Ja radim sta ja hocu!

Kako ćeš tako kroz život?
Kako ćeš sutra svoje dete da zaštitiš?
Možda ženu ako si muško.
Ostarelog oca ili majku.
Kako ćeš sutra na KiM da kreneš?
Metak da primiš.Bajonet na pušku da staviš.
Da zaštitiš drugog ili sebe.
Vratiš se po ranjenog vojnika.
Kupiš prezervativ u apoteci.
Kako ćeš kad na ovome padaš.
Kako ćeš tako kroz život?

I to me skupo kosta.
Ne mogu drugacije.
Nikad nisam ni mogao.
Suzdrzavao bih se ja.A onda sve kulminira.
Dali je to problem?
Svakako da jeste.Ali to je deo moje licnosti.
Bez toga.To jednostavno nisam ja.
Tolerancija je direktno proporcionalna sa slaboscu.
A ja mogu biti bilo sta samo ne slab.

A vi?
A ti?
Strofe su solidne, ali ima i tu greški.. Ali gde je rima, ili je ovo freestyle rap bez rimovanja/neka nova grana..
7.5/10
Drag Queen Singing GIF by Paramount+

I to me skupo kosta.
Ne mogu drugacije.
Nikad nisam ni mogao.
Suzdrzavao bih se ja.A onda sve kulminira.
Dali je to problem?
Svakako da jeste.Ali to je deo moje licnosti.
Bez toga.To jednostavno nisam ja.
Tolerancija je direktno proporcionalna sa slaboscu.
A ja mogu biti bilo sta samo ne slab.

A vi?
A ti?
Ja se ne slažem. Mislim da je potpuno suprotno. Da je netolerancija u direktnoj korelaciji sa slabošću. Obrazložiću.

Prvi znak zrelosti je sposobnost da kontrolišemo naše potrebe i impulse. Zato je pedocentrizam predominantan kod dece, a egocentrizam kod odraslih ljudi koji nisu zreli. Potreban je zreo, izgrađen karakter da bi razumeli druge, da bi uspešno funkcionisali u sferi dogovaranja, i umeli da se odreknemo nečega kako bi pravili kompromise. Biti sposoban da pregovaraš, da pronalaziš rešenja koja su u zajedničkom interesu, da funkcionišeš u zajednici... za to je potrebna snaga, i potreban je karakter.

Tako da, ne, "ja radim šta ja hoću, i ne zanima me kako će to da utiče ne druge" nije znak snage. To je znak da si nezreli seronja.

I sam si svestan da je to problem. I to nije deo tvoje ličnosti, to je osobina tvoja ličnosti jer tvoja ličnost još uvek nije izgrađena.

Bilo bi dobro da sazriš, i da ne tražiš opravdanje za svoje drkadžijsko ponašanje prikazujući ga kao neku snagu.

Tužna istina je da određan procenat odraslih ljudi nikada ne sazri. Da li ćeš biti jedan od njih, ostaje da vidimo.

Poslednja izmena:
Ja se ne slažem. Mislim da je potpuno suprotno. Da je netolerancija u direktnoj korelaciji sa slabošću. Obrazložiću.

Prvi znak zrelosti je sposobnost da kontrolišemo naše potrebe i impulse. Zato je pedocentrizam predominantan kod dece, a egocentrizam kod odraslih ljudi koji nisu zreli. Potreban je zreo, izgrađen karakter da bi razumeli druge, da bi uspešno funkcionisali u sferi dogovaranja, i umeli da se odreknemo nečega kako bi pravili kompromise. Biti sposoban da pregovaraš, da pronalaziš rešenja koja su u zajedničkom interesu, da funkcionišeš u zajednici... za to je potrebna snaga, i potreban je karakter.

Tako da, ne, "ja radim šta ja hoću, i ne zanima me kako će to da utiče ne druge" nije znak snage. To je znak da si nezreli seronja.

I sam si svestan da je to problem. I to nije deo tvoje ličnosti, to je osobina tvoja ličnosti jer tvoja ličnost još uvek nije izgrađena.

Bilo bi dobro da sazriš, i da ne tražiš opravdanje za svoje drkadžijsko ponašanje prikazujući ga kao neku snagu.

Tužna istina je da određan procenat odraslih ljudi nikada ne sazri. Da li ćeš biti jedan od njih, ostaje da vidimo.
Sakrivanje prosečnih i slabih iza kolektiva,zajednice i osuđivanje jakih kroz etiketiranje.

Bezbroj puta viđeno.

Sakrivanje prosečnih i slabih iza kolektiva,zajednice i osuđivanje jakih kroz etiketiranje.

Bezbroj puta viđeno.
Ne radi se o konformizmu, i o tome da treba da uradiš ili kažeš bilo šta ako na to kolektiv gleda blagonaklono.

Radi se jednostavno o tome da je za razumevanje, toleranciju, samilost, oprost, pružanje ruke... potrebna snaga, i potrebna je pamet.

Najlakše je biti loš prema drugima, najlakše je raditi ono što se tebi radi. To ne znači da si snažan, naprotiv, znači da si glup, i slab.

Biti dobar prema drugima, pomagati im, izlaziti im u susret, pa čak i kada to zahteva samokontrolu, i energiju, i odricanje, i žrtvu... tada si stvarno jak.

Možeš da imaš koliko god hoćeš izgovora, ali ako nisi sposoban da funkcionišeš u zajednici, i da joj doneseš dobro, činjenica je da si patetičan.

Sta bi bilo kada bi svako od nas radio ono sto hoće, a pri tom ne bi snosio posledice? Covek treba da odredi prioritete u zivotu i postavi granice do kojih sme da ide.
Covek treba da se nosi sa posledicama svojih odluka i mora da zivi sa njima. Ne smeju drugi da mu budu krivi za njegov izbor.
Granice se postavljaju u ranom detinjstvu i moraju da budu difuzne tj. propustljive.
Moramo da iskalkulišemo i odaberemo ono najbolje po nas, bez obzira da li nam se to svidja ili ne. Ceo zivot je kalkulisanje, jbg.

Back