Jafetovi Sinovi, Unuci Nojini?

Goddess of the far east:
Gospodin je budući profesor istorije tako da tvoja teza da dotični nije išao u osnovnu školu pada u vodu.Postoji i nešto što se zove samoobrazovanje ili opšta kultura.Kapi,Kapi opet vređaš. :roll:
tebe je teško pogodila reč OGRANIČENOST UMA Goddi, Goddi
kad mi budeš rekla šta je iza horizonta, onda ću se duboko izvinuti za tu reč.
a za ovo drugo malo bolje čitaj, rekao sam "AKO".
samoobrazovanje postoji takodje i samoubistvo
tako da to neznači da je dobro :)

Goddess of the far east:
Naučnike koji su čitav svoj život posvetili radu i istraživanju nazivaš dokonim ljudima e,svašta.
kaži mi jednog naučnika koji je bio siromašan, koji je jedva prežvljavo iako i danas imamo JAKO JAKO PAMETNE siromahe kako to da se oni nisu setili nečega.
p.s. nemoj da me pogrešno shvatiš za naučnike pa i ja se bavim naukom, evo recimo u zadnje vreme se bavim teologijom. i ja sam neki naučnik.

Goddess of the far east:
Dajem sebi za pravo da se ne izjašnjavam odnosno da ti ne odgovorim jer bih iznela neke argumente koji su realni,ali mi se baš ne sviđaju odnosno nisu humani.Zapravo ušla bih u prostor eugenike i socijalnog statusa,a to ne želim.
Ovo bi trebalo kao da bude "inteligentno" spuštanje.
vidim da ti abortus nikako ne izlazi iz glave

Šakal:
Hm...al' ti je odgovor...ccccc...
Ok. da uprostim...ako su svi ljudi na planeti postali i nastali od Adama i Eve...zašto postoje razlike...zašto svi ljudi na planeti nemaju istu boju kože,zašto Azijati imaju kose oči,zašto su samo belci dlakavi...
Btw. nadam se da ti je jasno zašto sam baš Aboridžine uzeo za primer!

Hm...hoćeš li odgovoriti ili nastavljaš sa koprcanjem?:razz:

Зависи који превод Библије си читао, најмеродавнији превод је Јерусалимски у који су уграђена сва три превода и кронологије. Чуо си за Јована, а Јован је био ловац и имао је сина Илију такођер ловца, даље се само објашњава и навезује. Нико не може доказати да је то тако, али логички се може закључити да је тако морало бити, само би требало установити којим језиком су људи говорили у то време, јер пише да после Бабилонске куле више се нису међусобно могли споразумевати. Непристојно је тражити од некога да докаже датум или име које се у оно време употребљавало јер је нама познато само пре 3000 година нешто о чему би се могло доказивати по неком принципу, јер пре тога ни дани ни недеље па ни месеци и године нису обрачунаване као данас и нема веродостојних података колико је шта трајало и како се звало.

Šakal:
Ok. da uprostim...ako su svi ljudi na planeti postali i nastali od Adama i Eve...zašto postoje razlike...zašto svi ljudi na planeti nemaju istu boju kože,zašto Azijati imaju kose oči,zašto su samo belci dlakavi...
Btw. nadam se da ti je jasno zašto sam baš Aboridžine uzeo za primer!
Sigurno si čuo za zakon stabilnosti sistema. Stabilnost sistema je veća ukoliko sistem ima veći broj parametara. Sistem živih bića je veoma raznolik pa je, sa te strane, on veoma stabilan. Da bi ljudski sistem bio stabilniji i on je morao imati veći broj paarmetara. U tom smislu, rase povećavaju razuđenost sistema, odnosno čine ga stabilnijim. Ovi detalji morali su se imati u vidu prije nastanka živog sistema. Ja ne mogu prihvatiti mišljenje da je mrtva, neživa priroda imala svest da sama sebe osmisli i izgradi živom i stvori tako stabilan i harmoničan sistem.
Teza, da je sav ljudski rod postao od Adama i Eve, ne mora biti tačna (mada bi i to moglo doći u obzir). To, opet, ne zači da je Biblija netačna.

Обично људи не читају целу Библију јер је тешка за читање а и још тежа за разумети. ипак би требали добро научити мудрости. Једна ми је посебно интересантна, а то је лично Мудрост, која се хвали да је била присутна уз Бога кад је стварао свет. Кад би се све те мудрости научило напамет онда би било тешко да те неко надмудри, а тако је и са Псалмима. Кад би се Библија састојила само од тога већ би се могла сматрати књига над књигама, а још огроман извор историјских догађаја без којих се никад не би сазнало преко других извора. И још ствари које су корисне у свакодневном животу. Плус додатни део Новог Завета. И кад се неко направи толико паметан да све то назове неким непристојним именом онда није потребно описивати тога јер је он сам себе описао и доказао да ништа није или прочитао или разумео.

vujadin:
Обично људи не читају целу Библију јер је тешка за читање а и још тежа за разумети. ипак би требали добро научити мудрости. Једна ми је посебно интересантна, а то је лично Мудрост, која се хвали да је била присутна уз Бога кад је стварао свет. Кад би се све те мудрости научило напамет онда би било тешко да те неко надмудри, а тако је и са Псалмима. Кад би се Библија састојила само од тога већ би се могла сматрати књига над књигама, а још огроман извор историјских догађаја без којих се никад не би сазнало преко других извора. И још ствари које су корисне у свакодневном животу. Плус додатни део Новог Завета. И кад се неко направи толико паметан да све то назове неким непристојним именом онда није потребно описивати тога јер је он сам себе описао и доказао да ништа није или прочитао или разумео.
Almanah! 8) a ti pukni! :D

vujadin:

Cinjenica jeste da je Sveto Pismo neophodan paralelan istorijski izvor za povezivanje istorijskih dogadjaja i da su ga koristili ( na taj nacin) mnogi istoricari.
Ono je nastalo u nekom periodu oko 1.500 godine p.n.e. i dogadjaji koji su se desili pre toga su prilicno simbolicno opisani jer pisac ili nije znao ili nije hteo da napise stvarnu istoriju. Svi dogadjaji od pojave Mojsija su mnogo bolje opisani jer su pisci ziveli u periodu o kome su pisali.
Veliki Prasak uopste nije dokazana teorija (prema tome nije nauka). Uglavnom se njegovo dokazivanje bazira na pretpostavljenom sirenju svemira ( iako se istovremeno govori o "velikoj privlacnoj zoni" ili sudarima galaksija) i na pozadinskom zracenju koje navodno ne bi postojalo da nije bilo Velikog praska; moglo bi se postaviti obrnuto pitanje: da li je moguce da temperatura svemira (kao energetskog sistema) bude jednaka apsolutnoj nuli? Uporediti danasnji izgled svemira sa Boze-Ajnstajnovim kondensom (sto je sistem na apsolutnoj nuli).

vujadin:

Hm...samo dobro napisan politički program...ništa više...možda ima malo i nacionalnog...al' ajde...:lol:

ristob:
Sigurno si čuo za zakon stabilnosti sistema. Stabilnost sistema je veća ukoliko sistem ima veći broj parametara. Sistem živih bića je veoma raznolik pa je, sa te strane, on veoma stabilan. Da bi ljudski sistem bio stabilniji i on je morao imati veći broj paarmetara. U tom smislu, rase povećavaju razuđenost sistema, odnosno čine ga stabilnijim. Ovi detalji morali su se imati u vidu prije nastanka živog sistema. Ja ne mogu prihvatiti mišljenje da je mrtva, neživa priroda imala svest da sama sebe osmisli i izgradi živom i stvori tako stabilan i harmoničan sistem.
Teza, da je sav ljudski rod postao od Adama i Eve, ne mora biti tačna (mada bi i to moglo doći u obzir). To, opet, ne zači da je Biblija netačna.

Hm...ajd' ti meni ovo prevedi...:lol:

Back