Jazz & Blues kutak :)

Balkanic Windows 06

Nakon uspešnog starta u 2005. godini, festival "Balkanic Windows" održaće se i ove godine od 1. - 3. septembra u Barutani i klubu Ptica.

U osnivi festivala "Balkanic Windows 06" je jedan od najznačajnijih i svakako najveći evropski džez festival na otvorenom "Umbria Jazz" koji se svakog leta održava u Peruđi (Italija).

Prvo balkansko izdanje festivala, održano u Beogradu i Novom Sadu poslednjeg vikenda u avgustu 2005, privuklo je oko 10.000 posetilaca za četiri dana.

Program Barutana:

1. septembar od 20.30
Kal (Srbija) - velika gypsy/blues žurka povodom otvaranja festivala

2. septembar od 20.30
Naked (Srbija)
Joulien Lourau Quintet (Francuska/Srbija)

Program klub Ptica (Šantićeva br.8)

3. septembar
Jam Session feat. Paolo Recchia (alto sax) & Max Ionata (tenor sax)

Izvor: http://www.b92.net/kultura/index.php?view=2&did=19319

Zivot na Marsu?:
kontrawq7.jpg

kupio sam ga!!!!

Chestitamo kolega. ;) Nadam se da ce biti prilike da ga cujemo na nekoj besnoj Jazz/Blues svirki. 8-)

Prvo veche nisam stigo ,dosao sam ispred Barutane u 15 do 23 i smorio se kao lav,jer je bio kraj u 23-uzas!!!
Vecheras sam bio na nekoj glupoj svadbi,opet se smorio,a tako mi se islo ovamo,bash sam hteo da chujem Bojana Zulfikarpasića(kako uvrnuto prezime:) a i Julien Lourau Quintet ...
Sutra definitivno idem,idem jer gotivim taj saksafon..
Ima li ljudi koji su bili drugog dana i kakvi su utisci???
pozzz

Jbg, mi u Nishu imamo samo Nishville, a na njemu nikad Bojana Zulfikarpasića, koji je bash dobar.....a i ono shto nam dodje na Nishville retko kad je chistokrvni jazz trio ili orkestarski, vishe se ceni acid i psihodelija pa cak i country u neku ruku, ali ipak je ok. Imamo tipove koji u Pobedini, glavnoj ulici, sviraju, obicno su bubnjar, klavijaturista, basista(ili gitarista) a i saxofonista u zadnje vreme.........bash su ok.

luci:
dajte mi molim vas neki savet sta da trazim od j&b ali volim vise kad je jazz sa vise gitare i crnacki bluz stari

Pre neki dan sam stavio link gde mozes skinuti legendarnog Mississippi Fred McDowel-a , to je predratni akusticni blues.....a jos od crnih delta bluesera preporucujem - Son House, Big Joe Williams, Blind Willie Johnson, Blind McTell, Blind Lemon Jefferson, Bukka White, Robert Johnson, Big Bill Broonzy...........itd........ovo ti je esencija bluesa.......toga mozes naci na P2P, Torrent-u

On novijih, mladjih narastaja bih ti toplo preporucio John Mooney-a i Corey Harris-a, izvanredni na slajdu............

Od jazz gitare.........uhh..............toga ima na kile.........Pat Martino, Joe Pass, Herb Ellis, Grant Green, Wes Montgomery, Kenny Burrel, Barney Kessel, Jimmy Bruno, .............

Man In The Box:
Jbg, mi u Nishu imamo samo Nishville, a na njemu nikad Bojana Zulfikarpasića, koji je bash dobar.....a i ono shto nam dodje na Nishville retko kad je chistokrvni jazz trio ili orkestarski, vishe se ceni acid i psihodelija pa cak i country u neku ruku, ali ipak je ok. Imamo tipove koji u Pobedini, glavnoj ulici, sviraju, obicno su bubnjar, klavijaturista, basista(ili gitarista) a i saxofonista u zadnje vreme.........bash su ok.

Zar vam ove godine nije bio Cobham? Sa onom sjajnom ekipom kojoj i ne znam ime... malo li je...

klika:
Pre neki dan sam stavio link gde mozes skinuti legendarnog Mississippi Fred McDowel-a , to je predratni akusticni blues.....a jos od crnih delta bluesera preporucujem - Son House, Big Joe Williams, Blind Willie Johnson, Blind McTell, Blind Lemon Jefferson, Bukka White, Robert Johnson, Big Bill Broonzy...........itd........ovo ti je esencija bluesa.......toga mozes naci na P2P, Torrent-u

On novijih, mladjih narastaja bih ti toplo preporucio John Mooney-a i Corey Harris-a, izvanredni na slajdu............

Od jazz gitare.........uhh..............toga ima na kile.........Pat Martino, Joe Pass, Herb Ellis, Grant Green, Wes Montgomery, Kenny Burrel, Barney Kessel, Jimmy Bruno, .............

Kliko... dobre su ti preporuke... opako dobre, ali daj malo i Pat Metheny-a.. a moze i George Benson...

Nikodime pirate stari........je si li probao mozda Soulseek?
Mogu ti reci da je odlican, sve sto ne mogu da nadjem na LimeWire ili Torrent-u , pokusam sa Soulseek-om , prednost u odnosu na LimeWire je sto se mogu naci celi albumi. Mozes program skinuti na http://www.slsknet.org/download.html

Tu moze dosta toga od ovih blues-era da se nadje sto sam pomenuo u prethodnom postu (preporuka jos jedared za Harris-a i Mooney-ja - strasno su dobri), a veovatno i dosta toga od jazz-a ali jos nisam stigao do te tacke :-).........explodirace mi masina , radi 24/7 u poslednje vreme...........ako me ne uhapse u skorije vreme posto nesto pricaju da ce poostriti zakon u Kanadi oko ovih zavrzlama, P2P i tome slicno........

klika:
Nikodime pirate stari........je si li probao mozda Soulseek?
Mogu ti reci da je odlican, sve sto ne mogu da nadjem na LimeWire ili Torrent-u , pokusam sa Soulseek-om , prednost u odnosu na LimeWire je sto se mogu naci celi albumi. Mozes program skinuti na http://www.slsknet.org/download.html

Tu moze dosta toga od ovih blues-era da se nadje sto sam pomenuo u prethodnom postu (preporuka jos jedared za Harris-a i Mooney-ja - strasno su dobri), a veovatno i dosta toga od jazz-a ali jos nisam stigao do te tacke :-).........explodirace mi masina , radi 24/7 u poslednje vreme...........ako me ne uhapse u skorije vreme posto nesto pricaju da ce poostriti zakon u Kanadi oko ovih zavrzlama, P2P i tome slicno........

Ma budi bez brige... da ti ne objasnjavam sada kako to do detalj afunkcionise, ali tvrdim da nikada nece mocu tacno da lociraju ucesnika p2p razmeni... dakle samo vozi. ;)
A nisam koristio ovaj softvercic, ali skinucu ga pa cu videti. Volim ja te softvere, recimo uTorrent me je skroz odusevio.
U svakom slucaju hvala na preporuci. ;)

Man In The Box:
Stvarno,dolazio Cobham...:)..a da kojim slucajem ti nemas kakav snimak sa Nishville-a? :):):D

Ananke:
Stvarno,dolazio Cobham...:)..a da kojim slucajem ti nemas kakav snimak sa Nishville-a? :):):D

Da,da odmah ga ispitaj pa da se to valjno umnozava.

Usput, Nicognito live... (sa Nisvila, naravno, a zahvaljujuci tamo nekimpiratima;))... zvuce sjajno. Sta vise daleko su bolji live nego tih par albuma koje sam odslusao.... sjajno, zaista sam se odusevio snimcima.

Hvala, drugovi pirati (sa Kariba). :D

"Za one koji ne znaju, nedavno smo zakupili novi server i Loonja je poceo da pravi skriptu koja ce automatski dodeljivati kredite za uploadovane albume (1 upload = 3 kredita, tj. 3 albuma). Kako ce on u naredne tri sedmice biti na godisnjem odmoru predvidjeno je da download i upload sekcije budu otvorene 10. septembra/rujna. "

Upravo sam to pricitao...

nikodim:
"Za one koji ne znaju, nedavno smo zakupili novi server i Loonja je poceo da pravi skriptu koja ce automatski dodeljivati kredite za uploadovane albume (1 upload = 3 kredita, tj. 3 albuma). Kako ce on u naredne tri sedmice biti na godisnjem odmoru predvidjeno je da download i upload sekcije budu otvorene 10. septembra/rujna. "

Upravo sam to pricitao...

Da, to sam i ja danas video, to nije bilo juce............sve je funkcionisalo kako treba, ne znam sta se sada desava...........videcemo za koji dan ..........

Back