Evo nečeg što me je u poslednje vreme veoma obradovalo: [/URL]
Eto zašto volim da se družim sa vama. Svaki put nešto naučim. Ovaj put me je Milunka podstakla da potražim
Klazz Brothers. Nikada ranije nisam čuo za njih, a posle malo potrage- pronašao sam sledeće:
Klazz Brothers su nemački muzičari ( verovatno braća )
Tobias Forster (piano) i
Kilian Forster (bass).Prilikom jednog putovanja po Kubi zaljubili su se u kubansku muziku. Nakon neformalnog susreta sa članovima orkestra
Compay Segundo's band, braća su osetila da bi pojedini komadi klasične muzike, koje su obično izvodili, mogli da se lako adaptiraju u
Cuban- i Afro-Cuban Jazz stil, koji su upravo zavoleli. Uz podršku kubanskih studijskih muzičara okupili su
Cuba Percussion, i snimili album
Classic Meets Cuba, koji je prvobitno objavljen u Nemačkoj 2002. Sony Classical reizdao je ovaj album u Americi 2004.
Mozart Meets Cuba sledio je dve godine kasnije - 2004.
Koliko sam uspeo da pronađem, postoji četiri njihova albuma, bar po izvorima koji su mi dostupni.
Classic Meets Cuba CD- Klazz Brothers (2004)
Mozart Meets Cuba CD - Klazz Brothers (2006)
Klazz Brothers/Cuba Percussion: Tobias Forster (piano); Kilian Forster (bass instrument); Tim Hahn (drums); Elio Rodriguez Luis (congas); Alexis Herrera Estevez (timbales)
Classic Meets Cuba: Symphonic Salsa - CD Cuba Percussion / Klazz Brothers (2006)
Track Listing of songs: Cuban Sugar; Mambozart; El Cisne Triste; Hochzeitsmarsch; Cinco Salsa; Cuban Danube; Sueno D'Amor; Habanera En Habana; Kubanischer Tanz; Der Mond Ist Aufgegangen; Kubanischer Marsch; Salsaria;
Jazz Meets Cuba CD (2006)
Track Listing of songs: Summertime; Mambo Influenciado; In A Sentimental Mood; Conception; Samba Zamba; Los Amigos; Au Privave; So What; Dynamita; Girl From Ipanema; Konga Solo; Mondongo; Elegia; Take Five; Summertime;
Milunka, hvala Ti što si nam skrenula pažnju na njih. Krećem u potragu. Kada ih pronađem i preslušam, reći ću vam utiske.