Ja sam ocajno ljudsko bice..prica o mom dosadasnjem zivotu

Pa iskreno ni ja vise ne znam sta zelim.Kao sto ste procitali,zapitao sam samog sebe da li ja treba da se povucem u ljudi u potpunosti ili da razbijem ovu barijeru koju sam sam sebi stvorio..

Prvenstveno zelim da se pronadjem u necemu,da ne lutam ovim zivotom kao muva bez glave,da izadjem iz ovog bedaka,da razvijem te socijalne vestine,da stvorim bolju sliku o sebi..Kako?..

Postoje terapeuti koji se izmedju ostalog specijalno bave motivacijom, odnosno time da klijent/pacijent sam pronadje svoj cilj, orjentaciju .

uzmi da se bavis sportom, da ucis , postavljaj sebi pitanja.

uzmi da crtas, ne razmisljajuci kako i sta. TI si tema.
prost crtez, koji spontano nacrtas a ima veze sa tobom, uzmi da traje 20 min. pre toga navij sat da zvoni. prestani posle 20 min.
odmakni se od nacrtanog i zapitaj sebe gde si ti na njemu.
sta je ispred tebe(cak i ako si sebe sasvim apstraktno predstavio), iza, sa strane..i tako dalje, pitanja ce navirati sama.
(svaki put kad pocne da "kuva" u tebi, prebaci se na materijal...olovke, boje, glina, bubnjevi, ksilofon....sta god....)

TI NISI OCAJAN

postoji samo "nesto u tebi" i to nesto je ocajno.

ne tesim te, to je jednostavno tako.
pored tog nazovi ocaja, postoji jos citav niz drugih za tebe neotkrivenih segmenata koje ces da sreces i koje ces upoznati i koji ce ti pokazati kuda da ides i sta da radis sa sobom. covek je prepun pokazatelja, treba samo da prestane da pilji u beskraj ocaja .

NIKO ti drugi osim tebe ne moze pomoci. sve je vec zapisano u tebi.
svaka brava dolazi s`kljucem, ne zaboravi !

Vrlo je jednostavno, imas daleko veci koeficijent inteligencije od ljudi u tvom okruzenju ,jedini je problem sto ti se ego nije probudio da to sam uvidis. Ta razlika izmedju njihovih tema, koje tebe ne interesuju i onoga o cemu bi ti sa nekim pricao je najveci jaz.

Stvoren si za velika dela, a ne zajebancije.

Resenje: nadji ono sto najvise volis da radis i sto te ispunjava, a da ukljucuje izlazak iz kucnih cetiri zida.

Moj ti je predlog da pocnes da trcis. Fizicki rad opusta mozak, mozak se odmara kada se ponavljaju isti fizicki procesi. Mozak se mora prokrviti, energija koja se nakuplja iz hrane koristi se samo za razmisljanje, krivac za hormonalni mix koji primas i koji uzrokuje lose misli je tvoja staticnost, najvise. Kod tebe je ovde instikt zakazao, pa zapravo moras sebe da teras da to uradis, dok je kod drugih to instiktivno, osete da im treba fizicki napor da se izduvaju. Samo napred, kad procitas, izadji napolje, istrci krug oko bloka, da vidis kako se vraca samopouzdanje i zelja za zivotom na jedan.

I samo opusteno, zivot je jedino sto stvarno imas. Voli ga.

E, ne sekiraj se mnogo u zivotu, mene je zivot iskasapio uzduz i popreko, samleo u sedam masina, zakopao i iskopao, I evo me. Nista mi ne fali.

Poslednja izmena:

Back