Apach:
Nije ssarlatan, nikako, namerila je da zgrne pare na tudj raccun. mislim da je popriliccno sraccunato ussla u sve to (meni bar tako zvucci). Ona nema bass neki glas, jeste intonativno precizan, ali ... brrrrrrrrr i bljak ... najezzim se samo kad pomislim ... a dobar potez joj je to ssto je oko sebe okupila par dobrih glasova, namontirala visseglasje (to joj je specijalnost, znamo joss od ere "Balassevic"), sve lepo uvezzbala i eto nama ... tople vode ... OK, nije ccesta stvar ovde na Balkanu sresti "balkansku muziku" ... pa je mogu podrzzati kao "nekog ko nessto radi" ... Fali mi ona neka dussa ... ssto naravno na tasu odnosi pobedu, tj. njen poraz ...
Sve to mozzemo naci i na pijaci ... samo je pitanje kako se od tih sirovina spremi jelo ... u ovom sluccaju muziccki izraz ... ili npr. muzikalnost visseglasja ... Nije po mom ukusu ...
... ima odliccan glas, dodousse, fali tu meni joss malo boje, ali ssta occekivati od soprana

!!! Svidja mi se i ssto kupusari, ssto ima svega i svaccega, tako mi je bar dala do znanja kako radi koju muziku ... Stekla sam uvid u to i kako se npr. mozze pop raditi na jazz-erski naccin, tj. kako ona oseca svu tu muziccku raznolikost, a da bi nekog cenila kao muziccara moram to bar da naslutim!
Ne znam da li sam vec pomenula, ali jedna od nassih trenutno aktivnih pevaccica jazz-a je po meni BabyDoll ... Na stranu, ono ssto izdaje je totalno ... suprotno od onoga ssto izvodi po jazz-klubovima ...
Tako sve shvatam i prihvatam mozzda zato ssto je glas i pevanje "moj domen". Dok kada ccujem neke instrumentaliste "odlepim", jer je za mene to nessto ssto ja ne umem,a samim tim ako mi pomeri bubrege gledam na to kao nessto "uzvisseno". Opet, vama koji ste bolji poznavaoci instrumenata ta ista stvar deluje prozaiccno iz vama opravdanih razloga, jer mozzda isto sasvim drugaccije gledate ...
Ok, pokusacu da budem objektivan, imena koja spominjem nisu nimalo bitna u celoj prici da neko ne pomisli da sada nekoga dizem u nebesa zato sto mije omiljen a drugoga pljujem, to nije namera kao sto nije bila ni u onoj ranijoj diskusiji o Clapton-u, a sada bi se samo nadovezao na onu pricu jer ima neke veze sa ovim. Takodje, ne pravim ja razliku u gledistima izmedju vokalnog i instrumentalnog, nimalo. Meni ne samo da pomere bubrege vec i celu utrobu skoro pomenute cike iz Golden Gate Quartet-a, ja prosto odlepim na njihovo pevanje.
U redu , tebi se kazes svidja ta sarolikost kod Madam Piano, meni licno ne, ni kod bilo koga drugog ma koliko ga voleo/nevoleo, nije bitno a evo iz kog razloga. To je po meni koketiranje sa publikom , znaci napravicu pop album, na kojem ce biti par etno numera i onda cu u svakom intervjuu da potenciram taj etno momenat a sa druge strane sam zadrzao vernu pop publiku. Odlicno i veoma PRORACUNATO, finansijski momenat zadovoljen a u IN etno fazonu sam. To sam spominjao i u slucaju Clapton-a, ono koketiranje ismedju pop/rock-a i bluesa, potpuno identicna stvar. Opet kazem, nemam nista licno protiv te dame, mislim da odlicno peva ali draga maoj Apachice, pa ni njen tanusni glasic nije nista mocniji od Biljinog, a slozicu se sa tobom da Krsticka nema neku boju glasa ali o tome cu kasnije.
Sa druge strane, postujem ma ko to bio, doslednost u radu, ako neko svira jazz i nema `leba da jede ali voli to sto to radi, ja takvima kapu skidam, uvek! Ne znam koliko je Krsticka usla proracunato da napravi pare, mozda i jeste, ko to zna, ali namerno sam prosli put napomenuo njen period pre ovog benda i da je ona oduvek fanrtasticno dobro pevala vlaski melos i apsolutno , 100%-ne izvorne vlaske pesme. Koliko znam ona i predaje na muzickoj akademiji u BG-u i bavi se vec duze vreme izucavanjem ovih baklanskih melosa tako da sa te strane ne vidim njenu proracunatost u uzimanju para jer bi onda ona po meni bila odlican prorok koji je pre 10 i vise godine predvideo sve ovo sto ce se desavati u nasoj muzici, mislim na ovaj etno trend.
Ne bih mesao boju glasa, gde se sa tobom slazem da nije nista posebno, sa kvalitetom izvodjenja i zahtevnosti same kompozicije. To su dve odvojene stvari. Kazes da ti je glasovno izvodjenje blize od intrumentalnog, super, da li stvarno mislis da se te vlaske izvorne pesme lako mogu uvezbati i otpevati i naci na pijaci? Uhh, mnogo je to tesko, veruj mi. Mislim da je mali broj ljudi koji bi se usudili da se upuste u tu avanturu. Da ne duzim, postujem doslednost u radu tipa, ako pravimo etno album neka onda bude 100% etno, nemam nista protiv odredjenih primesa ali imam ako se sara , jedna etno pesmica, jedna pop, jedna za mladje od 18, itd, znas na sta mislim.
Sto se tice pomenute Bebi Dol, ona je po meni vise pop pevacica, odlicno peva nema sta, ona je kasnije nesto uletela sa jazz-om ali nikako je ne bih svrstao u cisto jazz pevacice, ne znam, mozda ona i peva po klubovima cisti jazz, nisam bas upucen.
Ako spominjemo jazz dame onda bih ipak pre pomenuo jednu Vladanu Markovic, izuzetno prasi i to 100%-ni jazz, pa onda ona , kako se zove, Sadjil ili tako nekako, ima neko cudno prezime , nikako da ga zapamtim. Mislim da Bebi Dol, iako cenim njen rad, nije dorasla mnogim jazz damama koje trenutno rade u Srbiji. Ima tu jos par imena ali se ne mogu sada setiti.
Nadam se da ce nam se i Oliji ubaciti u ovu diskusiju, da cujemo malo i iz profi ugla ocenu ovih pevacica.