Jazz & Blues kutak :)

HELP!!!

Zna li neko odakle mogu da skinem music sledecih izvodjaca:Roberth Johnson,Kim Vilson,W.C.Handy,Ruth Brown,Lary Johnson,Budy Guy,Muddy Waters,Mevis Staples.......nadam se da ih nisam preimenovala...

Trazila sam i trazila po netu,ali nigde ne mogu da nadjem muziku starijih izvodjaca, a da nije remix ili obrada.

HELP!!!

Zna li neko odakle mogu da skinem music sledecih izvodjaca:Roberth Johnson,Kim Vilson,W.C.Handy,Ruth Brown,Lary Johnson,Budy Guy,Muddy Waters,Mevis Staples.......nadam se da ih nisam preimenovala...

Trazila sam i trazila po netu,ali nigde ne mogu da nadjem muziku starijih izvodjaca, a da nije remix ili obrada.

Na takva pitanja smo već nekoliko puta odgovarali, ali hajde da učinim to još jednom.
Ako već nemaš, onda najbolje instaliraj SoulSeek. To je p2p program za šerovanje na kojem možeš pronaći ( skoro ) sve što tražiš. Iznenadićeš se šta sve ljudi imaju u svojim računarima. Ja sam na pr. '''skinuo'' kompletnu diskografiju Robertha Johnsona, većinu albuma Budy Guy-a i još puno toga.

Jednostavno je. Idi na sajt www.slsknet.org. Prouči pravila. Skini i instaliraj program. Podesi ga, šeruj svoje foldere za koje hoćeš da budu dostupni drugima i traži.

Na takva pitanja smo već nekoliko puta odgovarali, ali hajde da učinim to još jednom.
Ako već nemaš, onda najbolje instaliraj SoulSeek. To je p2p program za šerovanje na kojem možeš pronaći ( skoro ) sve što tražiš. Iznenadićeš se šta sve ljudi imaju u svojim računarima. Ja sam na pr. '''skinuo'' kompletnu diskografiju Robertha Johnsona, većinu albuma Budy Guy-a i još puno toga.

Jednostavno je. Idi na sajt www.slsknet.org. Prouči pravila. Skini i instaliraj program. Podesi ga, šeruj svoje foldere za koje hoćeš da budu dostupni drugima i traži.
E, kad bi se mogao naći, na primer i "4 lica jazza", ili albumi od seksteta Marković - Gut, a posebno tražim ovo:

Ereignisse und Augenblicke - Jazz Suite
Voki Kostic
1978
Tracks: Punishment; Admiration.
Personnel: Dusko Goykovich: trumpet; Milan Stojanovic: tenor sax, flute; Vladimir Vitas: piano; Slobodan Markovic: synthesizer; Zoran Jovanovic: guitar; Milica Baric: harp; Toma Milakovic, Miljenko Prohaska: bass; Radomir Milivojevic: drums; Predrag Ivanovic's Vocal Quartet.

E, kad bi se mogao naći, na primer i "4 lica jazza", ili albumi od seksteta Marković - Gut, a posebno tražim ovo:

Ereignisse und Augenblicke - Jazz Suite
Voki Kostic
1978
Tracks: Punishment; Admiration.
Personnel: Dusko Goykovich: trumpet; Milan Stojanovic: tenor sax, flute; Vladimir Vitas: piano; Slobodan Markovic: synthesizer; Zoran Jovanovic: guitar; Milica Baric: harp; Toma Milakovic, Miljenko Prohaska: bass; Radomir Milivojevic: drums; Predrag Ivanovic's Vocal Quartet.

Draga moja Milunka!

Sve može da se nađe, ako se dobro traži!
Od Markovića i Guta probaj, za početak na ovoj adresi: http://www.downloadnova.com/search.php?a=nitroburn&q=markovic+gut+sextet
Imaš tu nekoliko zanimljivih stvari.

Naći ću i Vokija. Već sam se dao u potragu, ali budi strpljiva.
Skidaj torrente i uživaj!

HELP!!!

torenti choveche... ja tek pocheo a za par dana sam skinuo diskografije-John Mayall, Stevie Ray Vaughan, Robert Johnson, Son House, Keb Mo, Blind Willie Johnson, pa pazite ovo-Country Blues 9of9 - Big Bill Broonzy; Lonnie Johnson; Johnny Shines; Doctor Ross; 2 Fullers, i Skip James... ono... sve se nadje zaboga kad se lepo potrazhi...

Draga moja Milunka!

Sve može da se nađe, ako se dobro traži!
Od Markovića i Guta probaj, za početak na ovoj adresi: http://www.downloadnova.com/search.php?a=nitroburn&q=markovic+gut+sextet
Imaš tu nekoliko zanimljivih stvari.

Naći ću i Vokija. Već sam se dao u potragu, ali budi strpljiva.
Skidaj torrente i uživaj!
Hvala ti mnogo! :) Ali, koliko kontam, to treba neka lova da se uplati? Nije mi problem tih 5 dolara, naravno, ne bi bilo tako strašno ni onih 40 mesečno, ali, ja ne znam te tehničke detalje, nemam kartice, niti račun u bilo kojoj banci. Šta i kako treba da se uradi?

Hvala ti mnogo! :) Ali, koliko kontam, to treba neka lova da se uplati? Nije mi problem tih 5 dolara, naravno, ne bi bilo tako strašno ni onih 40 mesečno, ali, ja ne znam te tehničke detalje, nemam kartice, niti račun u bilo kojoj banci. Šta i kako treba da se uradi?

Jedan moj profesor je imao običaj da kaže: JA SAM TI DAO SISTEMSKO REŠENJE, A TI GA RAZRADI U PRAKSI!
Ali pošto živimo u zemlji u kojoj kad kažeš: ''Idem na Zapad! '' , znači ''Idem UBOSNU!'', onda je i razrada rešenja u praksi tome prilagođena.
Pošto ne možemo da kupimo, mi ćemo da posudimo.
Vraćamo se na SoulSeek. Ja probao i našao. Za sada samo:

MARKOVIĆ-GUT SEXTET ( RTB 1980 )
01 Yu 1 gmm
02 Love for sale
03 Balada in s.kutubile
04 Blues de funk
05 Stemi
06 Neka sećanja ( Some memories )
07 Oleo

Čekam u redu ( in que ) za skidanje, ali mislim da ću, koliko sutra već da uživam.

Dakle, Milunka, predlog iz mog posta #5204 važi i za Tebe. Način je malo sporiji, ali je zato zadovoljstvo veće. Ukucaj u wish list ono što tražiš i čekaj. Neko to sigurno ima, samo treba da uključi računar, svoj SoulSeek ili da šeruje baš taj folder. To Ti je kao sa šaranom. Možeš da odeš u ribarnicu i da ga kupiš, a možeš da zabaciš udicu i da čekaš...

Da, da. Nisam slusao mnogo. Cuo sam nesto sa "Still Life" albuma i "Third Wind" mi se jako posvidjala.

To se lako resava upotrebnom interneta, takod a mozes imati sve sto ti treba... za sitan novac, naravno.
Neko je davno ovde ostavio link www.allmusic.com - tamo mozes naci dosta korisnih informacija o izvodjacima. ;)
Ako ti treba neki album.... a ne mozes da ga nadjes... javi se na PP. ;)

probao sam u dva navrata, ali ne uspeh :( ...

Šta da radim sa vama? Svi viču : NE RADI !!!!!!!
Radi !!!!!!!!
Ja sam pre pet minuta probao i radiiiiii!!!!!! Adresa torrenta koju sam Ti dao je ispravna! Garant! Skinuo sam ga za 5 sec. Druga je priča oko mp3 downloada. Ja koristim mi-torrent ( ustavari i ne koristim ga, jer mrzim torrente ). Ne znam šta Ti koristiš, ali princip je isti. Najpre skini torrent. Uključi svoju torrent mašinu .....Daj nalog za download i ----ČEKAJ! Pa šta Ti BOg da!

Šta da radim sa vama? Svi viču : NE RADI !!!!!!!
Radi !!!!!!!!
Ja sam pre pet minuta probao i radiiiiii!!!!!! Adresa torrenta koju sam Ti dao je ispravna! Garant! Skinuo sam ga za 5 sec. Druga je priča oko mp3 downloada. Ja koristim mi-torrent ( ustavari i ne koristim ga, jer mrzim torrente ). Ne znam šta Ti koristiš, ali princip je isti. Najpre skini torrent. Uključi svoju torrent mašinu .....Daj nalog za download i ----ČEKAJ! Pa šta Ti BOg da!

Stvarno radi, evo ja ga upravo skidam... :D

Molio bih ovaj forum da mi pomogne oko pronalaženja jedne fantastične Jazz stvari.Jedino što vam mogu reći o tome je da je sredinom osamdesetih služila kao špica za radijsku emisiju Radija 202 "Krug 202" koju je vodio Milan D. Špiček.
Iskreno vam se izvinjavam što forum koristim za muzičku potražnju ali druga rešenja nisam imao.U nadi da će mi neko pomoći iskreno zahvaljujem.

Back