Jazz & Blues kutak :)

Jesen počinje u subotu, 23. septembra, u šest časova, tri minuta i 18 sekundi. U istom trenutku na južnoj zemljinoj polulopti počinje proleće.

Jesen će trajati do 22. decembra, kada počinje zima. Na dan početka jeseni, obdanica će trajati 12 časova i osam minuta, a noć 11 časova i 52 minuta.

Kako kome :-)............u prosli cetvrtak malo provejavalo ovde kod mene na severu Kanade.........a u nedelju prvi jutarnji mrazic..........mi iz leta odmah u zimu..........

A evo kako recimo izgleda jedan letnji dan .........zalazak sunca u 22:50........

Izvinjenje za digresiju...........nema ama bas nikakve veze sa temom.......

Prilozi

• Grande-Prairie-1.jpg
    Grande-Prairie-1.jpg
    41,9 KB · Pregleda: 7
begešar:
Dragi moji evo novine na našem sajtu. Okačili smo novi snimak sa svirke u Apatinu letos. Gostuje naša drugaričica koja studira jazz pevanje u Bostonu. Pa, eto njene interpretacije B.B. Kinga. Mislim da vredi poslušati. Pozdravčina http://www.shinobusblues.com/video_srpski.htm
..eeeee....svidza mi se...zanimljivo devojce....slusacu jos malo...:)
...i tako vratih se sa morenceta..:( dada :):):):):D

sarabubasara:
hit the road jack and don't you come back no more no more no more no more...ray charles je najbolji...iako je bio malo countrey, pa jazz, pa blues pa R&B pa ponovo jazz, pa countrey...
Nema to nikakv veze ssta je bio, njegovu muziku bass volim i prijami u svakom momentu - prvo sam saznala za Raya, a onda za sebe ...

Beogradski Jazz festival

Jedan od pokazatelja samosvesnosti svake kulturne sredine jeste spremnost da se poštuju, unapređuju, pa i preispituju sopstvene tradicije. Ipak, u odnosu prema svojim tradicijama, Beograd je ponekad imao problema da prepozna vrednosti koje su ga učinile metropolom u kulturnom, a ne samo urbanističkom ili geografskom smislu.
Svaki period velikih lomova, dovodi do toga da su pomućene fine granice između proverenih i stabilnih vrednosti i novih tendencija koje se uvek pojavljuju, između onog što je bilo i onog što će doći. Međutim, novi evropski lik Beograda nameće nam i nove zahteve - grad ima dovoljno iskreno zainteresovane publike, dovoljno vrhunski obaveštenih stručnjaka, i dovoljno logističkih mogućnosti da se još jednom pojavi kao duhovno čvorište na kome se može promišljati u kom smeru idu razmišljanja najvećih svetskih umetnika, pa i u jednoj tako velikoj muzici kao što je džez.
Beogradski džez festival je povratnik među značajna dešavanja na gradskom nivou – sticajem okolnosti ovu manifestaciju je nažešće pogodio raspad nekadašnje zemlje, i ona se od 1991. do 2005. ne pojavljuje više na spisku dešavanja koje čine gradski život, mada se radi o festivalu koji je u svojim najboljim trenucima imao status evropskog festivala visoke kategorije. Naravno, nekad je Beograd bio jedina tačka na kojoj su umetnici sa Zapada i sa Istoka mogli da se sretnu i sarađuju, pa je svaka slična manifestacija u našem gradu imala šmek neponovljivosti i jedinstvenosti.
Kad su u pitanju festivalski programi, suvuše često se u poslednje vreme može čuti isforsirano poređenje Beograda sa raznim drugim sredinama, u zemlji, regionu i Evropi, kao da ovaj grad mora da prekopira svaki drugi festival, samo zato što nam izgleda uspešan. Umesto toga, Beogradu je neophodno da revitalizuje umetnička dešavanja u kojima je on prednjačio i postavljao standarde za druge, pronađe njihovo mesto u novim povezivanjima grada sa svetskim tendencijama, i još jednom se afirmiše kao sredina koje ima potencijal da dâ svoj autentičan doprinos globalnim umetničkim tokovima.
Samo tako na pravi način Beograd može popraviti nagriženi ugođaj najvećih gradova, jer veličina metropola se uvek meri širinom duha - a toga je ovaj grad uvek imao.

GLAVNI PROGRAM:

24. oktobar KOLARAC:
Benny Golson & Big Band RTS, dirigent Stjepko Gut (SAD/Srbija)
E.S.T. (Švedska)

25. oktobar KOLARAC
Jon Hassell & Maarifa Street (SAD)

26. oktobar DOM SINDIKATA
John Scofield Trio (SAD)
Soweto Kinch (V. Britanija)

27. oktobar DOM OMLADINE
James Blood Ulmer feat. Vernohn Reid & Memphis Blood Blues Band (SAD)

28. oktobar DOM OMLADINE
Bojan Z Trio (Francuska/Srbija)

PRATEĆI PROGRAM:
Beady Belle (Norveška), Fabian Kallerdahl Galore (Švedska) , Roy Nathanson’s Sotto Voce (SAD) , Anderskov Accident (Danska) , Christoph Grab Quartet (Švajcarska) , Caravan Pas (Francuska) , Jovan Maljokovic Salsa Band (Srbija) , VH Band (Srbija)

Back