Jazz & Blues kutak :)

Dobro vece barabe jedne... tu ste... i lepo vas je videti.

Ja sam sinoc sasvim slucajno iskopa nesto sto se zove Esbjörn Svensson Trio. Momci su sjajni. U pitanju je klavir, kontrabas i bubanj...

Predlazem da poslusate ove dve kompozicije.

Да, сјајни су, и велика је штета што је Esbjörn Svensson изгубио живот пре отприлике тачно годину дана, приликом роњења.. :(

http://en.wikipedia.org/wiki/Esbjörn_Svensson_Trio

Нино Катамадзе & Insight

1zv940o.jpg

Pretpostavljam da većina Vas ne zna i nije čula za ovu gruzijsku jazz pevačicu. Sarađuje sa bendom Insight.
Toplo, toplo je preporučujem.
Divan vokal. Muzika takođe. Sveukupno... jazz osveženje.

Albumi:

White (2006)

rcuf78.jpg

Black (2006)

2j4snih.jpg

Blue (2008)

2dahoah.jpg

I Came:

Olei:

Za više informacija, sajt: http://www.nino-katamadze.com/

P.S. Inače, volim i slušam nebrojeno mnogo jazz muzičara, te mi je o jazzu vrlo nezahvalno da diskutujem, u smislu izdvajanja najdražih izvođača, pesama... (Doduše, ta izdvajanja mi generalno teško padaju. :))
Ali, Нино Катамадзе mi je jedno od najboljih skorašnjih "jazz otkrića", pa moram da je preporučim. :D
(Preporučila sam je ranije na temi namenjenoj tome, ali, stavljam preporuku i ovde, za one koji je tamo nisu videli.)
Naravno, zanimali bi me Vaši utisci i mišljenja o njoj i njenoj muici.

Poslednja izmena:
Нино Катамадзе & Insight

1zv940o.jpg

Pretpostavljam da većina Vas ne zna i nije čula za ovu gruzijsku jazz pevačicu. Sarađuje sa bendom Insight.

Albumi:

White (2006)

rcuf78.jpg

Black (2006)

2j4snih.jpg

Blue (2008)

2dahoah.jpg

I Came:

Olei:

P.S. Inače, volim i slušam nebrojeno mnogo jazz muzičara, te mi je o jazzu vrlo nezahvalno da diskutujem, u smislu izdvajanja najdražih izvođača, pesama... (Doduše, ta izdvajanja mi generalno teško padaju. :))
Ali, Нино Катамадзе mi je jedno od najboljih skorašnjih "jazz otkrića", pa moram da je preporučim. :D
(Preporučila sam je ranije na temi namenjenoj tome, ali, stavljam preporuku i ovde, za one koji je tamo nisu videli.)
Мени се исто веома допала, кад сам је "открила" пре пар година била ми је право освежење, нешто ново и несвакидашње. То су они извођачи и албуми којима се често враћам. :super:

Да, сјајни су, и велика је штета што је Esbjörn Svensson изгубио живот пре отприлике тачно годину дана, приликом роњења.. :(

http://en.wikipedia.org/wiki/Esbjörn_Svensson_Trio

Hehe... pazi kad sam n aistoj adresi citao o njemu.
Nasao sam sve alubume i koji koncert... Upravo to reslusavam, ve vise od nedelju dana... Skoro nisam cuo nesto to je ostavilo tako snazan utisak na mene. Steta, zaista steta... odlican trio...

Нино Катамадзе & Insight

Ovo je odlicno... vrlo osvezavajuce... Bravo!!!

I naravno hvala..

Бил су сви ти албуми од Нино Катамадзе својевремено на оном сајту Israbox, где се иначе свашта може скинути, па доста и од сјајног џеза.

Иначе, ја је се ових дана не могу да наслушам:

(ово је једна од ствари, а слушам госпођу Непревазиђену с, такође одличним, Џое Пасом, албуме које имам)

Бил су сви ти албуми од Нино Катамадзе својевремено на оном сајту Israbox, где се иначе свашта може скинути, па доста и од сјајног џеза.

Иначе, ја је се ових дана не могу да наслушам:

(ово је једна од ствари, а слушам госпођу Непревазиђену с, такође одличним, Џое Пасом, албуме које имам)

Nasao sam na rapidu uz pomoc jednog od ovdasnjih forumasa... :klap:

nije me bilo neko vreme, pa sad sa maliiim kasnjenjem obavestavam da je "skoro" otvoren novi Jazz/Blues Restoran/ Klub "PLEK" u Takovskoj 48, Beograd... i moram priznati da vec svaki dan u nedelji ima druga svirka( i to mnogo dobra)... Hranu jos nismo smeli da probamo jer znamo vlasnika, ali verujem da je i ona dobra i zdrava :D :D :D

usput .. jel neko bio na BluesStock-u a.k.a. VoxStock-u?

nije me bilo neko vreme, pa sad sa maliiim kasnjenjem obavestavam da je "skoro" otvoren novi Jazz/Blues Restoran/ Klub "PLEK" u Takovskoj 48, Beograd... i moram priznati da vec svaki dan u nedelji ima druga svirka( i to mnogo dobra)... Hranu jos nismo smeli da probamo jer znamo vlasnika, ali verujem da je i ona dobra i zdrava :D :D :D
Ја била, и потврђујем да је свирка добра. :ok:
(За клопу не знам, нисам пробала, а пића су такође океј, цене умерене :D)
Значи - за препоруку.

usput .. jel neko bio na BluesStock-u a.k.a. VoxStock-u?

Bila sam ja...:zurka:

nisam, morala sam da idem kuci posle britanaca, jer sam za dva dana imala prijemni, pa sam morala da ucim... zato pitam kako je bilo... mada kako cujem Di Luna nije bila bas najsjajnija... Sloba je malo vise izvoljevao i upadao je Maretu u solaze i bilo je .. pa ... lose... kako umeju da sviraju.

Back