Jazz & Blues kutak :)

sta mislis da ti ubacim malo George Bensona na taj FTP, skinuo sam gotovo sve njegove albume pre neki dan

:ok: Slažem se, jer od Bensona nemam ništa. Imao sam ga nekad na vinilu, ali ko zna gde je to sada. Ali, hajde da to ostavimo za kasnije, kad završimo Brubecka i Coltranea.
Budy Ti je kompletiran, a Brubeck je krenuo. Ide jedan po jedan album. Kad prebacim sve i proverim da li su kompletni - javljam ,pa ih skloni sa FTP. Onda ćemo Coltrane-a.

Ljudi, volim jazz & blues, ta muzika mi daje neku posebnu energiju, ali nemam neku zavidnu kolekciju(nadam se da cu je ovde pronaci).Takodje nisam bio teorijski potkovan. Sada sam procitao sve ove vase komentare, i svasta naucio. Zaista ima zanimljivih stvari.
Za jednog, skoro pa pocetnika, i previse.:D

Pozdrav

:ok: Slažem se, jer od Bensona nemam ništa. Imao sam ga nekad na vinilu, ali ko zna gde je to sada. Ali, hajde da to ostavimo za kasnije, kad završimo Brubecka i Coltranea.
Budy Ti je kompletiran, a Brubeck je krenuo. Ide jedan po jedan album. Kad prebacim sve i proverim da li su kompletni - javljam ,pa ih skloni sa FTP. Onda ćemo Coltrane-a.

Ja imam dosta njegovih albuma, gotovo sve, sto je negde oko 2,8GB. Mogao bih ti prebacivati dnevno po par albuma. Pa ti kad skines lepo ih obrises i onda ti prebacim nove.
Inace, pre koji dan sam nasao i koncert u Carnegi Holu... tu je takodje svirao Brubeckovih Take Five, odlicno zvuci... skroz dobro izvodjenje... bas onako Bensonovski... ;)
Sutra cu da poskidam, ovo sa FTP-a... danas sam bio u nekoj guzvi na poslu, a kod kuce bi to trajalo jako dugo. :)

Ljudi, volim jazz & blues, ta muzika mi daje neku posebnu energiju, ali nemam neku zavidnu kolekciju(nadam se da cu je ovde pronaci).Takodje nisam bio teorijski potkovan. Sada sam procitao sve ove vase komentare, i svasta naucio. Zaista ima zanimljivih stvari.
Za jednog, skoro pa pocetnika, i previse.:D

Pozdrav

Eto vidis... dobro dosao u klub... i svaka cast za citanje teme, ako si je koliko sam ja shvatio celu iscitao, ja e bi imao snage za to. 8)

Evo nečeg što me je u poslednje vreme veoma obradovalo: [/URL]

Eto zašto volim da se družim sa vama. Svaki put nešto naučim. Ovaj put me je Milunka podstakla da potražim Klazz Brothers. Nikada ranije nisam čuo za njih, a posle malo potrage- pronašao sam sledeće:

Klazz Brothers su nemački muzičari ( verovatno braća ) Tobias Forster (piano) i Kilian Forster (bass).Prilikom jednog putovanja po Kubi zaljubili su se u kubansku muziku. Nakon neformalnog susreta sa članovima orkestra Compay Segundo's band, braća su osetila da bi pojedini komadi klasične muzike, koje su obično izvodili, mogli da se lako adaptiraju u Cuban- i Afro-Cuban Jazz stil, koji su upravo zavoleli. Uz podršku kubanskih studijskih muzičara okupili su Cuba Percussion, i snimili album Classic Meets Cuba, koji je prvobitno objavljen u Nemačkoj 2002. Sony Classical reizdao je ovaj album u Americi 2004. Mozart Meets Cuba sledio je dve godine kasnije - 2004.

Koliko sam uspeo da pronađem, postoji četiri njihova albuma, bar po izvorima koji su mi dostupni.

Classic Meets Cuba CD- Klazz Brothers (2004)

Mozart Meets Cuba CD - Klazz Brothers (2006)
Klazz Brothers/Cuba Percussion: Tobias Forster (piano); Kilian Forster (bass instrument); Tim Hahn (drums); Elio Rodriguez Luis (congas); Alexis Herrera Estevez (timbales)

Classic Meets Cuba: Symphonic Salsa - CD Cuba Percussion / Klazz Brothers (2006)
Track Listing of songs: Cuban Sugar; Mambozart; El Cisne Triste; Hochzeitsmarsch; Cinco Salsa; Cuban Danube; Sueno D'Amor; Habanera En Habana; Kubanischer Tanz; Der Mond Ist Aufgegangen; Kubanischer Marsch; Salsaria;

Jazz Meets Cuba CD (2006)
Track Listing of songs: Summertime; Mambo Influenciado; In A Sentimental Mood; Conception; Samba Zamba; Los Amigos; Au Privave; So What; Dynamita; Girl From Ipanema; Konga Solo; Mondongo; Elegia; Take Five; Summertime;

Milunka, hvala Ti što si nam skrenula pažnju na njih. Krećem u potragu. Kada ih pronađem i preslušam, reći ću vam utiske.

Inače, proradio "Demonoid"! :D

Ja ipak ostajem na SoulSeek-u. Nekako sam se odomaćio na tom p2p programu i u potpunosti mi odgovara. Postoji nekoliko opcija: wish list, search list, download, upload, friends list ....Veoma je sličan ovom našem forumu. Možete se čak i dopisivati. Nekako sam oformio jedan krug ''prijatelja'', po čitavom svetu: u Kanadi, na Havajima, u Rusiji, Poljskoj...Sada već znamo šta koga interesuje i izmenjujemo novosti međusobno. Ako ste na nečijoj friends listi, možete da pristupite svemu što on ''šeruje'', da pretražujete, da skidate,a ako ste dogovorili - možete da mu uploud-ujete svoje foldere. Prošle nedelje je čak njih četvoro upload-ovalo u moj folder neke stvari za koje nisam znao da postoje. Jednostavno su naslutili šta otprilike tražim i samoinicijativno mi preneli baš to.

P.S. Ako niste još čuli - obavezno slušajte MARIJU MULDAUR
Pogledajte prilog 35795

Zašto više volim p2p nego torrente.

Moram da objasnim. Ako vam je dosadno- nemojte čitati.
Dok su još postojale prodavnice gramofonskih ploča ( verujem da mnogi od vas i ne znaju kako one izgledaju ), najgori mi je osećaj bio, kada uđem u neku od njih, ako mi prodavac kaže : Dobar dan! Šta želite! Uvek sam želeo da vidim šta sve ima. Dobro, bilo je situacija kad sam želeo nešto određeno, ali je uvek ostajala želja da zavirim u najudaljenije rafove i budžake. Po pravilu, tamo se uvek nalazilo nešto što nisam očekivao. Nešto što su i prodavci zaboravili, što više niko ne traži ili ne zna da postoji.
Tako je i sa SoulSeek-om. Mogu da pristupim muzičkim folderima širom čitavog sveta. Da vidim čega tamo sve ima, a onda da izaberem. Najčešće nađem i ono što nikada ne bih tražio.
Sa torrentima je drugačije. Uvek moraš da znaš šta hoćeš, pa da vidiš da li to ima, pa gde to ima, pa da skineš torrent, ..kreneš u download i na kraju ...šipak ( najčešće ).

Još malo od mene, pa makar vam i dosadio.
Našao sam Klazz Brothers. Toplo preporučujem svima.
Od svih albuma najviše uživam u Jazz Meets Cuba CD (2006). Interesantne su obrade ''jazz tradicionala, kao što su:Summertime,In A Sentimental Mood,Girl From Ipanema,Take Five, ali ima nekoliko numera u kojima pršte samo udaraljke, bez klavira i basa, bez bilo kog instrumenta u koji ne može da se udara ... Fenomenalno! Podsetilo me je na jednu reportažu sa Kube u kojoj dečaci sviraju na ulici. Instrumenti su im prazne limenke od konzervi....i jedna ulubljena kanta za smeće. Oni jednostavno umeju da sviraju na bilo čemu, zato što im to dolazi iz duše i sve se pretvara u muziku.

Zašto više volim p2p nego torrente.

Moram da objasnim. Ako vam je dosadno- nemojte čitati.
Dok su još postojale prodavnice gramofonskih ploča ( verujem da mnogi od vas i ne znaju kako one izgledaju ), najgori mi je osećaj bio, kada uđem u neku od njih, ako mi prodavac kaže : Dobar dan! Šta želite! Uvek sam želeo da vidim šta sve ima. Dobro, bilo je situacija kad sam želeo nešto određeno, ali je uvek ostajala želja da zavirim u najudaljenije rafove i budžake. Po pravilu, tamo se uvek nalazilo nešto što nisam očekivao. Nešto što su i prodavci zaboravili, što više niko ne traži ili ne zna da postoji.
Tako je i sa SoulSeek-om. Mogu da pristupim muzičkim folderima širom čitavog sveta. Da vidim čega tamo sve ima, a onda da izaberem. Najčešće nađem i ono što nikada ne bih tražio.
Sa torrentima je drugačije. Uvek moraš da znaš šta hoćeš, pa da vidiš da li to ima, pa gde to ima, pa da skineš torrent, ..kreneš u download i na kraju ...šipak ( najčešće ).

Prijatelju, uz duzno postovanje i Torrenti su P2P...
Ali prica je odlicna skroz... ;)

Prijatelju, uz duzno postovanje i Torrenti su P2P...
Ali prica je odlicna skroz... ;)

Kapetan je kapetan, a ako je još profesionalno vezan za softwaree, hardware i ostale ware, ništa mi ne preostaje nego da prihvatim kritiku. (Stojim u budžaku ! )
Naslov je trebao da glasi: Zašto ne delim oduševljenje širokih narodnih (piratskih) masa torrentima?, bez pominjanja izraza p2p.
Neću više pominjati ništa što je izvan jazza& bluesa:spam: ( Vratio sam se iz budžaka!)
U znak pokajanja ( nije MITO & KORUPCIJA ) molim Te kapetane Nikodime da pristupiš svom FTP serveru. Tamo Te čeka nešto zaista lepo ( a ne potiče sa onoga što više neću da pominjem ).

Kapetan je kapetan, a ako je još profesionalno vezan za softwaree, hardware i ostale ware, ništa mi ne preostaje nego da prihvatim kritiku. (Stojim u budžaku ! )
Naslov je trebao da glasi: Zašto ne delim oduševljenje širokih narodnih (piratskih) masa torrentima?, bez pominjanja izraza p2p.
Neću više pominjati ništa što je izvan jazza& bluesa:spam: ( Vratio sam se iz budžaka!)
U znak pokajanja ( nije MITO & KORUPCIJA ) molim Te kapetane Nikodime da pristupiš svom FTP serveru. Tamo Te čeka nešto zaista lepo ( a ne potiče sa onoga što više neću da pominjem ).

Ja volim Mita a volim i Korupciju... to su moji stari drugari... ;)
Nego, ja nikako da ti prebacim Brubecka... sramota. Ajde videcu od ponedeljka da to odradim... Fava za "lepo". :D

@zakris

Dragi kolega... kad uhvatis vremena, mogao bi da pocnes da skidas Bensona...
Inace, ako volis jazz gitaru... mogao bi potraziti (ili bih ti mogao postaviti na FTPu) Joe pass-a, Pat Methenya... Herb Ellisa... sve su to sjajni gitaristi, drugim recima moji omiljeni. ;)
I kad skines ovo brisi i javljaj da se stavi nesto drugo. ;)

A gde da je skinem?!?!

Zdravo, druže novinaru.
Pratim Te, želim da Ti pomognem. Ako si čitao mojih nekoliko zadnjih postova, možda si nešto ukapirao. Ne znam šta koristiš za traženje muzike. Na torrentima sam našao nešto ( toliko siromašno, da Marija to ne zaslužuje ), ali pokušaj na http://isohunt.com/torrents/maria+muldaur?ihs1=2&iho1=d&iht=2&ihp=2.
Trenutno sam u gužvi, ali ako Te ne prođe volja, javi se, pa da pokušamo da rešimo ovo pitanje drugačije.Ako imaš neki FTP server, pošalji mi adresu na PP, pa ću Ti prebaciti ono što imam.
Druga opcija- instaliraj SoulSeek. Tamo imaš puno toga, uključujući i sve moje šerovane foldere.Ali i to nije problem, ono što nije šerovano, može se ripovati ( jer imam puno origiala u CD audio formatu ).
Treća opcija: instaliraj BearShare ,mada su se i oni nešto ofucali.Ja sam se upecao i updateovao novu verziju. Izdržao sam manje od 24 sata i deinstalirao je. Imam utisak da su izuzetno agresivni. Ometaju svi jedni druge.
Moje opredeljenje osaje SoulSeek. Bilo bi dobro da se svi tamo nađemo. Možemo da uplaudujemo jedni drugima, da downloadujemo, da se dopisujemo....Nikodim je imao neku drugu varijantu sa MSN ( ako se dobro sećam). Nemam ništa protiv, ali bilo bi dobro da napravimo neku komunikaciju između sebe, kojom bi mogli da razmenjujemo muziku, a ne samo priču!

Davnih dana, kada sam počeo da slušam blues, bio sam ubeđen da je gitara isključivo muški instrument, bar što se tiče rifova, virtuoznosti i sl.
Dobro, znao sam Džoan Baez, Džoni Mičel, Čavelu Vargas i druge dame koje su vokal podržavale gitarom ( uglavnom akustičnom ). Vremenom sam upoznao i Trejsi Čepmen, Džoan Armatreding i druge dame.
Sada sam sasvim promenio mišljenje i duboko sam ubeđen da i pripadnice ''lepšeg'' pola mugu biti izuzetne gitaristkinje, naročito u domenu bluesa.
Odavno sam znao da postoji ovaj album:

Pogledajte prilog 36066
Pogledajte prilog 36067

ali sem omota, nikad nisam uspeo da ga nabavim. Konačno, pronađem ga na netu, kod jedne devojke u folderu i skidam ga stvar ..po stvar. Ona nije stalno on line i bukvalno moram da pecam, da čekam kada se uključi. Ono što sam do sada ''skinuo'' je fenomenalno ....
Kad budem imao sve, podneću vam iscrpan izveštaj, ali verujem da vam je dovoljno da samo pogledate listu izvođača na omotu pa ''da se smrznete'' ( samo kliknite kursorom na sliku, da se uveća ).

Back