Jovan Prezviter
Iskusan
- Poruka
- 5.532
Pusti to nego reci : Dan prvi i Dan jedan.
Jedan je priličnije..da.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pusti to nego reci : Dan prvi i Dan jedan.
Po tebi znaci Geneza sedam dana :Jedan je priličnije..da.
P tebi znaci Geneza sedam dana
sledi dan jedan , dana dva . dan cetri, .
Pa je li jedan , ili prvi ?Ne, dan JEDAN se odnosi samo na prvi dan.
Pa je li jedan , ili prvi ?
A moze imati jos znacenja.
Da vidimo 4 slova YHWH, glase: YodHeVavHe, gde ti vidis da ovde pise Yahveh ili Yehova,Šta piše na hebrejskom Sale..nemoj da mi bežiš od odgovora? Šta piše? nije valda da ne vidiš? Šta piše?
JohevaheDa vidimo 4 slova YHWH, glase: YodHeVavHe, gde ti vidis da ovde pise Yahveh ili Yehova,![]()
U hebrejskom jeziku se vokali ne pišu(vokali su tackice i crtice), pišu se samo konsonanti(konsonanti su slova). To sto vokali nisu označeni to ne znači da se oni ne čitaju.Da vidimo 4 slova YHWH, glase: YodHeVavHe, gde ti vidis da ovde pise Yahveh ili Yehova,![]()
U hebrejskom jeziku se vokali ne pišu(vokali su tackice i crtice), pišu se samo konsonanti(konsonanti su slova). To sto vokali nisu označeni to ne znači da se oni ne čitaju.
Tako je. I nije ni važno da se mora najpravilnije moguće izgovoriti jer neće svako kod govori Jahve, Jahve biti spasen..nije ni potrebno ni dovoljno...ali ako već postoje opšte smernice za izgovor to je dovoljno...upravo ovako kako si pojasnio![]()
Jevreji ime יהוה čitaju "Adonaj" jer smartaju da se pravilan izgovor izgubio posle uništenja drugog hrama, tako da ne zele da to ime izgovaraju pogrešno. Ne prihvataju ni Jehova , ni Jahve, Jahua itd...
adonaj citaju kako god ali magijsko jhvh - jel citaju njega? - to je sustinska razlika, mada je mani jasno zasto se prave paralele, jahvisticki atak i upliv u elohizam.Jevreji ime יהוה čitaju "Adonaj" jer smartaju da se pravilan izgovor izgubio posle uništenja drugog hrama, tako da ne zele da to ime izgovaraju pogrešno. Ne prihvataju ni Jehova , ni Jahve, Jahua itd...
radi se o zameni, kao sto joca, menja oca i sina, to su radili jevreji, uzimali su samoglasnike iz adonaj i umetali u jhvh - ZAMENAU hebrejskom jeziku se vokali ne pišu(vokali su tackice i crtice), pišu se samo konsonanti(konsonanti su slova). To sto vokali nisu označeni to ne znači da se oni ne čitaju.
ala je lepo kad sanjas i mastas(mada malo zvuči opet nelogično..kako da zaborave..teško jer Jevreji itekako su čuvali svoju tradiciju iz Pisma) ni
smernice su iz adonaj, samoglasnici se uzimaju iz reci adonaj za jhvh, ali ti samo hulis, jer nije onda ni jehova ni jahve, vec JAHOVA, ZSTO I DOKLE CETE VISE DA LAZETE SAMI SEBE? namerno lazete, samo pitam zasto to radite, i kazete da nije bitno, i nije vazno, ako znamo koje su smerniceTako je. I nije ni važno da se mora najpravilnije moguće izgovoriti jer neće svako kod govori Jahve, Jahve biti spasen..nije ni potrebno ni dovoljno...ali ako već postoje opšte smernice za izgovor to je dovoljno...upravo ovako kako si pojasnio![]()
ala je lepo kad sanjas i mastas
a ja sta radim
dokazujem da kao sto si ti zamenio oca [jhvh nije moj otac] i sina, ima i gorih, koji zamenjuju gospoda sa luciferom i kn, ovoga sveta - auuuuu, pa gde ce njima duse, i da li si ti onda i koliko bolji sto samo zamenjujes kao i jevreji... ili ste isti
smernice - samoglasnici su iz reci adonaj, onda je jahova, a nije jahve/jehovaA zašto mrziš Jahvea...baš toliko? Meni je nekako žao kada vidim koliko se upinješ i trudiš ali Jahve je jedno od imena Božijih. Znaš značenje..Onaj koji Jeste....Samopostojeći. Zašto bi nekome smetala Božanska Sampostojnost...da li time smatra da ni On nije Samopstostojeći?
pa da, sad ce srbi da ti budu kriviDobro to se može donekle razumeti ali opet u globalu nije pogrešno ni Jahve ni Jehova..imamo naše Jevreje u Srbji koi izgovoraju sa Jehova ili Jahve...
smernice - samoglasnici su iz reci adonaj, onda je jahova
pa ti si voljeni prijatlju moj taj koji se poziva na jevrejsku tradiciju i kazes da nije bitno, andrej kesarijski isto kaze da nije bitno, lucifer ili Hrist, zovi ga kako hoces, mozes i knezom ovoga sveta ako poslusas justina popovica..Pa dobro zašto onda ne izgovaraš Jahova..neka bude i Jahova...meni nije važan samoglasnik već suština...jer te samoglasnik neće spasiti ako ga pravilno ili ne izgvoraš. Da li se slažeš? Ispade da si kilometarske postove pisao samo zbog jednog samoglasnika??
Uzgred gore stavih..kako Jevrejima u Srbiji nesmeta da li je Jahve, Jahova ili Jehova...
demagogija, lazes samog sebe, vrtis se u krugNije važno u pogledu spasenja..hoću reći ali je važno da razmemo onoliko koliko nam je otkriveno
ja da zauzmem stav povodom jhvh? ponavljam ti da sam ja iz drugog elohistickog izvestaja, nema nikakvog jhvh, da je jhvh ime, koristilo bi se, Hristos Isus ne zna ni za kakvog jhvh, ti nastavljas da izmisljas i mastas da se samoobmanjujes. Vas je otac djavo, otac lazi, toliko vas je upecao da mu sluzite da mu cak ni ime ne znate, vec vas tera da ga kradete od drugih, pa cak ni tada da ne uzimate prava slova, jer ste i to nespopsbni da prepisete tacno adonaj - aoa, jAhOvA, a ne jehova niti jahve.Ok..znači ti ne negiraš ime JHWH..mada sam video u prethodnim postovima da si s to činio ili sam te pogrešno razumeo. Svakako sam Gospod je otkrio Mojsiju šta tačno znači ime JHWH...veoma značajan detalj..tako da negiranjem tog imean mi bismo negirali i ono što ono znači. Dobro je da to ne radimo.
Hristos se jasno suprotstavlja tom rabinskom, proziva ucitelje koji nemaju pojma i cudi im se. Jasno im govori da je njihov otac djavo, a potencira SiNA COVECIJEG iz ENOHA.Ja se pozivam na dobre tradicije kod Jevreja ali ima i loših..i sve zavisi od vremena kada su koju prihvatali i kosili se sa Torah ili ne...da li je komplikuje ili pojendstavljuje...itd...tako da trudim se da izbiram dobre od loših tradicija i samih Jevreja
Ako ti važna suština boga u hrišćanstvu onda je to otac sin i sveti duh, kao svet što je u trojičnosti, kao čovek što je trojičan, ali tebi ipak nije važna suština već adventistička demagogija zapeo si za jahvu kao ariana za jehovu. I što je najgore još drugima svoju opsesiju sa imenom projektuješ na druge.Pa dobro zašto onda ne izgovaraš Jahova..neka bude i Jahova...meni nije važan samoglasnik već suština...
Ako ti važna suština boga u hrišćanstvu onda je to otac sin i sveti duh, kao svet što je u trojičnosti, kao čovek što je trojičan, ali tebi ipak nije važna suština već adventistička demagogija zapeo si za jahvu kao ariana za jehovu. I što je najgore još drugima svoju opsesiju sa imenom projektuješ na druge.
Hrišćani ne znaju ko je taj jahva jehova kako god, jer hrišćanima taj lik nepoznat, to se bave samo sekte bar ovde u Srbiji poput subotara (ti) i jehovinih svedoka i još ovi neimenovani.