JARCEVI

Не знам шта је са другима ал ја нисам у форми као иначе...то би боље зали да објасне ови што знају да гледају у наталну карту...али нешто јесте :roll:

Што се тиче религиозности...мислим да би Јарчеви требали бити религиознији од других...бар се мени тако чини, рођени у истом знаку ко и Исус...али ко зна зашто неки још нису пронашли у вери све оно што треба...много фактора утиче на све то..
али наравно нисам рекла ништа ново :(

p.s. Kad ce ovaj odeljak "Ljubav" da me malo krene...? :rumenko:

Haha pa kad prestanes da ocekujes i budes ispunjena sa tim sto u tom trenutku imas sve ostalo ce da dodje...xexe ja sam procitala neku knjigu skoro i skroz sam se prosvetlila :mrgreen: a i krenulo me, bar ta ljubav pocela da se nazire ali videcemo, posao imam mada nije neki ali ipak ga imam , spremam se za letovanje, ja sam u principu zadovoljna :cool:

Haha pa kad prestanes da ocekujes i budes ispunjena sa tim sto u tom trenutku imas sve ostalo ce da dodje...xexe ja sam procitala neku knjigu skoro i skroz sam se prosvetlila :mrgreen: a i krenulo me, bar ta ljubav pocela da se nazire ali videcemo, posao imam mada nije neki ali ipak ga imam , spremam se za letovanje, ja sam u principu zadovoljna :cool:

I ja sam skoro naleteo na nešto vrlo zanimljivo (zapravo,prema tome taj susret sa knjigom nije bio slučajan jer sam ga ja privukao) a tiče se snage vizualizacije i određivanja svog cilja u životu ,a ide nekako ovako:

Zbog čega nam ne dolaze stvari koje želimo?Upravo zbog toga što nismo u stanju da definišemo TAČNO šta želimo.Ne znamo šta je naš cilj,a to ide tako daleko da može da nam pobrka i sam koncept smisla života,koji je,priznaćemo individualna više nego kolektivna stvar,a odnosi se na samorazvitak.Cilj može biti sasvim konkretan,od većih primanja ,preko idealne ljubavi do prosvetljenja ili znanja.Mi smo ono što MISLIMO da smo i jedini pravi reper treba da budemo mi sami.Jedina prava merila postavljamo sami,i jedino smo mi oni koje treba da pobedimo.
Kako da znamo da smo na pravom putu?E,tu na scenu stupaju emocije,naš unutrašnji moralni kodeks kojeg nismo baš uvek svesni(pogotovu mi jarčevi koji ih držimo pod ključem).Pokušajte samo da se zamislite zbog čega osećate da su neke stvari ispravne a neke ne,zbog kojih osećate nelagodnost a zbog kojih vam se zavrti u glavi od osećanja blaženstva?To nam naše emocije govore u kom pravcu treba da se krećemo a u kojem ne.
I šta učiniti po tom pitanju?Evo jedne male vežbe:probajte da osetite radost.Probajte da se poistovetite sa osećanjem sreće koje mislite da ćete doživeti kada ispunite neki od svojih ciljeva.Probajte da osetite zadovoljstvo koje verujete da ćete doživeti u tom trenutku ostvarenja.Možete ga zapisati na papiru.Možete ga ponavljati svako jutro kada ustanete,ali ključna stvar je da tu misao sebi ponavljate u SADAŠNJEM vremenu,iako to nije istina.Probajte da ZNATE da će se to desiti iako ne znate ni kada i kako.To se zove afirmativno razmišljanje.
Celog života vam se događaju stvari koje ne želite iako ste svesni da ih ne želite?To je zato što afirmišete te misli,a ne one koje treba da vas učine srećnim.Ako ste jarac (kao što većina na ovom forumu jeste) verovatno razmišljate po sistemu "preko trnja do zvezda".Tako najčešće i bude,ali uvek može i sa malo manje trnja,a mnogi i ne stignu do zvezda jer ih životne nedaće bace u očaj,a ono što misliš to će se i manifestovati.
Ovaj koncept zvuči kao smejurija.Vređa vašu inteligenciju.Nemoguće da je tako jednostavno.Pa,zapravo i nije,jer čoveku u proseku dnevno kroz glavu prođe oko 50.000 misli,ali sa malo vežbe možete da osetite veliko rasterećenje.Svakako trošite ogromnu energiju i strast na sanjarenje,pa zašto onda tu energiju ne bi konkretizovali i videli šta će se desiti?
Jozef Gebels je znao moć propagande kada je izjavio da hiljadu puta ponovljena laž jednom postaje istina.
Tomas Alva Edison je iz hiljaditog puta uspeo da napravi sijalicu.Potom je izjavio da nije 999 puta pogrešio već je izumeo 999 načina kako se ne pravi sijalica.
Martin Luter King je dobro znao šta znače reči da ne moraš da vidiš cele stepenice,samo napravi taj prvi korak.
STAV je ono što menja stvarnost.
Primer:Dobijate krajem meseca tonu računa,a znate da je to ono što ne želite,pogotovu ne one sa astronomskim ciframa.To je zato što sebi ponavljate da ih ne želite.Šaljete afirmaciju vašim NE ŽELIM mislima.Privlačite ih kao magnetom.Umesto toga,obrnite situaciju.Recite:računi su mali i mogu da ih platim.Ili ,još bolje,poželite sebi da imate više nego dovoljno novaca za plaćanje.Probajte sa :novac dolazi često i dovoljno.Poenta je da uverite sebe da nema razloga za brigu,niti da niste u stanju da kontrolišete sopstvenu sudbinu.Možda će vam se desiti da se poboljšanje ne oseti odmah,ali poboljšanje ćete osetiti.Pogotovu kada su u pitanju sitni problemi,za koje ćete rešenja nalaziti lakše.U protivnom,sebe ćete iscrpsti brigom i stresom i to će se,u najgorem slučaju,manifestovati kroz bolesti,od kojih su najčešće pošasti savremenog doba srčane i bolesti gastrointestinalnog trakta,a ni to nije slučajnost,jer su to mesta na kojima se najčešće manifestuju emocije.Ja znam da meni uvek proradi stomak kad mi nije dobro, a to je dobar put za dobijanje ulkusa,pa zatim čira,a na istom mestu možete dobiti i rak ako nastavite sa nerviranjem.
Još jedna vežba:stanite pred ogledalo i recite (vaše ime i prezime)____________ ja te volim i tvoja sreća mi je na prvom mestu.Ako vam je neprijatno dok izgovarate ove reči,možda vi baš sebe i ne volite toliko.To treba promeniti.Budite UVERENI u to da je to istina,da biste mogli da volite druge podjednako kao i sebe.Sreća je stanje uma.Ako uspete da postignete da budete srećni sada,neće vam biti problem da takvo stanje i održite.Bitno je da sva ova stanja izražavate u SADAŠNJEM vremenu.

P.S:Znam da je ovo možda spam i da,u najgorem slučaju,zvučim kao reklama za prašak za veš,ali želeo sam da podelim sa vama nešto od mudrosti na koju nailazim ovih par zadnjih meseci na svakom koraku.Što je najjače,ovaaj koncept ne utiče na bilo čiji koncept boga na uvredljiv način(čak mislim da može i da ga osnaži),niti može da nekome naudi.U svakom slučaju,ako probate,ne gubite ništa,a o dobitima samo vi znate koliko daleko može da se ide.

Ima još......Osnova je ista:ne morate verovati njima da bi to bilo tačno,čak ni ne morate biti u New Age fazonu,ali sa ovim načinom postavljanja stava,stvari počinju da deluju malo svetlije....Čak mi se čini da je Ajnštajn jednom rekao kako će doći do harmonije kada nauka i religija postanu jedno......

Samo tražite.......:D;)

Hvala ti, bas si se potrudio!
"Bogati otac, siromasni otac"
Robert Kiosaki

...e to mi je pre desetek godina bila razdrmavajuca knjiga...
na zalost, ne primenjujem sve,
ali NA SRECU primenjujem nesto

i razmisljam maaalo drugacije!!!! :dash:

Msm, nije samo od godine proizvodnje, imaju i pametne knjige udela...:).

Autor je neki Zoran iz Zemuna,a u ovom slučaju online je par poglavlja.Pravi dokaz da knjizi ne treba suditi po koricama.....

http://www.objave.com/sadrzaj.php?na=izaogledal&r=0&font=2

Jednom recju, jezim se tebe:hahaha: Kad god otvorim usta ti kazes ono sto ja hocu, a sad nailazim na tragove literature koje i sama citam :lol: Salim se malo!

Religiozna? Pre sam sumnjicava, sumnjam u sve, sumnjam u sumnju...zapravo ajmo ovako to reci, ne dopustam da bilo sta upravlja sa mnom do same sebe (mada to zna biti nezgodno). A predstavnici religioznih skupina, ako tako mogu da ih nazovem, umeju lepo da manipulisu masama. Stoga, mogu da ih sa slusam da zadovoljim svoju znatizelju, ali me njihove price ne mogu kupiti osim ako se ne slazem sa njima. A uglavnom se ne slazem, nekako mi se cini da ima mnogo rupa u svim tim pricama.

Sto se tice Zoranovog teksta, ok slazem se, lik ima dobrih tekstova i moja razmisljanja guraju na tu stranu. Ali poenta je u tome da vecina stvari recenih tu su vec nesto sto sam i nosila u sebi, samo je covek to lepo upakovao, ajde recimo to tako.

I samo za razmisljanje, ima jedna slika koja me fascinira mnogo godina, jarac na vrhu stijene gleda ispred sebe, i vidi sve, horizont puca ispred njega....ali je sam, smiren, ali sam! Tezimo li i mi tome?

Verovatno da težimo(da sam rekao suprotno,lagao bih),ali poenta je naučiti da uživaš usput.Nekad nije ni sam cilj toliko zbog nas koliko je zbog drugih.
Jednom rečju,ako znaš da prihvatiš sadašnji trenutak kao jedinu pravu istinu (jer prošlost je podložna različitim tumačenjima,a budućnost se još nije desila),onda tu sliku jarca na steni uopšte ne treba da gledaš sa mračne strane,već kao jedno od alternativnih tumačenja onoga što bi moglo da se desi.

Uh o ovom znaku mogu pricati do sutra..
Jako tvrdoglava bica :)
Previse ambiciozni i jako prevrtljivi ljudi ....
ali mene zanima da li je neko moze da mi kaze .... da li postoji mogucnost veze sa muskarcem jarcem ...inace ja sam blizanac...
ako je neko imao prilike da bude u takvoj semi,volela bih da mi javi :)

Uh o ovom znaku mogu pricati do sutra..
Jako tvrdoglava bica :)
Previse ambiciozni i jako prevrtljivi ljudi ....
ali mene zanima da li je neko moze da mi kaze .... da li postoji mogucnost veze sa muskarcem jarcem ...inace ja sam blizanac...
ako je neko imao prilike da bude u takvoj semi,volela bih da mi javi :)

Ovaj, interesuje me, ako su prevrtljivi, sta ces s njim?:think:

Jednom recju, jezim se tebe:hahaha: Kad god otvorim usta ti kazes ono sto ja hocu, a sad nailazim na tragove literature koje i sama citam :lol: Salim se malo!

Religiozna? Pre sam sumnjicava, sumnjam u sve, sumnjam u sumnju...zapravo ajmo ovako to reci, ne dopustam da bilo sta upravlja sa mnom do same sebe (mada to zna biti nezgodno). A predstavnici religioznih skupina, ako tako mogu da ih nazovem, umeju lepo da manipulisu masama. Stoga, mogu da ih sa slusam da zadovoljim svoju znatizelju, ali me njihove price ne mogu kupiti osim ako se ne slazem sa njima. A uglavnom se ne slazem, nekako mi se cini da ima mnogo rupa u svim tim pricama.

Sto se tice Zoranovog teksta, ok slazem se, lik ima dobrih tekstova i moja razmisljanja guraju na tu stranu. Ali poenta je u tome da vecina stvari recenih tu su vec nesto sto sam i nosila u sebi, samo je covek to lepo upakovao, ajde recimo to tako.

I samo za razmisljanje, ima jedna slika koja me fascinira mnogo godina, jarac na vrhu stijene gleda ispred sebe, i vidi sve, horizont puca ispred njega....ali je sam, smiren, ali sam! Tezimo li i mi tome?

Mislim da je poenta svega toga da treba živeti u sadašnjosti onako kako bismo VOLELI da živimo a ne kako mislimo da jeste (a to je najčešće ,da ne možemo da menjamo okolnosti pod kojima smo se zatekli,i da one kontrolišu nas a ne obrnuto).Jeste malo uvrnuto,ali zašto bi bilo išta uvrnutije od verovanja u to da treba da živimo život prema zvezdama ili učenjima koja su napisana pre dve hiljade godina.A to,da si neke od tih stvari već nosila u sebi,samo ide u prilog tome da treba da slušamo svoj unutrašnji osećaj više nego tuđ.
Ta slika sa jarcem može da bude alternativna stvarnost,a opet,ne mora.Ja više volim da je zamišljam kao nekog ko je uspeo i ima sve na dohvat ruke/noge/roga.:D

hehehe... ne ocekujem ja to kao, "sad ce, samo sto nije" :lol: ........
sad vidim, to sam postavila u aprilu mesecu... hehehe... vremena se menjaju...
naravno, bolje je biti sam nego sa bilo kim...
vrebas ko gladni lav, pa kad dodje nesto sto valja, zgrabis :per:

btw, zna li neko sta nas ceka na poslovnom planu u periodu sept/okt/nov ? :think:

Back