Jazz & Blues kutak :)

little smile:
sublimacija:
Cini mi se da je ova muzika posebno popularna leti
7.gif

nikodim:
ali oni koji vole jazz i blues uvek i na svakom mestu uzivaju u zvucima majstora bez obzira na godisnje doba...
Slazem se!!!
9.gif
10.gif
6.gif
Ovi tvoji smajliji me uvek odusseve!!!

nikodim:
Pre par dana sam od jednog prijatelja dobio Annie Lennox – Bare, Tool – Aenima (koji sam jako dugo trazio na CD-u, jos od vremena metal faze),
Ovo smo mogli i ranije da ti nabavimo ...
nikodim:
i Ray Charles - Genius Loves Company.
... jer bi mi ovo od tebe ... :wink:
nikodim:
P.S. A moj komsija je poludeo, slusa neke narodnjake, a to su oni kao sa svadbe... I tako celog dana bez prestanka, uz to ih je dobro pojacao da ih cujem i ja, iako slusam nesto drugo na svom uredjaju... Docice mi glave ta demokratija... mada, da budem iskren umem i ja ponekad da preteram ali to ipak ne traje ceo dan.
E vidiss ja sam ti tu sa bogatim iskustvom. Ti si veliki poznavalac narodnih izreka, pa se seti one:"Klin se klinom izbija." Samo ssto je mene taj isti komssija koji je zagadjivao tissinu pitao: "Ssto si tako glasno pustila metalce?", a recimo da sam slussala "Queen" :? No, postigla sam cilj, kada zna da sam kuci visse ne odvrce narodnjake!

Vidi, vidi ko je to nama dosao. :D Nadam se da je bilo dobro na letovanju i da je na prvom mestu prijalo onako kako se i ocekivalo...
A ja cu se malo kasnije potruditi da napisem ponesto posto sada trazim nesto po netu.
Do tada pozdrav... :wink:

Apach:
Nadam se da ste je gledali, bilo ponovo izuzetno zanimljivih i pouccnih stvari

Da, ali nije bila preterano zanimljiva, kao prva recimo, posto drugu nisam gledao...
Bilo je reci o viseglasnom pevanju, odnosno o Duapu, ako se dobro secam naziva. To je bio neki pokusaj da se gospel prenese iz crkve na ulicu, kako su rekli to je bila "djavolova" muzika i crkva je bila protiv toga.
Tebi bi, kao nekom ko ume da koristi svoj glas i ima sta da iskoristi, verovatno sve to bilo zanimljivo, ali meni nije.... jer ne volim to uuuuaaaaaa, subiduuuuu... pevanje. Vise mi se dopada solo... :wink:
Ne znam, trebalo bi pogledati program B92, mozda postoje i reprizni termini. 8)

Apach:

Da, ali nije bila preterano zanimljiva, kao prva recimo, posto drugu nisam gledao...
Bilo je reci o viseglasnom pevanju, odnosno o Duapu, ako se dobro secam naziva. To je bio neki pokusaj da se gospel prenese iz crkve na ulicu, kako su rekli to je bila "djavolova" muzika i crkva je bila protiv toga.
Tebi bi, kao nekom ko ume da koristi svoj glas i ima sta da iskoristi, verovatno sve to bilo zanimljivo, ali meni nije.... jer ne volim to uuuuaaaaaa, subiduuuuu... pevanje. Vise mi se dopada solo... :wink:
Ne znam, trebalo bi pogledati program B92, mozda postoje i reprizni termini. 8)

Apach:
... jer bi mi ovo od tebe ...

Moze, moze...

Apach:
E vidiss ja sam ti tu sa bogatim iskustvom. Ti si veliki poznavalac narodnih izreka, pa se seti one:"Klin se klinom izbija." Samo ssto je mene taj isti komssija koji je zagadjivao tissinu pitao: "Ssto si tako glasno pustila metalce?", a recimo da sam slussala "Queen" No, postigla sam cilj, kada zna da sam kuci visse ne odvrce narodnjake!

Moguce, ali ja bas u tim trenucima nemam zelju da se nadmecem jer se kao po pravilu ukljuci i neko treci sa necim potpuno drugacijim. Ja volim da divljam za svoju dusu, a ili da uzvratim kada se „protivnik“ primiri...

Apach:
.pissbottleman:
little smile:
.pissbottleman:
Jazz klub u N.S.(onaj kod akademije).
Interesuje me kojim danima su svirke,pa ako neko zna...?Hvala.
E pa ovako... Malo sam se raspitala i saznala sledece:
Jazz klub ne radi tokom leta, pocinje sa radom otprilike negde u oktobru, ima mnogo lepe jazz svirke. Utorkom je neki kao francuski jazz, dvojica na gitarama i Duja na harmonici, a vikendom su klasicne jazz svirke, Aleksandar Dujin i prijatelji.

Hvala. :D
Vidim da si dobio odgovor, little smile ima odliccne sspijune :)
Nisam sigurna (talasi mi joss buckaju u glavi), ali mislim da su radnim danima svirke rezervisane za utorak i ccetvrtak, ... :) ili sredu i petak, ... ne, ne ipak je ona prva kombinacija :D

Ma nek si se ti lepo provela...yebes jazz...setices se...
A je l' sigurno do oktobra nema nista tamo?

Apach:
nikodim:
Emisija koju sam gledao kao i ona koju je gleadla sublimacija je deo serijala, tako da u nedelju 07.08. u 16h na B92 ima nova epizoda. Svi koji su ztainteresovani neka navale... ona prva je bila odlicna a drugu na zalost nisam gledao.
Poucnih jeste, ali za mene zanimljivih nije :roll: ... Pocela sam da je gledam, a onda mi se od onakvog pevanja prispavalo. Malo me je takvo viseglasje podsetilo na 'Vampire' (mozda nije adekvatno poredjenje, ali meni je to bila prva asocijacija), tako da nisam mogla vise da gledam, pa sam nakon par minuta prebacila program.

begešar:
Poziv svim ljubiteljima dobre mjuze, naročito Introitusu ( ti si iz Šapca ako se ne varam). 26 - 28 08. 2005. Tradicionalni Šabački blues i jazz festival.
Program još nisam saznao, ali je potvrđeno da u subotu 27.svira moj bend "Šinobusi" i neki baja od preko bare čemu se jako radujem.
:D Sjajno, vidimo se :-)
Elem. Planiramo da razapnemo šator na đavi pored Save,pa svratite na pivce, što naročito važi za domaćina Introitusa kome sam obećao pivce na festivalu prilikom našeg upoznavanje na krstarici

Hej Haj bluz zamka :lol:
E covek ajde da se cujemo ranije pa da prisustvujem postavljanju satora ako bude vremena, ja sam se bas vratio sa kampovanja :D Ajde javi mi mail na pp...

Pozdrav tebi i svim j&b ljubiteljima!

klika:
Pa ne znam sta je onda car u gitarskom elektricnom bluesu ako nema solaza.
Vidis ja sam nekako mislio na akusticni blues...

Meni to nekako izgleda kao kada bi neko rekao da voli da se skija a ne voli sneg!?
Pa to i ima smisla ;-) Skijanje na vodi! :D

E ja opet oduzih, sta cu kada ne moze sve to da se objasni u dve recenice........pricao bih ja jos ali da pustim i druge da nesto kazu na ovu temu......
Ma nema veze samo ti pisi treba nesto i citati ;-)

Nego opet te nema :?

Odoh ja opet malo do Bg-a, ajde pisemo se sutra :-)

Pozdrav!

iNtrOiTus

Back