Jazz & Blues kutak :)

nikodim:
sublimacija:
Sinoc sam bas nesto zurila do Kapetan-Misinog zdanja, kad odozgo, sa terase Platoa, mladi jazz orkestar sa pevacicom

To je ime, mislim na „Mladi orkestar“, ili „jok“ ?
Zenski vokali su cudo, mislim da nemaju premca.
Mislim da ti nisam odgovorila... Nije ime, nemam pojma kako se zovu, ali devojka ima prelepu smedju, kovrdzavu kosu, i jos lepsi glas, a prate je dva momka, kontrabas i bubnjevi(ali nisam sigurna) :roll:

Sada cu malo da se hvalim, nasao sam u racunaru na jednoj kompilaciji Domino Fats, A`m Walking. E sad, ako je to ono o cemu je pisala sublimacija... Mada ne mogu reci da mi je zanimljivo to, ali recimo neke druge stvari sa te kompilacije kao sto su: Brook Benton- Rainy Night In Georgija ili Jose Feliciano – Rain... zvuce izuzetno zanimljivo.

nikodim:
Sada cu malo da se hvalim, nasao sam u racunaru na jednoj kompilaciji Domino Fats, A`m Walking. E sad, ako je to ono o cemu je pisala sublimacija... Mada ne mogu reci da mi je zanimljivo to, ali recimo neke druge stvari sa te kompilacije kao sto su: Brook Benton- Rainy Night In Georgija ili Jose Feliciano – Rain... zvuce izuzetno zanimljivo.
Lepo,lepo...Poznato mi je Rainy Night...provericu. Verovatno je to taj Fats :)

nikodim:
Apach:
Да ли то значи да је то тооооо?

Da, mozes da menjas stepen kompresije samim tim i kvalitet iste, menjanjem kbps... prosecna kompresija je 128kbps ali ti je po svojoj zelji mozes povecavati ali i smanjivati. Recimo Pitagorino oro je, ako se dobro secam, kompresovano u 44kbps zbog cega je i zvuk dosta losiji sto se moglo primetiti, ali time sam dobio manji fajl sa duzim trajanjem, samim tim lakse sam ga poslao modemskim netom.
Kada budes podesavala program za rad, imaces dosta ponudjenih opcija. Ja bih ti posavetovao da kompresija bude 160kbsp, J-stereo, Very High Quality (q=0), kao i da ukljucis normalizaciju jacine zvuka kako bi svi fajlovi koje kompresujes bili priblizno iste jacine, mislim na jacinu zvuka.
:? Dosslo je do totalne zabune! Samo sam pitala da li se ta mogucnost podessavanja bps zove LAME ENCODER :) Program od ranije koristim, ali u svakom sluccaju hvala ti na savetima. Ne zameri, reagujem samo zatto ssto mi je profesija popriliccno vezana za kompjutersko-kefalne procese :) :wink:

Apach:
Dosslo je do totalne zabune! Samo sam pitala da li se ta mogucnost podessavanja bps zove LAME ENCODER Program od ranije koristim, ali u svakom sluccaju hvala ti na savetima. Ne zameri, reagujem samo zatto ssto mi je profesija popriliccno vezana za kompjutersko-kefalne procese

OK mada mislim da je takav odgovor bio u prvom postu. Podesavaje kbps je samo podesavanje stapena kompresije, tj. parametar po kom ce Lame praviti kompresiju. On je gotovo nezavisan deo programa i uvek mozes skinuti noviju verziju sa neta. Nadam se da smo se sada razumeli.

little smile:
SLIKA%205.jpg
Ovo je ksilofon
Mislim da to definitivno nije ksilofon(osim ako nije ofarbano drvo). Imam jedan kuci i sav je od drveta(to mu je glavna karakteristika), pa zato ne treba da te zbunjuje:
little smile:
Ali, ponovo me je nesto zbunilo, a to je sledece: "Ksilofon se sastoji od drvenih daščica, čiji broj iznosi 36, 42 ili 58. Daščice su povezane u četiri reda i postavljene na drvenoj ploči, ali da se treperenje ne bi prenosilo između ksilifona i drevene ploče nalazi se slama ili filc. Zvuk je vrlo zvonak i prodoran. U daščice, zvučno telo ksilofona udara se drvenim batićima. Obim je hromatski od "malog" c do c4. Ovo je instrument poreklom sa dalekog istoka."...

Apach:
Mislim da to definitivno nije ksilofon(osim ako nije ofarbano drvo). Imam jedan kuci i sav je od drveta(to mu je glavna karakteristika), pa zato ne treba da te zbunjuje
Heh, pretpostavljam da je obojeno drvo, tako mi nekako izgleda, jer slika je sa neta, nadam se da nisu napravili slucajnu gresku :D... Inace, verovatno je tata pomesao ili kada smo sestra i ja bile male, mozda su mami i tati rekli da je to ksialfon sto su nam kupili, a bio je metalofon. Ma ne znam ni sama, ali najbitnije je da smo ustanovili da je ono vibrafon sto se cuje na disku Joe Passa o kom je bilo reci.
A kod metalofona sam naziv oznacava da su metalne plocice :D
Hvala Apach!

Malo smo odlutali od kada je klika utekao... 8)
Meni to ne smeta, samo sam primetio... ne mari. Nego dajte malo zivota, nekako smo se ucutali, a neki se vec duze vremena nisu pojavili, dakle prozivam ih da se jave. :shock: 8) 8) :wink:

pretpostavljam da mislis na introitusa.. ne znam da li si i na mene mislio, jer ja i nisam bas nesto puno pisala.. uglavnom, nisam mogla da se pojavim jer: 1. kompjuter mi je u skroz gore sobi, gde sad ima milion stepeni; 2. prekoracila sam paket od 800 mb ( :shock: ne verujem, nisam ni znala da sam toooliko visila na netu)

winnetou:
pretpostavljam da mislis na introitusa.. ne znam da li si i na mene mislio, jer ja i nisam bas nesto puno pisala.. uglavnom, nisam mogla da se pojavim jer: 1. kompjuter mi je u skroz gore sobi, gde sad ima milion stepeni; 2. prekoracila sam paket od 800 mb ( :shock: ne verujem, nisam ni znala da sam toooliko visila na netu)

Mislim na sve one ljude koji su ucestvovali na temi, naravno da mislim i na tebe, ti si bas dugo bila odsutna... makar sto se pisanija tice. :D
Secam se da si pisala da skidas neku muziku sa neta, da li si skunula nesto zanimljivo, tj. sta si skinula, ako nije tajna ? :wink:
Pozzz...

Nije mi stizao izvestaj o novim porukama tj. tek mi je sad stigao, a i nemam sta da pisem na ovu temu trenutno pa da ne budem offtopic.

Lame encoder je algoritam za kompresiju i nema veze sa stepenom kompresije tj. sa odnosom bita u sekundi. Mada je ovo vec apsolvirano.

Pozz

Hej, narode! Racunar mi je svez, friska, vruc, glanc.... :D I'm so happy! Uskoro cu da probam da skinem programcice koje ste mi ponudili, odnosno 1 od njih. Bas sam danas videla na BK reklamu za komplet jazz-majstora (nemacki program za ciscenje zvuka sa starih kaseta i sl.) za 2800, nesto tako, ali mi uopste nije jasno 1. za koliko CD-ova je ta cena i 2. otkud pozivni 034 na BK? Veovatno neko iz Kragujevca daje ponudu. Uglavnom, vecina ovde verovatno ima ceo taj "sarzer" muzike. 8)

sublimacija:
Hej, narode! Racunar mi je svez, friska, vruc, glanc.... I'm so happy! Uskoro cu da probam da skinem programcice koje ste mi ponudili, odnosno 1 od njih. Bas sam danas videla na BK reklamu za komplet jazz-majstora (nemacki program za ciscenje zvuka sa starih kaseta i sl.) za 2800, nesto tako, ali mi uopste nije jasno 1. za koliko CD-ova je ta cena i 2. otkud pozivni 034 na BK? Veovatno neko iz Kragujevca daje ponudu. Uglavnom, vecina ovde verovatno ima ceo taj "sarzer" muzike.

Tu reklamu nisam video, ali ako je veca kolicina diskova (mislim na vise od 10kom.) onda se i isplati uzeti to izdanje. Naravno trebalo bi debelo preispitati koliko to i cemu vredi, mislim na izvodjace i na kompozicije koje su uvrstene u tu kolekciju. Mozda bi bilo pametnije da su uzeli jednog izvodjaca i objavili u jednom takvom kompletu sve njegove albume, ili live nastupe. Ovako nasumeice odabrati necije „hitove“ jako je nezahvalno i pomalo bezveze... naravno to je samo moje misljenje, a voleo bih da i sam vidim tu reklamu kako bih zaista znao o cemu se radi, mozda je nesto sto zaista vredi imati.
Sada kada ti je racunar sredjen ne zaboravi da instaliras neku zastitu kako bi ostao zdrav i prav duze vreme.

Back