Je li Tik Tok opasniji od pravih špijuna?

• Začetnik teme Začetnik teme Riada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Riada

Buduća legenda
Poruka
44.316
Trenutno najpopularnija društvena mreža na svijetu je TikTok, iza koje stoji kineska kompanija 'Byte Dance', mogla bi uskoro biti u potpunosti zabranjena u Sjedinjenim državama.

Uz ovo, Evropska komisija je nedavno zabranila korištenje TikTok aplikacije na svim službenim telefonima, a postoji i jaka 'preporuka' da Briselske diplomate uopšte i ne koriste ovu mrežu. TikTok je već duže vreme zabranjen i na telefonima zaposlenih u Pentagonu, Vojsci SAD i Mornarici.
Zasto je to tako ?Je li Tik Tok opasniji od pravih špijuna ?

https://radiosarajevo.ba/magazin/te...Rb5aQbWbokkWM9cSZxar1_T_xyAG6jSijvFexpebkbXiC

Jedino što ja vidim da je opasno na Tik Toku jeste mogućnost da te strefi srčka od silnih bikinija i golih guza :rotf:
Ne znam hoces li se smijati kad cujes da postoje i dokazi da TikTok može da prati ne samo otkucaje na tastaturi dok se aplikacija koristi, već i 'typing patterns' tj. način na koji korisnik kuca, da li češće koristi znake interpunkcije ili 'emoji' karaktere. Ova 'šema pisanja' je drugačija kod svakog pojedinca, i na osnovu nje je moguće identifikovati osobu skoro kao i kada se koristi otisak prsta. :zper:

Trenutno najpopularnija društvena mreža na svijetu je TikTok, iza koje stoji kineska kompanija 'Byte Dance', mogla bi uskoro biti u potpunosti zabranjena u Sjedinjenim državama.

Uz ovo, Evropska komisija je nedavno zabranila korištenje TikTok aplikacije na svim službenim telefonima, a postoji i jaka 'preporuka' da Briselske diplomate uopšte i ne koriste ovu mrežu. TikTok je već duže vreme zabranjen i na telefonima zaposlenih u Pentagonu, Vojsci SAD i Mornarici.
Zasto je to tako ?Je li Tik Tok opasniji od pravih špijuna ?

https://radiosarajevo.ba/magazin/te...Rb5aQbWbokkWM9cSZxar1_T_xyAG6jSijvFexpebkbXiC
Скајп, Вибер, Тимс, Зум, Мит и остало,

Ne znam hoces li se smijati kad cujes da postoje i dokazi da TikTok može da prati ne samo otkucaje na tastaturi dok se aplikacija koristi, već i 'typing patterns' tj. način na koji korisnik kuca, da li češće koristi znake interpunkcije ili 'emoji' karaktere. Ova 'šema pisanja' je drugačija kod svakog pojedinca, i na osnovu nje je moguće identifikovati osobu skoro kao i kada se koristi otisak prsta. :zper:
Ja ništa ne kuckam osim na Krstarici. Na Tik Toku kačim videe i ko ne zna za neki moj podatak, može pomisliti "bilo ko" A i taj podatak ću promeniti(ne mogu pre aprila) pa ću još više zatreti trag :lol:

Ja ništa ne kuckam osim na Krstarici. Na Tik Toku kačim videe i ko ne zna za neki moj podatak, može pomisliti "bilo ko" A i taj podatak ću promeniti(ne mogu pre aprila) pa ću još više zatreti trag :lol:
A mozes li promijeniti IP adresu, kao i IP adresu WiFi mreze sa koje kačiš, a Tik Tok i to zna. :zper: Pogledaj na linku ako ne vjerujes meni:zper:

A mozes li promijeniti IP adresu, kao i IP adresu WiFi mreze sa koje kačiš, a Tik Tok i to zna. :zper: Pogledaj na linku ako ne vjerujes meni:zper:

Znaš šta? Iskreno me zabole :lol: Ne bih u ovom momentu jedino voleo da te moje videee i taj moj podatak vidi jedina osoba koju blokiram tamo(dok me ne odblokira na Fejsbuku :lol: ). Za sve druge, zabole me ko me gleda a ko ne :lol:

Mane Tik Toka su četiri stvari:

1. Možes da imaš samo jedan nalog. Npr. ne mogu da mi jedan bude posao, drugi kućni ljubimci, treći moji privatni videi snimnjeni ovde, onde, odavde, odande.
2. Malo ljudi znam. Uglavnom je tamo neka dečurlija.
3. Može samo jednom u mesec dana da se promeni korisničko ime.
4. Od toliko golotinje može čovek da dobije srčku :hahaha1:

Kinezi tako prikupljaju potrebne informacije ` isto kao amerikanci preko gugla fejsbuka tvitera uz sve ostalo sto poseduju te ne znam cemu tolika drama kad je samo pitanje ko ce imati te informacije?
Ako drzava ne stiti svoje gradjane gradjani ne mogu nista kako bi se sami zastititili ` to se ne sredjuje na licnom nivou vec ide drzavno - kako koja odluci.

Back