Ja pjevam svoj bluz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dusan Prelevic Prele - Za ljubav treba imat dusu

Dušan Prelević (Beograd, 11. novembar 1948 — Beograd, 28. jul 2007) bio je srpski roker, pisac i scenarista.

Prelević je igrao fudbal u Bulbuldercu i Crvenoj zvezdi, a bio je hokejaški golman Partizana.

Muzikom je započeo da se bavi profesionalno 1965. godine. Bio je član sledećih muzičkih sastava: Orkani, Juniori, Siluete Tomija Sovilja i Vizije.
Od 1968. godine je član Korni grupe. U grupi ostaje samo nekoliko meseci, kada ga zamenjuje Dalibor Brun. Sa njima je snimio pesmu „Čovek i pas“.

Potom započinje njegova solistička karijera. Na Beogradskom proleću 1970. godine izvodi kompoziviju
„Da l' postoji ona koju sanjam“, a na Omladinskom festivalu u Subotici za pesmu „Kažu“ dobija nagradu.

Muzičar, publicista i pisac Dušan Prelević-Prele preminuo je u Beogradu 2007, posle duže bolesti u 59-oj godini,

Viski, kafana, pesnice i tuča, bluz i džez, slava, samoća, pozorište, scena, mrak - svega je bilo u životu "pravog beogradskog dživdžana"
Dušana Prelevića Preleta. Svega, osim cenzure, a još manje autocenzure. Najbolje ga je opisala majka: "Rodila sam genija, on je sve mogao i sve fantastično radio. I kad dokaže sebi on odustane."

Voleo je da se pobije, pisao je knjige ala Bukovski (mnogi tvrde i bolje), pevao je kao slavuj (kasnije kao promukli slavuj). Voleli su ga iako je bio "težak" čovek. Voleli su ga jer je bio iskren.
I da je drugo oko izgubio u tuči, Prele bi gledao na svet otvorenih očiju - izazivajući ga!

Mi smo imali tu sreću! A vi sada odrastajte uz računare, internete, pametne telefone.. što manje kafane... i uživo razgovora...
ako je moguće, sedite za šankom i kuckajte jedno drugom... Šifra je "**** vas konobar"!

[video=dailymotion;x5alf6h]http://www.dailymotion.com/video/x5alf6h[/video]

"...Koliko puta moram da ti kažem
Čak i kada plačeš, lepa si isto?
Svet te savlađuje,
Ja sam tu kroz svaki pokret
Ti si moja propast, ti si moja muza
Moje najgore odvraćanje, moj ritam i bluz
Ne mogu prestati da pevam,
Zvoni u mojoj glavi za tebe

Moja glava je pod vodom
Ali dobro dišem
Ti si luda a ja sam van pameti