Pa iskreno ni ja vise ne znam sta zelim.Kao sto ste procitali,zapitao sam samog sebe da li ja treba da se povucem u ljudi u potpunosti ili da razbijem ovu barijeru koju sam sam sebi stvorio..
Prvenstveno zelim da se pronadjem u necemu,da ne lutam ovim zivotom kao muva bez glave,da izadjem iz ovog bedaka,da razvijem te socijalne vestine,da stvorim bolju sliku o sebi..Kako?..
Postoje terapeuti koji se izmedju ostalog specijalno bave motivacijom, odnosno time da klijent/pacijent sam pronadje svoj cilj, orjentaciju .
uzmi da se bavis sportom, da ucis , postavljaj sebi pitanja.
uzmi da crtas, ne razmisljajuci kako i sta. TI si tema.
prost crtez, koji spontano nacrtas a ima veze sa tobom, uzmi da traje 20 min. pre toga navij sat da zvoni. prestani posle 20 min.
odmakni se od nacrtanog i zapitaj sebe gde si ti na njemu.
sta je ispred tebe(cak i ako si sebe sasvim apstraktno predstavio), iza, sa strane..i tako dalje, pitanja ce navirati sama.
(svaki put kad pocne da "kuva" u tebi, prebaci se na materijal...olovke, boje, glina, bubnjevi, ksilofon....sta god....)
TI NISI OCAJAN
postoji samo "nesto u tebi" i to nesto je ocajno.
ne tesim te, to je jednostavno tako.
pored tog nazovi ocaja, postoji jos citav niz drugih za tebe neotkrivenih segmenata koje ces da sreces i koje ces upoznati i koji ce ti pokazati kuda da ides i sta da radis sa sobom. covek je prepun pokazatelja, treba samo da prestane da pilji u beskraj ocaja .
NIKO ti drugi osim tebe ne moze pomoci. sve je vec zapisano u tebi.
svaka brava dolazi s`kljucem, ne zaboravi !