejem, da tugujem, da razumem ...koliko uspevam da to docaram, prosudjuju oni koji citaju...
Oni koji su citali delove mog romana kazu da sam uspela...a ja....ja nikada nisam zadovoljna, uvek mislim da moze bolje...
Retko objavljujem ono sto napisem...iz raznih razloga...da ne ulazim sada u tu pricu....
Velika mi je cast kad neko kaze da je uzivao citajuci ono sto sam napisala....
Hvala jos jednom ....
Veliki pozdrav....:hvala:

Back