Javiti se na raport u vezi

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Slusam tako neke pricice od nekih pa i starijih od mene par godina "ako se njemu/njoj neko posalje poruku i on/a mi ne prijavi to - gotovo" i sad ljudi znaju da odu da salju neke lazne poruke i proveravaju da li ce neko raportirati "dana 23.3.2014 u 14:24 - nepoznata osoba mi je poslala poruku sadrzine....".

Sta je sa tim ljudima, jesu oni ljubomorni, nesigurni ili nesto peto? Ajde da razumem da neko zeli da zna, ali proveravanja sa drugih brojeva i ono "ako nema raporta - raskid" mi je glupo.
Dolazimo i do sledeceg pitanja, raportirate li vi u vezi kada vas neko nepoznat ili poznat kontaktira, neko koga ste upoznali, bivsi partner ili ko vec? Da li u vezi imamo obavezu da to kazemo voljenoj osobi "e taj i taj mi je poslao poruku" ili ne?
Ocekujete li da vam voljena osoba raportira ako joj se neko obrati, neko koga je upoznala, bivsi partner ili ko vec?

Znate li o cemu i sa kime vasa voljena osoba komunicira?

Kako reagujete kada vas neka osoba suprotnog pola kontaktira?

Ima li mesta raportu u vezi ili je to odlika onih koji su na psihickom i emotivnom nivou klinaca?

Slusam tako neke pricice od nekih pa i starijih od mene par godina "ako se njemu/njoj neko posalje poruku i on/a mi ne prijavi to - gotovo" i sad ljudi znaju da odu da salju neke lazne poruke i proveravaju da li ce neko raportirati "dana 23.3.2014 u 14:24 - nepoznata osoba mi je poslala poruku sadrzine....".

Sta je sa tim ljudima, jesu oni ljubomorni, nesigurni ili nesto peto? Ajde da razumem da neko zeli da zna, ali proveravanja sa drugih brojeva i ono "ako nema raporta - raskid" mi je glupo.
Dolazimo i do sledeceg pitanja, raportirate li vi u vezi kada vas neko nepoznat ili poznat kontaktira, neko koga ste upoznali, bivsi partner ili ko vec? Da li u vezi imamo obavezu da to kazemo voljenoj osobi "e taj i taj mi je poslao poruku" ili ne?
Ocekujete li da vam voljena osoba raportira ako joj se neko obrati, neko koga je upoznala, bivsi partner ili ko vec?

Ima li mesta raportu u vezi ili je to odlika onih koji su na psihickom i emotivnom nivou klinaca?

Ooo, bolestine!

Drzanje nekoga pod lupom i na uzici je taaako degradirajuce, za obe strane.
Ako neko hoce nesto da smulja, naci ce nacin.
I vernost mi nema nikakvu tezinu ako je sprecena. Znaci samo ukoliko mu je put sirok, a on ne skrece zato sto nece a ne zato sto ne sme.

Logicno mi je da se kaze...

Kada me osoba suprotmog pola kontaktira - uglavnom batalim, jer vidim da ne zadovoljava kriterijume...
ili nismo jedno za drugo.

@Lollol jel ti to nama pishesh sa psihijatrije ? Dje tje biti normalno to ponashanje tih ljudi koje ti poznajesh? To je samo dokaz da u toj drzhavi niko neradi pa SE tako proserravaju

Mislim da nije to problem nezaposlenosti, i ljudi koji rade 10h dnevno bilo gde u svetu imaju taj problem, tako da problem je vise psiholoske prirode.
Mada ima i istine donekle, ko ima pune ruke posla, nema vremena da se bakce sa glupostima i da misli ko se javljao, zvao, kad, kako i zasto.

nemam potrebu da kontrolisem
mogu da pitam ili da kazem iz znatizelje
kada je normalan odnos na takve stvari se ne obraca paznja osim ako jedna strana nije ugrozena ili ugrozava drugu stranu
sveki odnos se zasniva na poverenju i postovanju pre svega

Razmisljam sad o sledecem-odem ja da se tusiram,on me zove,ne javim se i raskine sa mnom zbog toga.ne znam da lu da se smejem ili placem.
Mada znam za takve veze.ima ih.

To je vec posesivnost bez granica, ja sam vise mislio na ono, pozove te neka (ne)poznata osoba suprotnog pola, posalje poruku, lupam, kolega sa posla pita kada pocinje smena zbog promene rasporeda i ti to ne "prijavis" decku a on to nekako dozna i to krene da drami i histerise, umisli da kolega to pita jer hoce da te muva, tj. jer si mu ti dala povoda za to.

Nesigurni, posesivni gušitelji.
Ako neko želi nešto da sakrije sakriće, brisaće poruke, imaće više kartica, jeste da stalno mora da se paranoiše da li su svi tragovi uklonjeni ali ako je pažljiv/a dugo može da igra tu igrariju.
Ne vredi se opterećivati i opsedati sebe. Da nešto nije u redu provali se po mnogim drugim pokazateljima u odnosu.
Kad dokaz padne u ruke bezdan je već izmedju dvoje napravljen jer se treći nikad ne uglavljuje osim u već postojeće pukotine ili provalije.

Poslednja izmena:
Dok sam bila mladja jako mi je bitno raportiranje,,,kad bi nesto naknadno saznala smatrala sam maltene prevarom, obavezno sam prijavljivala i obicno cao od nekog nepoznatog/poznatog muskarca smatrajuci da je ispravno...dok nisam proguglala decka i vidjela da on mene ni blizu ne obavjestava s kim prica ..o cemu...sada sam antiraportabilna u potpunosti :D .... velika vecina parova obavjestava najvise iz razloga da napravi ovog drugog ljubomornim, misleci da ce vise ih ceniti -nisu ni svesni da samo stetu prave svojoj vezi,jer ako ti se ne svidja ako ti se neko javlja i muva te,,sam ces to resiti :rtfm: :)

Nema mesta raportu u vezi, to je odlika onih koji su na psihickom i emotivnom nivou klinaca :)

Dok sam bila mladja jako mi je bitno raportiranje,,,kad bi nesto naknadno saznala smatrala sam maltene prevarom, obavezno sam prijavljivala i obicno cao od nekog nepoznatog/poznatog muskarca smatrajuci da je ispravno...dok nisam proguglala decka i vidjela da on mene ni blizu ne obavjestava s kim prica ..o cemu...sada sam antiraportabilna u potpunosti :D .... velika vecina parova obavjestava najvise iz razloga da napravi ovog drugog ljubomornim, misleci da ce vise ih ceniti -nisu ni svesni da samo stetu prave svojoj vezi,jer ako ti se ne svidja ako ti se neko javlja i muva te,,sam ces to resiti :rtfm: :)

Ovo je tek psiholoski slucaj. "Jao, javio mi se Zika, pita me da izadjemo, jao, javio mi se Pera, Javio mi se, Zika" tako dok na kraju ne pomislis da ta osoba nesto zaista muti iza tvojih ledja kada joj se 3-4 puta nedeljno drugi javljaju, a samo jos vise padaju u ocima jer glume neku "premiju" oko koje se navodno otimaju.

Back