JARCEVI

cdbd2021294a65036c5e1d57722092f5--capricorn-zodiac.jpg

Nece Saturn na svoje dete,ostali znaci trebaju da se pripaze
stizu djavolci hihi
Мом школском (Дупла Јарчина са све Сатурном у Јарцу у првој) прошле недеље рикнуо ћале (пењао се на голубарник на оној врућини са кантама пуним воде и телесном тежином преко 120 килограма, покосио га инфаркт, није ни зенуо, што би рекао тамошњи живаљ, морали су да скидају тело помоћу оног сокоћала које се користи када се поправљају светла на уличним бандерама - дизалице са корпом која је прикачена на трактор), а требао да се жени за месец дана. Пошто је ћале умро, сада нема ништа од женидбе годину дана. Сада треба да се преузму целокупни послови које је ћале водио, а он поред себе има и старијег брата (треба да се дели имовина), будућа невеста се сада предомишља (јер види да ће доћи до редуковања и смањивања имовине, што значи да нема више разбацивања пара, него управо супротно - стезање каиша; сеци уши, крпи дупе), кевина имовина је под хипотеком, а овај је у депресији. Нису га стигли ђаволци, него шуљеви.

Netačno. To su Ribe koje definišu svemir (kao i okean), gde se zvuk ne može prebacivati s obzirom da nema molekula koji bi prebacivali zvuk od odredišta do odredišta.

Ćutnja za jarca je samo način da preispita sopstveno znanje (i neznanje) kako se ne bi obrukao. Brukanje za Jarca je najveća pošast.

Jarčevi su, inače, neki od najbučnijih ljudi kada im nešto nije po volji. a pogotovo kada su željni pažnje. To dolazi s godinama.

Saturn ne donosi nikakvu lekciju već osiromašuje čovekov duh i tera ga da se sve više muči u životu. Tvrditi da je Saturn ''učitelj'' je naivno s obzirom da ni u kom aspektu ne vlada bilo kojom osnovom znanja ili mentaliteta osobe. Tvrditi da je Saturn učitelj je kao tvrditi da je seča prstiju važna životna lekcija u kojoj se uči da ne treba seći prste.

Saturn je malefik i donosi isključivo poteškoće i pomanjkanje svega. probleme sa zakonom. smrt roditelja itd.

Vađenje ''lekcije'' iz odsustva sreće je upravo Jupiterovska osobina, ona naivna i dečački iskrena, koja veruje u to da i kada je najgora stvar na pomolu uvek postoji nešto da se ''nauči''. Tako da svako ko veruje da je Saturn učitelj samo pokušava u stvari da pronađe Jupiter iliti spas kada je teško, što je i logično i korektno.

Ćutnja za jarca je samo način da preispita sopstveno znanje (i neznanje) kako se ne bi obrukao. Brukanje za Jarca je najveća pošast.

Ponekad je ta ego-jarčevska tišina u službi torture nad drugom osobom. To je glasno saturnovsko ćutanje u svrhu kažnjavanja (prevaspitavanja?) i postizanja nekog cilja... tišina koja se 'oseti' na metre. Inače su OK znak... :mrgreen:

Ponekad je ta ego-jarčevska tišina u službi torture nad drugom osobom. To je glasno saturnovsko ćutanje u svrhu kažnjavanja (prevaspitavanja?) i postizanja nekog cilja... tišina koja se 'oseti' na metre. Inače su OK znak... :mrgreen:

Jarac se ne sveti gotovo nikome, jer je znak trpljenja, i iz straha da će mu neko zbog toga zameriti, neće da rizikuje. Jarac se jedino sveti slabijima od sebe, onima koji su od njega iz nekog razloga zavisni, i to ne radi toga da bi taj neko nešto naučio, već radi oslobađanja sopstvenih frustracija, čistog iživljavanja. I tada kad se tim ljudima "sveti", to ne radi ćutanjem, već agresivnije, kako bi sebi dokazao da ima snage.

Ćutanje radi kažnjavanja i tim prevaspitavanja je više ponašanje Škorpije. Ćutanje je upozorenje da će sledeći korak biti fatalan, i da ti je bolje da se skloniš dok još možeš. A i ćutanje koje ima neku dublju svrhu od samog ćutanja, ono koje šalje određenu poruku, je više domen vode, jer zahteva da osoba poseduje određeni senzibilitet, a Jarac je poprilično sirov znak.

I čini mi se da je najveća žrtva Saturna u stvari upravo Jarac, jer drugi znaci osećaju negativne posledice Saturna dok traje tranzit, a Jarčeve je Saturn zarobio za čitav život, ušao im je u karakter.

Ćutanje radi kažnjavanja i tim prevaspitavanja je više ponašanje Škorpije. Ćutanje je upozorenje da će sledeći korak biti fatalan, i da ti je bolje da se skloniš dok još možeš. A i ćutanje koje ima neku dublju svrhu od samog ćutanja, ono koje šalje određenu poruku, je više domen vode, jer zahteva da osoba poseduje određeni senzibilitet, a Jarac je poprilično sirov znak.

Apsolutno tačno.

Saturn je lekcija i uvek ce biti.
:lol:

Како да не.

Лекција је поука, нешто важно што се научи из нечег што је превазиђено/побеђено, а што је било тешко, изазовно, ризично, нешто што је човека оснажило, очеличило и дало му снаге да настави да се бори, да живи боље, да делује продуктивније. Тешко да нешто може да се научи из нечег што се своди на мрцварење, из нечег што се своди на муку, из које се не може извући поука (да не кажем награда), а све наведено спада у Сатурнов домен деловања (мрцварење, иживљавање, јебавање на дуге стазе, патња која егзистира само због патње, не због неких ''виших циљева''). На Урановим, Нептуновим, Плутоновим лекцијама се човек заиста суочава са суровом димензијом живота, сазнаје на немилосрдан начин шта су проблеми и како да се носи с њима и ако има воље да изврши тешке задатке који му се постављају, онда се може рећи да је научио/победио.

1) Уранова лекција - Уран означава шок/изненадни удар. Нпр. човек у саобраћају се суочава са пијаним возачем камиона, доживљава незгоду и постаје инвалид. Осуђен је на инвалидска колица, не може више никада у животу стати на ноге. Тај човек лако може себи прислонити пиштољ уз слепоочницу и БУМ! ослободити се беде, а може изабрати и другу солуцију и видети да и такав живот може имати сврху. Да може и такав помагати заједници, да може и такав (онеспособљен - јелте) бити окружен и вољен људима.

2) Нептунова лекција - Нептун означава мистерије, обмане, заваравања. Први пример - одрасла особа је читав живот провела живећи са породицом за коју је била уверена да је то његова породица. Једног дана, стицајем околности, сазнаје, да је као беба у болници, несрећним стицајем околности, замењена. Да је због измењених цедуљица и натписа на одећама новорођенчади у породилишту, отишла у другу породицу, а да је та друга породица па прихватила дете из породице из које он потиче. Шта том човеку преостаје? Или да оде у летаргију (или још горе - у агресију), и да створи себи зачарани круг из којег неће изаћи, или ће прихватити чињенице; наставити да живи у односима (подразумева се да су односи били позитивни и да је атмосфера у породици била нормална) у каквима је живео са (матичном) породицом све до момента сазнања за ту новост и да ће градити мостове са биолошком породицом и видети да се повеже са онима који су му пружили живот.

Други пример - особа је провела одређено време у браку са особом у коју је лудо заљубљена, коју идеализује, којом је опчињена, једног дана сазна да је та особа далеко од идеалисања, да је све и свашта радила иза леђа, да је успела да набије јеленске рогове. Шта та особа која је суочена са шоком и реалношћу треба да уради? Да загорча себи а и тој особи живот тако што ће ту особу одробијати или још горе убити? Не. Да се ода алкохолу и да тек онда забетонира себи живот? Не. Мора да стисне зубе, дигне главу, суочи се са најгорим, преболи и настави даље.

3) Плутонова лекција - најтежа, јер где Плутон дође, ту су екстремне солуције. Ту је пустош. Нпр. дете са осам година остане без родитеља, којег је неописиво волело. Наравно, настаје неописива патња, пакао се ослобађа, али дете мора да настави даље, да се ухвати у коштац са животом, ем због тога што би родитељ без којег је то дете остало би желело да једног дана од тог детета буде нешто, ем због тога што је живот пред њим. Наравно, остаће ране, које ће га пратити читав живот, али на њему је како ће те ране санирати, ублажити. Да не говорим о људима који су имали посла са црном магијом, који су били у неописиво тешким кризама, којих је један корак делио до лударе или до гробља, па су захваљујући вољи и вери пребродили искушења.

To sto je on dupli Jarac sa Saturnom u Jarcu nema veze,cak nisu tr.Sa i natalni napravili aspekt.
Погледај мало боље ову карту

astro_2at_02_l_g.28304.20493.gif

и изнеси своје мишљење. Ја ћу само рећи да Сатурн није директно проузроковао смрт. Сатурн никада не проузрокује смрт, никад није активатор смрти, он је само корисник креираних околности и придружује се осталим факторима, како би створио још чемернију ситуацију. Сатурнов стил је мрцварење, он како би се изразили уличари - нема муда да иде директно, увек иде уз неког другог малефика и придружи се, било да је то Плутон, Нептун, Уран, Марс, небитно.

Poslednja izmena:
ovo mi je brat blizanac :worth:

- - - - - - - - - -

Bice mu veselo kad nas divni Bog otac krene kroz znak Jarca.Tezak je Sa kroz 1p i kad je prazno.Cak i kroz 12.
Secam se tog mog perioda,emotivno rasulo..ali..HVALA MU. ;)

- - - - - - - - - -

da me nije prodrmao sad bi bila mlaka i mutava :zkez:

- - - - - - - - - -

ali...Sa60Pl egz. regeneracija ..mocan aspekt

ovo mi je brat blizanac :worth:

- - - - - - - - - -

Bice mu veselo kad nas divni Bog otac krene kroz znak Jarca.Tezak je Sa kroz 1p i kad je prazno.Cak i kroz 12.
Secam se tog mog perioda,emotivno rasulo..ali..HVALA MU. ;)

- - - - - - - - - -

da me nije prodrmao sad bi bila mlaka i mutava :zkez:

- - - - - - - - - -

ali...Sa60Pl egz. regeneracija ..mocan aspekt
На који начин те је ''продрмао'', какво си искуство/расуло из периода транзита кроз прво поље имала?

emotivno tezak period,dao i uzeo na veoma bolan nacin ,
mada ja to gledam kao veliku lekciju i od tad imam veliku dozu opreznosti,

ali..meni je i Mesec u 1p.
Џабе све то, кад ће увек бити Месец тај који ће управљати твојим животом.
Ма колико покушавала да себе представиш као особу која се води разумом, која је практична, ма колико се трудила да своје животне одлуке доносиш на бази интелекта (да си реална, да си Сатурново дете :mrgreen: ), увек ће емоције (Месец) преузети кормило и срце ће у свакој прилици победити ум и (прео)владати тобом. Човек кад чита твоје постове, осећа Месечеве вибрације, твоји постови прште од емоција (па макар те емоције често биле и негативне, деструктивне :mrgreen: ), могу мислити да у реалном животу је тај утицај емоција још јачи. Немаш ни С од Сатурна у свом бићу.

Џабе све то, кад ће увек бити Месец тај који ће управљати твојим животом.
Ма колико покушавала да себе представиш као особу која се води разумом, која је практична, ма колико се трудила да своје животне одлуке доносиш на бази интелекта (да си реална, да си Сатурново дете :mrgreen: ), увек ће емоције (Месец) преузети кормило и срце ће у свакој прилици победити ум и (прео)владати тобом. Човек кад чита твоје постове, осећа Месечеве вибрације, твоји постови прште од емоција (па макар те емоције често биле и негативне, деструктивне :mrgreen: ), могу мислити да у реалном животу је тај утицај емоција још јачи. Немаш ни С од Сатурна у свом бићу.

nisu to emocije nego nervoza

Ali Tanti,zasto mi ovo radis??
Zasto ovo pises pred svima
:rida:

- - - - - - - - - -

Pusti me da budem kamena :rida:
За твоје добро. ;)

nisu to emocije nego nervoza
Не видим разлог због којег би била нервозна.
Има лепоту, оштар ум, хармоничан живот, окружена је људима који је воле.
Воде је емоције, рођена је с таквим темпераментом - да буде екстровертна кроз живот, да показује своје емоције, да их се не стиди и да се не плаши ничег.
Чак је и то велики плус.

Poslednja izmena:
Hahaha, piše da sam i Kifla sa jogurtom(bože spasite me mladosti ludosti od pre pet godina), pa nisam to!
Žensko sam, ali volim da stavljam da sam muški pol iz nekog razloga. <3

Čak mi je i natalna puna muške energije, koliko su mi bar rekli!

Promeniću sad pol - u opisu profila, haha. Pošto nameravam da počnem češće pisati po forumima, moram i da se ozbiljno ponašam ~

Back