Dr.Grozozo
Zainteresovan član
- Poruka
- 490
Imaju oni nasi Happy Guitar sto sviraju tu djangovu muziku nisu losi muzicari ali meni je to nekako bas tuzan pravac
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Имам њихов албум "Пердидо".Dr:Imaju oni nasi Happy Guitar sto sviraju tu djangovu muziku nisu losi muzicari ali meni je to nekako bas tuzan pravac
Norma Kampl:(Иначе, свинг, као "правац", највише волим).
/QUOTE]
Voliš swing?
Da li si slušao/la "Joe Jacksons Jumpin' Jive".
Neverovatno dobar album - obrade swing hitova iz četrdesetih, zbog njega sam počeo da se interesujem za džez.
Hajde nek mi neko da dobar link za download džeza i klasike!
Mislio sam tuzan da mi se do jaja ne svidja pravac kvalitetna je to muzika ali nije za mene...Norma Kampl:Имам њихов албум "Пердидо".
Али, мени то и није тужно. У ствари, понекад, наравно, јесте. Али, има ту свега.
И туге, и радости, и нервозе, и кулирања.
Као у свакој доброј мјузи.
Свеукупно - мени баш "лежи".
ggolub:Да није то "Jive Bunny" колекција?Norma Kampl:(Иначе, свинг, као "правац", највише волим).
/QUOTE]
Voliš swing?
Da li si slušao/la "Joe Jacksons Jumpin' Jive".
Neverovatno dobar album - obrade swing hitova iz četrdesetih, zbog njega sam počeo da se interesujem za džez.
Hajde nek mi neko da dobar link za download džeza i klasike!
А иначе, слушам највише баш оне, условно речено "класике" џеза, па тако и свинга, мада ми је најомиљенији овај из мог аватара, Ерик Долфи, то је већ увелико боп, и тзв. "авангарда", и много тога још.
Као и сви генијалци што су, тешко се сврставају у било који жанр.
Кажем намерно тзв. и стављам под наводнике, јер џез је у ствари - увек и сваки - "авангарда", отворен и слободан. И јер су те поделе на жанрове у њему доиста врло условне.
Иначе, врло је добар сајт:
http://qblog.nov.ru
Тамо стварно, што се тиче џеза, блуза, а и других врста, има, охо хо...![]()
Такође:
http://360grauss-mp3.blogspot.com
Или:
http://israbox.com
Што се тиче класике, баш неки "специјализовани" сајт ја не знам.
Али, искрено, није ми много ни требало, јер сам од раније, пребацила гомилу плоча и касета у дигитални формат, а сад ако ми нешто затреба скинем преко торента, или разменим, добијем на поклон...
(Уосталом, као и за многе џез ствари).

Моје искрено саучешће.Corto Malteze:gospodo poludeh riknuo mi dvd
i sada ne mogu da slusam
gomilu novog jazza sto sam poskidao sa neta![]()
Norma Kampl:Ђанго ми је међу 5 најомиљенијих. (Иначе, свинг, као "правац", највише волим).
Што кажеш, и с Грапелијем, и без њега. - Феноменални су ми обојица.
А и следбенике радо слушам. raphael fays i trio rossenberg су одлични, а готивим прилично и Бирелија Лагрена.
Има их још, Богу хвала, добар је, рецимо, и Чаволо Шмит.
Недавно сам "открила" и једног младог, новог, с "наших страна" , зове се Круно Шпишић, скинула албум са:
http://rapidshare.com/files/38401098/Kruno_Spisic.rar.
За сваку препоруку!
Norma Kampl:Stvarno ne znam koja je to kolekcija, pa ne mogu da ti odgovorim...ggolub:Да није то "Jive Bunny" колекција?
Ovaj album je s kraja sedamdesetih, a Joe Jackson voli da šara po žanrovima, u to vreme je izdao i jedan new wave album (Beat crazy), nije ortodoxni džezer.
Hvala na linkovima!![]()
Јесте, добар је. Ја сам га такође скинула пре неколико месеци, са торента.Makijavelli:ja reko samo da pomenem,Chris Rea-Blue Guitars 11 cd-a ima na torrentima da se nadje,stvarno prelepe stvari chovek komponuje.....
ggolub:Нема на чему.Norma Kampl:Stvarno ne znam koja je to kolekcija, pa ne mogu da ti odgovorim...
Ovaj album je s kraja sedamdesetih, a Joe Jackson voli da šara po žanrovima, u to vreme je izdao i jedan new wave album (Beat crazy), nije ortodoxni džezer.
Hvala na linkovima!![]()
![]()
Има неколико компилација у тој едицији, (И рокенрол, и музика, 50-тих, 60-тих, 80-тих, итд). а једна садржи и обраде неких свинг - стандарда, најчешће увиду потпурија.
Биће да то ипак није то, иако је такође занимљиво.

Благо теби.klika:Kod nas u Vankuveru mnogo dobrih desavanja, jos sam pod utiskom tek zavrsenog Jazz festivala.
Ono sto dolazi sledeceg petka, 27. jula, Bobby McFerrin, ludilo........to ne propustam.
Че Гевара:Ja bas volem i dzez i bluz.Od dzeza slusam samo klasike,tj.Luja Armstronga,a sto se bluza tice nesto mi je siri dijapazon,tako da tu slusam vise izvodjaca od kojih mi je nekako najbolji B.B.King.
DJM:U zadnje vreme nesto vise sam poceo da slusam acid jazz...
Do jaja...
npr. Billy Cobham![]()
DJM:Dobro... Fusion ispravljam svoju gresku... mada moramo priznati da su acid i fusion usko povezani...