JA VS OKOLINA

iamaphoney

Veoma poznat
Banovan
Poruka
14.452
Da li ste u sukobu sa okolinom tj. mestom vaseg bivstvovanja? Ja licno jesam vec par godina (od kako sam zreo covek/momak kako god). U sukobu sam sa palanackim mentalitetom svog rodnog grada,u sukobu sam sa njegovim mentalitetom,nacinom zivota,razmisljanja,pokvarenoscu,kompleksima,nacinom na koji razmislja, dise,nista nas ne spaja osim nekih ljudi,I to sto smo osudjeni da kako-tako funkcionisemo u nuznoj zajednici (krajnje poslovno) mi smo ideoloski krvni neprijatelji.Ukratko ne pripadam ni ja njemu ni on meni,ne samo grad vec I region I opstina... Da li I vi imate ovakav sukob,I kako ga prevazici ako je to ikako moguce? Hvala lepo,molim lepo.

pa ja ne znam sta bi ti vise..sve je navedeno.

"nacinom zivota,razmisljanja,pokvarenoscu,kompleksima,nacin..."

Pa kako si naveo kad nisi naveo, rekao si okvirno, nisi naveo konkretno,
evo,

načinom života - kako to žive primjeri

razmišljanja - kako razmišljaju primjeri

pokvarenošću - šta rade konkretno što ih čini pokvarenima, primjer daj

kompleksima - koji kompleksi

i tako dalje.

Da li ste u sukobu sa okolinom tj. mestom vaseg bivstvovanja? Ja licno jesam vec par godina (od kako sam zreo covek/momak kako god). U sukobu sam sa palanackim mentalitetom svog rodnog grada,u sukobu sam sa njegovim mentalitetom,nacinom zivota,razmisljanja,pokvarenoscu,kompleksima,nacinom na koji razmislja, dise,nista nas ne spaja osim nekih ljudi,I to sto smo osudjeni da kako-tako funkcionisemo u nuznoj zajednici (krajnje poslovno) mi smo ideoloski krvni neprijatelji.Ukratko ne pripadam ni ja njemu ni on meni,ne samo grad vec I region I opstina... Da li I vi imate ovakav sukob,I kako ga prevazici ako je to ikako moguce? Hvala lepo,molim lepo.

Zasto si onda jos uvek tu?Mislim,zasto se ne odselis ako ti bas toliko smeta?

Okolina čeka ...
Manje bitke ne vodi Čovjek ...

Trenutno se vodi bitka na velikom frontu,na meni ...
Ja sam vrhovni komadant jedne i druge strane !
Ako uspijem to postati i trećoj strani,možda ću dobiti par bitaka ...

Poslednja izmena:
Mala sredina jeste zeznuta, posebno ako se znate ceo zivot. Nesto se trudim i da nemam mnogo kontakta sa sredinom, kada moram, na nivou kurtoazije, ili cisto poslovno.
Ovako neka druzenja, poznanstva i sl. samo sa retkim pojedincima, koji su manje-vise autsajderi.

Lakse je prevazici kad nadjes srodnu dusu, kreces se medju istomisljenicima , u drustvu koje ti po senzibilitetu odgovara. Sredinu , mislim na mentalitet ne mozes da promenis, ne mozes tu ni da se uklopis. U svakom slucaju patis ali je ipak lakse sa " svojima", a sigurno je da postoje i da ih ima u toj masi ljudi.

Nisam u sukobu sa okolinom, ja sam se uklopila ili kako se ono kaže...assimilovala...

Mentalitet naseg podneblja je generalno takav da se od malh nogu slusa o tome kako je onaj koji vara ustvari spretan. Lopov je snalazljiv, snasao se jbg u zivotu, izborio se za sebe, oteo je, zaobisao zakon, dok je sa druge strane pametan budala, dosadan, ili onaj koji funckionise po principima, a nije snalazljiv. U drustvu u kojem je lopovski mentalitet vecinski, pametan lepo vaspitan covek ostaje usamljen i ponizen. Tako se zna desiti da je direktor ustvari neki levat, a fakultetski obrazovan covek konobar, ili nezaposlen, jer se onaj prvi eto snasao, a ovaj drugi nije.

Ima ga svako....ako je za utehu...nema ti spasa, propasti ne smeš.....prevazilazi se teško, ako ne i čitav život.....ako te usput ne lupi neka sreća na lutriji ili još lepše, prava pravcata ljubav...e onda palanačko-malograđanski mentalitet oooode u lepu p**** materinu.....srećno

ne filozofiraj,ili napisi nesto smisleno ili tutanj! idi medju mede I zeke tamo ti je mesto z:mrgreen:

Дакле ако у координатни систем конфузије уносиш координате константно ћеш добијати тачке конфузије због тога ти рекох да мјењаш систем. Пјур лоџик.

Ти вс. Околина - ја би` те прво питала зашто не одеш негдје ако већ не можеш да обитаваш у таквој средини али ти си већ одговорио на то питање:

Lako je reci, zar imam izbora? Od dva zla cu izabrati ono manje,a i borbu ,Ipak me nesto veze ovde,zar nisam napomenuo?

Дакле ту си гдје си. Парафразирам И.А - некад ћеш живјети онако како желиш а некад онако како мораш.

И болд:
z:)

ja nisam, svi me vole toliko da me dave...:lol:

Dobro si socijalizovana,znaš kako da se dopadneš ljudima,a posebno kako da plasiraš svoje težnje...
I najvažnije-sklona si sinergijama ...Postavljač da se ugleda na tebe,što nije lako,ne bi bio u koliziji s palankom u kojoj živi,
nego bi uživao u svim njenim blagodetima...z;)
(I mene pomalo dave,ali sam mator pa mi sve manje prijaju davitelji voljenja-rešavam ih se gadostima povremenim...:zelenko3:)

Ima ga svako....ako je za utehu...nema ti spasa, propasti ne smeš.....prevazilazi se teško, ako ne i čitav život.....ako te usput ne lupi neka sreća na lutriji ili još lepše, prava pravcata ljubav...e onda palanačko-malograđanski mentalitet oooode u lepu p**** materinu.....srećno

ja ne kazem da je meni sad nesto lose..ali vec par god vidim da ja I moj grad I okolina ne idemo sinhronizovano,vise to mene gusi nego obratno.Ali uradio sam to odavno,mislim napravio sam neki svoj svet I okruzio se manje-vise istomisljenicima,da se razumemo nisam neki drustven tip,posto smatram da su vecina teski seljaci,I ne krivim ih zbog toga ja pustim druge da zive kako znaju I umeju,ali I taj svet sam po sebi nije dovoljan,jos uvek osecam kad-tad tu teskobu,osecaj ulovljene zveri,I kad izadjem na ulice svog grada.. to sivilo,ucmalost,mada dosta se krecem,putujem,aktivnosti,pa mi moj grad dodje kao neko odmaraliste,kao neko penzionersko mestasce.Ali to je nuzno zlo..mrzim kako taj grad razmislja,dise,on je sve sto ja nisam.Ima par ljudi naravno sa kojima se razumem,druzim ali kad zivis sa saznanjem da su stanovnici tvog grada 90% idiotic ruralnog mentaliteta I seljaci ne mozes taj grad I voleti,pa ni postovati..traje taj sukob dugo,sad ima blazu formu ali daleko od toga da je slucaj resen..

Poslednja izmena:
Дакле ако у координатни систем конфузије уносиш координате константно ћеш добијати тачке конфузије због тога ти рекох да мјењаш систем. Пјур лоџик.

Ти вс. Околина - ја би` те прво питала зашто не одеш негдје ако већ не можеш да обитаваш у таквој средини али ти си већ одговорио на то питање:

Дакле ту си гдје си. Парафразирам И.А - некад ћеш живјети онако како желиш а некад онако како мораш.

И болд:
z:)

pa zar nismo svi u istom kordinantnom sistemu? z:lol: Tacno tako,ali ja hocu da nestane taj osecaj teskobe,I gusenja,ucmalosti..I kad se vratim sa duzeg putovanja ,odmora ja cim se vratim zamrzim iznova svoj grad,nije to cak ni mrznja,to je jaka emocija pre je neki prezir,netrpeljivost,kao neko nuzno zlo. Ta ti je pesma o opijatima :zimag: da ne reknem drogama

Poslednja izmena:

Back