Jazz & Blues kutak :)

„Ја сам фан џеза, и то је мој посао”…Ове речи много пута у својој блиставој каријери поновио је Енрико Рава, који се сматра оцем италијанског џеза. Рава не само да је утицао на промоцију италијанске џез сцене у свету, већ се годинама неуморно бави и откривањем нових талената. Неке од њих видећемо и на Београдском џез фестивалу, у оквиру новог квинитета Енрика Раве, чији је наступ заказан за 30. октобар.

Један од најзначајнијих гостију овогодишњег Џез фестивала рођен је 1939. године у Трсту, а како његова породица после Другог светског рата није могла себи да приушти грамофон, једини контакт са музиком имао је преко мајке која је свирала клавир. Када је први пут чуо џез, знао је да га више никад неће занимати било која друга врста музике.

http://www.politika.rs/rubrike/Jazz-specijal/Intervjui/Planiram-dobar-provod-u-Beogradu.sr.html

...

A da pokusas sa Celemony Melodyne Direct Note Acess feature?!

:mrgreen:

Ono sto ti ne razumes jeste da jazz nije samo forma...

Vec otvaranje jednog sireg prostora u kojem je (p)ostavljena Sloboda za svakoga & naravno: Trenutak Inspiracije koji(m) se nikada vise ne moze(s) ponoviti...

Za dostizanje drugacijeg stanja Svesti, a posle visokog cvrkutavog zajednickog (p)Letenja - svaka P(t)ica se vraca uvek na razlicito, A I100 mesto.

Znas, odozgo BlaNETa izgleda kao mala, krhka, plavicasta i naizgled potpuno nezasticena...

A onda se vratis u svoje slabasno (h)telo, medju jos labilnije ljude i shvatis --> da moras verovati Ljubavi cak i kada zadaje bol.

Da sam na tvome mestu ne bih ruzio Velikane ako ponekad nisam sabraniji, sabirniji & veci tucak od Njih.

(S)licno - muka mi je od svakog opsteg misljenja, ljubavne reci-k-laze & sumanutih e-ko-no-mi-->ja.

Toliko sam napunjen gnusoba vasega sveta da jednostavno MORAM napraviti Nesto svoje, (ali i za vas) Lekovito & Lepo.

Biti Muzi Car - To je tek Nesto...

Blejaci - svirkaci - zabavljaci su povrsni.

John Coltrane - My Favorite Things

Live in Stockholm 1961.

1/2 -

Poslednja izmena:

Back