Japanskim vojnicima dozvoljeno da imaju dugačku kosu

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
333.450
224577_profimedia-0834905158-1_s.jpg

Novim regrutima u japanskoj vojsci biće dozvoljeno da imaju dužu kosu u pokušaju da se privuče više mladih ljudi, saopštilo je japansko ministarstvo odbrane.
Ta odluka dolazi u trenutku kada se Japan suočava sa nedostatkom vojnika i rastućom zabrinutošću za bezbednost u vezi sa Kinom i Severnom Korejom, objavio je BBC.
Prema novim pravilima, vojnici će moći od aprila da imaju dužu kosu, kraću sa strane i pozadi, a dužu napred.
Žene su do sada u japanskoj vojsci mogle da imaju kratku kosu, a od aprila biće im dozvoljeno da kada je vezana ne pada na ramena zbog nošenja šlema.

Prema agenciji Kjodo, vesti o ublažavanju pravila šišanja prvi put su objavljene u januaru tokom sastanka ekspertske komisije čiji je zadatak bio da poveća broj vojnika za japanske snage samoodbrane (JSDF).

Nastojanja da se poveća regrutacija dolaze u trenutku kada se Japan bori sa brzim jačanjem kineske vojske i proširenim raketnim i nuklearnim programima Severne Koreje.Japanski zvaničnici kažu da u vojsci nedostaje 10 odsto osoblja.
Prošle godine je objavljeno da japansko ministarstvo odbrane takođe razmatra poteze da bi se omogućilo ljudima sa tetovažama da se pridruže JSDF.
link
 

Back
Top