je li...

danas je i mene, prvi put u zivotu, ujeo pas! nisam mogla da verujem da se meni to desilo:)
salu na stranu...nije mi bilo bas prijatno....zbog prehlade ne odoh na posao, al izvela ovo moje malo cudo u malo duzu setnju, tu u kraju...znam da je tu copor koji se uvek "buni" zbog upada na teritoriju, ali obicno "bezi" je bilo dovoljno ranije...danas kao da su bili na tri coska...drali se na sav glas...a ima ih oko desetak....i dva se zaletela ka nama...pocela sam i ja da vicem na njih i bezi i mars, jedan odustao, al jedna zenka, poznata inace u kraju kao veoma agresivna u poslednje vreme, nastavila za nama, isla sam malo brze...cisto sto pre da se sklonimo sa njihove teritorije, ali daleko od toga da je to bilo bezanje, da sam usporila verovatno bi mi rastrgli psa:(...nisam ni shvatila kada je prisla dovoljno blizu da me capi za nogu...kad me gricnula, okrenula se zadovoljna i vratila ostalima.
ova moja mala, sedam meseci, je veoma vesela po prirodi, ali ako neko zarezi na nju, nece ostati duzna...ovog puta, mislim da je bila manja od makovog zrna:), pripila mi se uz nogu i cuti kao zalivena:)... sto je naravno, ispalo ok, samo je jos ona falila da se junaci...obe bi nas krpili danas:).
sve u svemu, veoma neprijatno, posebno sto se ta zenka, poznatija kao nana, stalno tu muva...sve cesce su zalbe da je na nekog nasrnula....ima li tu resenja...naravno, mislim na neko normalno?

Ja nisam prolazila nikad pre tu sa Dzipsijem, jer nije u mom kraju, a ne setam psa na tu stranu nikad. Znaci psi me nisu prepoznali.
Drugo, nisu ni imali prilike da me onjuse, nisam im se ja toliko priblizila, a trece ja nisam jedina koju su napali, ima dosta ljudi, medju kojima je i moja drugarica koja u zivotu psa nije mala, niti ga mazila.I ona je posle toga isla na usivanje obe noge, skroz su joj od kolena na dole napravili rane.
Jednostavno, akvi su, agresivni i divlji.
Inace, ja zivim u Franca Rozmana, to vam je na Juznom Bulevaru, na Autokomandi. Tako da, cuvajte se kad prolazite kroz taj kraj i ulicice iznad, jer nikad se ne zna sta donosi mraaak...:)
Ja kda setam psa, nije me strah, boze, zna on da se brani, a i mene bi odbranio,ne plasim se niceg, tako da i manijaci mogu samo da me gledaju :)

sve u svemu, veoma neprijatno, posebno sto se ta zenka, poznatija kao nana, stalno tu muva...sve cesce su zalbe da je na nekog nasrnula....ima li tu resenja...naravno, mislim na neko normalno?

Kod moje zgrade ih je bilo 10-tak i nisu nikako podnosili mog Gizma sve dok ih nisam podmitila velikim kolicinama svinjskih dijafragmi koje su ljudi donosili na pregled na trihinelozu-naravno, dobijali su one sa negativnim nalazom. Posle nisam mogla da se otresem, morala sam da se sunjam kad krenem negde. Osim podmicivanja, donekle je resenje ukloniti problematicne pse ali uvek postoji mogucnost da bi njihovi naslednici na "funkciji" poprimili isti model ponasanja.

Ako je pas poremecen, i ubija druge pse i macke, njemu nema drugog izbora. On je mentalno poremecen.
Vec sam navela primer i slazem se sa tim:ako je covek ubica, bolesnik i ne moze da se kontrolise-i njega isto treba uspavati. Sta da radim, to je moje misljenje. Nisam ja mislila na ove pse sto napadaju kako im se cefne,rekoh vec, mozda za njih i ima spasa, ali psi koji ubijaju sve na sta naidju pretstavljaju opasnost i ne mogu se zatvoriti ni u jedan azil.

Btw ako neko nema konkretno resenje koje moze da predlozi rini u vezi toga kako da izbegne te pse neka se suzdrzi od nepotrebnih komentara.
To vazi za sve. Svaka poruka koja mi bude delovala cinicno i sa provokacijom ce biti obrisana.

Takva sluzba postoji ali oni nece da se zamajavaju sa takvim psima, oni obicno pohvataju one koji se ne boje ljudi i prilaze pa kazu:"Sta hocete, jesmo li pokupili citav copor!?" To su oni iz Ovce. Znaci, ostaje mito-pun dzep keksica i tepanje. Pricala mi je jedna devojka kako je sa svojim patuljastim snaucerom imala bliski susret sa jednim divljim coporom ne secam se vise, da li u topciderskoj sumi... Uglavnom, njen Sky se sakrio iza nje a ona cucnula i pocela da im tepa ono klasicno-kuce male, slatke, drage... Gledali su je u fazonu koji je tebi i otisli dalje svojim poslom. Moze da pomogne.

Danas sam 5' ispred prodavnice (vikend-akcija u Idei-pomorandze 40 dindzi a to mi je najbliza radnja) branila neko nesrecno pseto od lokalnog copora a onda lokalni copor od prolaznika-ljudi su mislili da su mene napali. Da nije strasno, bilo bi smesno.

Slazem se, to je dobra fora. Obicno se tako zbune i zaista odu dalje. Tako ja resavam problem kad se neko od ulicnih pasa kezi na mene i Tedija, mada ima jedan dosadnjakovic za koga ni to nije pomoglo, pa sad moram da ga teram jer nas stalno vreba s ledja.

Slazem se, to je dobra fora. Obicno se tako zbune i zaista odu dalje. Tako ja resavam problem kad se neko od ulicnih pasa kezi na mene i Tedija, mada ima jedan dosadnjakovic za koga ni to nije pomoglo, pa sad moram da ga teram jer nas stalno vreba s ledja.

Sagnes se kao da ces da uzmes kamen a sto kamena nigde nema, oni to ne znaju.

Znam tu foru, samo je problem sto ne uspem uvek da ga vidim. Pas se bukvalno prikrada iza zbunja, i pokusava da ujede Tedija za zadnje noge, sto je jednom i uspeo pa sam ga ganjala okolo ne bi li mu uterala malo straha od nas, ali ne vredi. Poslednji put smo ga sreli pre par dana, i kidisao je ovog puta na nas i bez zbunja, tako da sam otkacila Tedija sa povoca za slucaj da ga napadne, da moze da se brani.

Znam tu foru, samo je problem sto ne uspem uvek da ga vidim. Pas se bukvalno prikrada iza zbunja, i pokusava da ujede Tedija za zadnje noge, sto je jednom i uspeo pa sam ga ganjala okolo ne bi li mu uterala malo straha od nas, ali ne vredi. Poslednji put smo ga sreli pre par dana, i kidisao je ovog puta na nas i bez zbunja, tako da sam otkacila Tedija sa povoca za slucaj da ga napadne, da moze da se brani.

Blago tebi kad imas psa koji moze da se brani! Ja mog mogu da otkacim samo da bezi dok ja sutiram dzukele po ulici. Muka mi je vise. I da ne bude zabune, velikog psa hocu da ne bih morala ja da ga branim a ne da bih se svetila za ovo sto zadnjih 12 godina rade ovom sadasnjem, malom. Inace branim sebe i svoje ali nikad ne napadam prva i bez razloga, niti bih to ikad radila.

Razumem te potpuno. Ranije je u parkicu do naseg, na jednom poljancetu, ziveo neki polu vucjak. Od njega nije moglo da se zivi. Ne samo da je izujedao prilican broj ljudi, nego je napadao i sve pse. I sto je najludje Tedija je napadao kad mu dune, sto znaci da jednog dana sedi i kulira, a drugog samo ceka kako da ga capi. I jedno vece, nismo cak ni bili blizu njegovog parkica, vec je on dosao do naseg, samo je izleteo izmedju parkiranih automobila i zgrabio Tedija za vrat. Tada je Tedi imao jedva 1,5 godinu. E kako sam se iznervirala ne mogu da ti opisem. Samo sam povukla Tedija ka sebi, bio je vezan, i sutnula tog psa u rebra, odozdo. Odmah se udaljio, a da sam mogla ugazila bih ga koliko sam bila besna.
Srecom pre nekih godinu dana taj pas je uklonjen, devojka koja ga je kao cuvala ga je udomila.

Jel vas nekad ujela neka životinja? :lol:
Mislim ok... ovde dolaze svi koji ih vole - a jel neko imao tu nezgodu da ga nečiji (ili ničiji) ljubimac ćapi za ruku, nogu...
da ujeo me jorksirski terijer imam na srednjem prstu desne ruke oziljak od njega tacno ispod nokta.
za one koji eventualno ne znaju to je ovo sa sve masnicom :roll:
york.jpg

blam :lol:

:lol: Jel te pitao neko gde mu se stavljaju baterije? Oni su manji cak i od mog Gizma. Ali terijer je terijer, bez obzira na dimenzije. Sad bez sve sale: najvise registrovanih ujeda imaju upravo jorkiji, jazavicari, NLT... Ti omanji "na baterije". Jedan kolega mog muza bez problema krpi pitove nesavesnih vlasnika a malih pasa se plasi i obavezno do detalja objasni vlasniku kako da ga drzi kad treba da mu radi nesto. A ja imam 3 oziljka od pasa-od dobermana, haskija i patuljastog avlijanera koji je jedini zasao do kosti.

Ljdui, isla samm danas sa 500 gr salame da ih nadjem, ali nema ih tamo gde su obicno, a nije ih bilo ni tamo gde smo se potukli:)
Ostavila sam im pored kontejnera gde im je ulaz u jazbinu tu salamu, a za koji dan cu opet da odem, samo se nadam da cu ih ovaj put naci...eto, toliko
Inace, te sluzbe su dolazile po njih, zvali su ih ljudi koji zive tu, ali se oni uvek zavuku u rupe gde ne moze niko da ih uhvati, i tako par puta, a posle su odustali...

Back