Jadranska Liga

A što bi spominjali Igokeu, ona nije iz Srbije i nije korektno pominjati je kao 'srpski' klub. Takve tekstove bi možda očekivao u albanskim novinama, a kod nas eventualno u Kuriru. Mi možemo da pišemo po forumima kako jeste, ali profesionalni novinar to ne sme da radi.

Igokea je iz Srpske i nema drugi izraz nego srpski klub...

Hm, pitanje je...
Ovo je sramotna odluka i prema Radnickom i Igokei...
A najvecu krivicu snosi ABA, jer je navukla klubove da igraju ovu ligu, iako su znali da pojedini klubovi ne ispunjavaju Evroligaske uslove...

Ne razumem kakve veze sad ima ABA liga?
Pa pravila za Evroligase je propisao ULEB, i ona se znaju mnogo godina unazad(to za halu odredjene velicine i za medjunarodni aerodrom).
Koliko znam Uniks igra svoje meceve Evrolige u Moskvi, pa nikom nista(cini mi se da su oni da ne guglam sad)....Tako moze i Radnicki i Igokea da igraju u Beogradu, Sarajevu......

- - - - - - - - - -

kako nema aerodrom u Banja Luci?! Ima i dvorana Borik koja prima 5 000 ljudi...

Borik primi 5000 kad sede jedan na drugom.
Uslov je da ima 5000 STOLICA za gledaoce u njemu.

Pa pravila za Evroligase je propisao ULEB, i ona se znaju mnogo godina unazad(to za halu odredjene velicine i za medjunarodni aerodrom).
Koliko znam Uniks igra svoje meceve Evrolige u Moskvi, pa nikom nista(cini mi se da su oni da ne guglam sad)....Tako moze i Radnicki i Igokea da igraju u Beogradu, Sarajevu......

- - - - - - - - - -

Ama, može Igokea da igra u Banja Luci

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Napraviće Dodo nešto, ništa se ti ne sikiraj! ;)

Ama, može Igokea da igra u Banja Luci

- - - - - - - - - -

Napraviće Dodo nešto, ništa se ti ne sikiraj! ;)

Toga se ja i plasim......
Veoma sam skeptican da je Republici Srpskoj potreban jedan tako skup klub kao sto je Igokea.
I jos kad na to dodas halu.....
Ali dobro, kad je zgrada Vlade mogla da kosta 150 miliona maraka, sto ne moze i hala jos jedno stotinak......
Sve ce to Dodo da uzme pod parolom patriotizma

Toga se ja i plasim......
Veoma sam skeptican da je Republici Srpskoj potreban jedan tako skup klub kao sto je Igokea.
I jos kad na to dodas halu.....
Ali dobro, kad je zgrada Vlade mogla da kosta 150 miliona maraka, sto ne moze i hala jos jedno stotinak......
Sve ce to Dodo da uzme pod parolom patriotizma

ima istine u tvojim riječima, ali da ne pričamo o tome sad... Igokea je stvarno odigrala fantastičnu sezonu i zaslužili su Evroligu... iako bih ja volio da Zvezda i Radnički to igraju...

Jeste, ali ko zna sta je ABA obecala klubovima, jer po toj logici ispada da bi ABA trebalo da se takmici 5-6 ekipa...
Sad su se bukvalno popisali na rezultat Igokee i Radnickog...

Partizan igra rukometnu EL u Nišu, mogao bi Radnički komotno u Niš, imali bi sigurno i punu halu.
Al dobro, da ne razglabamo na pisanje monda...
Blam je odavno sve ovo.

I mogao bi i ne, Car Konstantin aerodrom jeste medjunarodni ali malo letova ima, uglavnom ka Italiji, Grckoj, ne znam kako stoje sa zapadnom Evropom, jedino ako gostujuci klubovi misle da dolaze carter letovima, to bar Evroligasi, svi sem nas, mogu da priuste... Dok je Cair sumnjivog kapaciteta, mislim da je uslov preko 5000 a ne mogu sad da se setim da li je zvanican kapacitet preko te cifre, uostalom sta bi sa onim da ce od 2013. morati klubovi da igraju u halama sa preko 10 000 sedista?

Planirano je da se na Metinom brdu u Kragujevcu gradi hala sa kapaciteta 12 500 mesta, sa nekim tunelom, ludilima, ali se to razvlaci vec duze vreme, verovatno jer cekaju FIAT da ulozi kintu...
Sto se tice aerodroma, Kragujevac ga ima, ali u obliku stambenog naselja:

ts

:mrgreen:

I mogao bi i ne, Car Konstantin aerodrom jeste medjunarodni ali malo letova ima, uglavnom ka Italiji, Grckoj, ne znam kako stoje sa zapadnom Evropom, jedino ako gostujuci klubovi misle da dolaze carter letovima, to bar Evroligasi, svi sem nas, mogu da priuste... Dok je Cair sumnjivog kapaciteta, mislim da je uslov preko 5000 a ne mogu sad da se setim da li je zvanican kapacitet preko te cifre, uostalom sta bi sa onim da ce od 2013. morati klubovi da igraju u halama sa preko 10 000 sedista?
To možda važi za one sa A licencom, a za B licencu važi 5,000 mesta. Možda, nisam siguran.
Uglavnom, teoretski bi i Igosi i Radnički mogli nešto da urade, pitanje je dal će hteti i moći ako ostvare pravo na to, pošto neće biti jednostavno.
Nije ovde ništa gotovo ni sa ovim "rešenjem" ABA i EL, mislim da nas čeka još peripetija.

Prema ovom tumacenju koje je danas objavljeno jasno je da Igokea ukoliko zeli da igra EL mora to da obezbedi kroz F4 i da nije dovoljna prva pozicija dok za Zvezdu to nije slucaj jer ispunjava uslove za B licencu. Ukoliko se ipak Igokea ili Radnicki preko F4 plasiraju u EL tada ce morati igrati u drugim gradovima koji ispunjavaju uslove.Sada Igokei nista ne znaci prva pozicija pa moze i opustenije odigrati poslednja tri kola sto bi Zvezdi moglo doneti direktan plasman u EL.

4000 kobajagi prima Cair za sportske priredbe.

Realno Igokei i ne treba dati da igra Evroligu.
Mozmeo mi sad pricati o tome da je nesto posteno ili nie posteno, ali su cinjenice i zahtevi Evrolige jasni nekoliko godina unazad.
Ako su ta pravila potpuno nepravedno oduzela Partizanu pravo na A licencu(jednostavno ne ispunjava uslove velikog budzeta i velikog trzista), zasto onda kukanje zbog Igokee?
Svaka cast na sportskim rezultatima ekipi Igokee, ali zar neko misli da ce Evroliga dozvoliti da klub koji nema halu za 5000 sedecih mesta , ili kvalitetan smesaj i aerodrom, slupa pare u neki enormni budzet?
A da na drugoj strani maltretira druge klubove dvodnevnim presedanjem po aerodromima, ili krevetima u hotelima od 1,80m, ili publikom koja te vuce za dres na utakmici?

Sto se tice aerodroma, Kragujevac ga ima, ali u obliku stambenog naselja:

A sta je sa onim aerodromom u Ladjevcima, zar nije bilo reci da ce ga otvoriti i za civilni saobracaj? :D

Mislim da Novi Sad ispunjava sve ove uslove, tako da me ne bi cudilo da se Radnicki (nekadasnji Lajonsi) tamo preseli.

Sto se Igokee tice, neka Mile nekako prosiri onu halu u Laktasima, pre bi to moglo da se izvede, nego da sredi banjalucki Borik

A sta je sa onim aerodromom u Ladjevcima, zar nije bilo reci da ce ga otvoriti i za civilni saobracaj? :D

Mislim da Novi Sad ispunjava sve ove uslove, tako da me ne bi cudilo da se Radnicki (nekadasnji Lajonsi) tamo preseli.

Sto se Igokee tice, neka Mile nekako prosiri onu halu u Laktasima, pre bi to moglo da se izvede, nego da sredi banjalucki Borik

Uglavnom, sad se pokazuje kakva je greška bila ulagati silne pare u seljački klub... umjesto da je uložio u Borac, renovirao i proširio Borik, da budu pune tribine na utakmicama... ali jok, 'oće čo'ek u svoju selendru da ulaže...

Сад мучите, сложиле се коцкице, можете и са 9. места у ЕЛ.

Tačno! Jel vam mnogo krivo? Oćete opet da kmečite Ćokiju? Ako niste znali pravi razlog, evo ga! To je zato što Dule...

- - - - - - - - - -

Posle 11 godina Partizanove dominacije osvojili ste jedan kup, napalili ste se kao mladi majmuni a nas prozivate da smo se "uskurčili". Apstinencija vam je razorila psihu.

Primili se kao ona stvar na novu košuljicu. Pritom se raduju pobedama tudjeg kluba. Jer svoj naravno nemaju.

Poslednja izmena:

Back