Jazz & Blues kutak :)

+ ovo................

Ih, poznajem tu zenu.Zivela je s jatom ptica u Aveniji Lenoks.Znam joj i muza.On se zaljubio
u osamnaestogodisnju devojku, i ta duboka, potmula ljubav toliko ga je rastuzila i usrecil da je ubio devojku iz pistolja samo zato da osecanje ne bi iscilelo.Kad je njegova zena, a ona se zove Violeta, otisla na pogreb da vidi devojku i da isece njeno mrtvno lice, oborili su je na pod i izbacili iz crkve.

Slepci dobuju i pevuse u blagom vazduhu dok polako odmicu trotoarom.Ne zele da stanu blizu staraca koji usred bloka sviraju gitaru sa sest zica, ni da e s njima nadmecu.
Bluzeri.Crni ljudi bluza.
Svako zna tvoje ime.
Strucnjak za gde-je-otisla-i-zasto.Strucnjak za na-smrt-usamljen.
Svako zna tvoje ime.
Pevaca je tesko ne primetiti jer stoji na gajbi za voce nasred plocnika.Njegova drvena noga udobno je opruzena; ona prava nosi ritam i tezinu gitare.Dzo verovatno misli da je to pesma o njemu.
Rado bi u to poverovao.

preporucujem

Oliji:
Jos jednom pozdrav svima vama i hvala na pozdravim i lepom doceku!

To je ovde normalna stvar, bas iz razloga sto se mali broj ljudi interesuje za pomenute pravce, tako da je svako i vise nego dobrodosao. ;)

Oliji:
Ono sto ja najvise slusam to je jazz i gospel,zatim soul i funk :-

Odlicno, najzad neko ko voli gospel... Posto se jako tesko dolazi do diskova, da ne spominjemo cinjenicu da se gospel gotovo i neslusa u krugovima u kojima se krecem pa i sire, ne mogu da izdrzim a da te ne pitam imas li nesto od Mahalije Dzekson?
Sta bi moglo biti zanimljivo od gospela, naravno mislim na imena izvodjaca, ako nije tajna? ;)

Pozzz...

nikodim:
Odlicno, najzad neko ko voli gospel... Posto se jako tesko dolazi do diskova, da ne spominjemo cinjenicu da se gospel gotovo i neslusa u krugovima u kojima se krecem pa i sire, ne mogu da izdrzim a da te ne pitam imas li nesto od Mahalije Dzekson?
Sta bi moglo biti zanimljivo od gospela, naravno mislim na imena izvodjaca, ako nije tajna? ;)

Pozzz...

Kada spomenuste gospel, da li je neko slusao izvanredan Golden Gate Quartet, to se s vremena na vreme moglo videti na drzavnoj televiziji, doduse davno. Oni inace spadaju u tradicionalni gospel kao i pomenuta Mahalia Jackson.

klika:
Kada spomenuste gospel, da li je neko slusao izvanredan Golden Gate Quartet,
Naravno JA !!! ;)
klika:
... to se s vremena na vreme moglo videti na drzavnoj televiziji, doduse davno.
Kad je o drzzavnoj televiziji recc, nikako da ti napissem da sam pre jedno (recimo) 3 nedelje na 3K videla spot omiljenog SRV. Spot je iz davne 1984., za stvar "Couldn't Stand The Weather" ...
Pozdrav!

lose drustvo je kao beli bluz... NE VALJA, samo to ljudi trebaju da shvate... inace... salu na stranu, i to verovatno levu, jel slusate vi surf? dick dale? ventures i sl?
da ispricam jednu pricicu... e sada svi su gledali pulp fiction i taxi, e ta muzicka tema je ustvari kompozicija dicka dale-a misirlou... jel vam lici na neku nasu narodnu pesmu? Vranjanka? Skoro su identicne... e sada ko je koga pokrao? odgovor je niko nikog. Dejlu je deda rodjen u Bejrutu, Liban, a mama mu je iz Poljske, ali je Beloruskinja... tako da mu nisu bile strane bliskoistocne skale, koje smo mi verovatno primili od Turaka, koji su je primili od Libanaca... Inace je vranjanka stara narodna pesma, po kojoj je napravljena Kostana
ovih dana sam zaludjen bliskoistocnim skalama... poceo sam da pravim manje kompozicije i super ide, ako jednog dana snimim nesto okacicu ovde

klika:
Kada spomenuste gospel, da li je neko slusao izvanredan Golden Gate Quartet, to se s vremena na vreme moglo videti na drzavnoj televiziji, doduse davno. Oni inace spadaju u tradicionalni gospel kao i pomenuta Mahalia Jackson.

Pozdrav kliko... ;)
Nisam imao prilike da cujem pomenuti Quartet, ali Mahalia me je odusevila i vec neko vreme pokusavam da nadjem nesto od nje. Dobar je gospel... bas je dobar... :)

@Zivot na Marsu?

Sto se osmanlija i muzike tice... zvucace sebicno, ali ipak blize istini od predhodne tvrdnje.
Nabavi knjizicu koja se zove Kulturologija, inace izborni predmet na Svetskoj knjizevnosti. U kojoj ces moci da saznas dosta toga o muzici i muzickom nasledju Slovena koji su dosli na Balkan, tj. nas. Pa kada je budes prelistao promenices misljenje da su turci nama ostavili svoje skalice i tako dalje, u stvari, oni su pokrali nas a ne mi njih. Sa druge strane, malo je nemoguce da posle toliko godina ropstva pod njima oni nista ne pokupe od nas, vec samo mi od njih...

Hej... slusa li neko ovde Shemekia Copeland? Ako neko slusa, sta ima u svom arsenalu od nje? ;)

p59493wuwfd.jpg

ljudi jel ima neko od vas dc++? mogli bi da se nadjemo na nekom hubu i ja da vam dam sta vas interesuje od moje kolekcije...nije nesto posebno velika, a i nema nesto jazza, osim djanga i nekog swinga... ali ima sta da se nadje...
od gospela imam best of mahalia jackson kao sto rekoh i jos jedan tribjut posvecen njoj + neku kompilaciju gospela
a moja teorija za skale... hmm... tesko je to moglo da stigne iz srbije u liban, do dede dicka dale-a... :) ionako sam mu poslao mejl, valjda ce mi odgovoriti... inace ja mislim da je islo arabijsko poluostrvo, bliski istok, turska, srbija :) ali to je samo moja teorija, verovatno ce te knjige pokazati da nisam u pravu... to nije turska skala nego jednostavno arapska
e sada posto vidim da je ovde u trendu da se pise sta se trenutno slusa i ja malo da se povalim...
u pitanju su adam i komete, rockabilly sastaviz 90ih iz Sremske Mitrovice, komandat sada ima studio u kome snimaju mnoge poznate underground grupe... posetite komandantadam.com
naravno vrti se tu i ona kompilacija pera joe sessionman i homesick mac... znate li ko je on? ako ste bili na voxstocku culi ste ga... on je Macan, nas covek ali sada zivi i radi i svira u Svedskoj... inace svira i u bluz triu sa perom dzo... da li neko slusa domaci bluz? Rawhide (Sirova Koza)? Bootleg Blues? Blue Family? koji su vam najjaci gitaristi, muzicari?
e i da, u novembru ce biti mini blues festival u voxu, tj ne mini bice 10ak grupa... bice svega i svacega
poz

Zivot na Marsu?:
a moja teorija za skale... hmm... tesko je to moglo da stigne iz srbije u liban,...
Kada uzmess ccinjenicu da je LesandarMakedonski odveo na te prostore dosta nassih ljudi, a sliccno su uradila i dvojica njegovih prethodnika, shvaticess da UOPSSTE N I J E BILO TESSKO da dodje do takvog toka znanja i umeca ...
Zivot na Marsu?:
...do dede dicka dale-a... :) ionako sam mu poslao mejl, valjda ce mi odgovoriti... inace ja mislim da je islo arabijsko poluostrvo, bliski istok, turska, srbija :) ali to je samo moja teorija, verovatno ce te knjige pokazati da nisam u pravu... to nije turska skala nego jednostavno arapska
Pa da "ccujemo" knjige!
Zivot na Marsu?:
... inace svira i u bluz triu sa perom dzo... da li neko slusa domaci bluz? Rawhide (Sirova Koza)? Bootleg Blues? Blue Family? koji su vam najjaci gitaristi, muzicari?
Slussamo mi svassta (oprostite satemljani moji ;) ), pa i to! Imala sam prilike da na bratovoj (trenutni sugradjan nassega klike) "svadbi" uzzivam u jednom takvom bendu sastavljenom od bratovih drugova, ali jedino koga sam zapamtila je Pera-Joe i pevaccica Snezzana (ranije je je bilo u medijima podosta) i Zzabac (ko god to bio ...)
Zivot na Marsu?:
e i da, u novembru ce biti mini blues festival u voxu, tj ne mini bice 10ak grupa... bice svega i svacega
poz
Hvala ti na informaciji, ali hocu li ja ikad saznati gde je taj Vox!?

Apach:
Naravno JA !!! ;)
Kad je o drzzavnoj televiziji recc, nikako da ti napissem da sam pre jedno (recimo) 3 nedelje na 3K videla spot omiljenog SRV. Spot je iz davne 1984., za stvar "Couldn't Stand The Weather" ...
Pozdrav!

Cike ( Golden Gate Quartet) neverovatno pevaju, jel da ? Obozavam da ih slusam, tako su mocni.

SRV, pa da , puste jedan spot u 6 godina :-) i kadkad se omakne Trecem kanalu pa pusti onaj koncert Austin City Limits. Ma dobra je Stevie k`o lebac......

nikodim:
Pozdrav kliko... ;)
Nisam imao prilike da cujem pomenuti Quartet, ali Mahalia me je odusevila i vec neko vreme pokusavam da nadjem nesto od nje. Dobar je gospel... bas je dobar... :)

Otpozdrav! Probaj preko P2P programa, moze dosta toga od Golden Gate Quarteta da se nadje, ja sam skinuo moda nekih 40-50 pesama, jako su dobri. A naravno naci ces i Mahalia-u.....

Back