Ja i mišljenje drugih

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li biste nešto izmenili u vašem ljubavnom životu kada ne bi bilo osude okoline?

• Da, slobodnije bih se upuštao/la u nove odnose

glasova: 2 10,5%
  • Da, više bih razmišljala o sebi, da li meni nešto znači.

glasova: 1 5,3%
  • Ne, kao i do sada.

glasova: 16 84,2%
  • Ne znam.

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    19
Nikada,baš nikada nisam obraćao pažnju na tudje mišljenje,vidim ili čujem,registrujem,zaboravim i živim onako kako želim.
Ovde sam baš i ispljuvan od članova foruma zbog toga,svakodnevno doživljavam provokacije,uvrede,posebno apostrof ide na godina ali džaba im trud,ne obraćam pažnju.
Kažu da snaga čoveka leži u tome koliko je svoj,koliko je otvoren i iskren uprkos tome što je to teško danas u vremenu punom sujete.Snaga je u tome koliko smo spremni da radimo ono što volimo a da ne obraćamo pažnju na komentare..u fazonu one stare poslovice..
Psi laju a karavani prolaze.
Stvarno?

Vrlo lako ljudi daju ocenu pre svega ženama, kao spavale su sa mnogima, ili one su kurvice ili mnogi su bili sa njima...
Zašto bi nečiji intimni život bio uopšte tema za druge ljude?
Ajde oblačenje, to je ono kao vidimo druge, pokazuju se u javnosti mada je i to bzvz. Ali ovo pitanje je baš intimno i obično se radi iza 4 zida...
Mislite li da je to ono baš bezobrazluk? Ili da je pokazatelj nečije nekulture?

Sad zašto na LjiSu.. Pa, pitanje je za LjiS da li mislite da bi se drugačije ponašali što se tiče ljubavi i sexa kada bi bilo obezbeđeno da se niko ne bavi tuđim životom, konkretno vašim? Zamislite da uopšte nema osude okoline, niko se ne bavi vama, samo vi odlučujete o sebi i znate pouzdano da to nikoga ne zanima, da se niko nikada time neće baviti.. Šta biste radili drugačije? Ili biste sve radili kao i sada? Koliko na vaš ljubavni život utiče mišljenje okoline?

Pogledajte prilog 1245661
Svakakve sam ocene dobijala kroz život od nule do desetke...
Na primer ocene ljudi koji su mi bliski me nisu mnogo stresirale, poznaju me, valjda me pomalo vole ili im nešto značim što implicira da mi žele dobro. Nisam slušala savete nisam se ni obazirala na kvalifikacije sveukupno me nije emotivno doticalo...
Ali me je mučilo ocenjivanje ljudi koji me ne poznaju da ne veruješ ali je tako...nekada sam se stvarno osećala loše zbog pežorativne kvalifikacije od strane nepoznate osobe....
mešavina gađenja i neverice da neko ko te ne poznaje može tako da te nakrpi...
eto.

Kao i veccina...dok sam bio neiskusan bilo mi je bitno tudje misljenje.
Posle 30 godine sam prestao da obraccam paznju.
Volim priccu u 4 oka pa makar bila i najvecca uvreda.
Ne volim ogovaranje.
Sto se ticce zena, ne razlikujem ih od muskaraca, u smisi da je zensko rava a musko ne ako je u prometu.
Tako ne gledam na stvari, jer je to pre svega licni izbor.
Ne mislim na tudji ljubavni zivot, jer u stvari me ne zanima.
Nemam problem da mi neko isprica svoje iskustvo i obrnuto.
Saslusam i idem dalje svojim putem bez osvrtanja.

Ali me je mučilo ocenjivanje ljudi koji me ne poznaju da ne veruješ ali je tako...nekada sam se stvarno osećala loše zbog pežorativne kvalifikacije od strane nepoznate osobe....
mešavina gađenja i neverice da neko ko te ne poznaje može tako da te nakrpi...
eto.
Ja verujem da je mnogima tako... jer da nije, ne bi se toliko ljudi vređali na primer na forumu. Jer ako ti stvarno nije do toga šta ljudi misle, niko se ni za šta ne bi nervirao, niti bi bilo nekih rasprava osim o određenoj temi, ono za i protiv, sukob argumentacije. A još, u odnosu na realan život ovaj forum je mačiji kašalj.

Ne znam da li postoji neka korelacija između toga koliko se ko vređa i sudi drugima, mada nisam se bavila time sistematski, tj čitala nešto ozbiljnije na tu temu. Možda ima, možda ne. Znam da mi je jedna devojčica koja je bila glavna u razredu pred svima na času još u OŠ rekla "kur.vo", jer sam se dopadala nekim dečacima, a ona je videla da se družimo.. Tada kada nisam propala u zemlju neću nikada. Od tada sam "imuna". I od tada saosećam sa svim kurvama svih meridijana hehe. Posle za kratke suknje, pa za promene partnera, .. i uvek naravno te kritike deluju na mene tako da iz inata budem još istrajnija.

Mišljenje drugih.. lekar na sistematskom pregledu u studentskoj mi reče da nisam kvalitet za takav težak faks, da mu delujem izgubljeno.. hehe. Ljudi sude i ne shvataju šta time rade.
Šta znam.. možda je lakše nama koji smo od malena označeni.. označen da si ili kopile, ili uličarka, ili kur.va, ili slaba i slično. Pa te više ništa ne tangira.

:judi su ;jubomorni.
Onda pocnu da lepe etikete.
Mi se tih etiketa kad smo veoma mladi postidimo.
Posle nam nije bitno ili se lako nosimo sa tim.
A oni se nose u majccinu.
Sto se tice uvreda...pa najgore sam doziveo od meni najblizih...
nista cudno jer me najbolje poznaju...ali sve se menja sem kamenja,
Tako ja to vidim.
Svako je kovac svoje srecce.

Bitno je - naravno.
Svi koji kažu da nije - lažu.
Naše viđenje sebe je, često, subjektino I lično.
Vrlo lako ljudi daju ocenu pre svega ženama, kao spavale su sa mnogima, ili one su kurvice ili mnogi su bili sa njima...
Ajde oblačenje, to je ono kao vidimo druge, pokazuju se u javnosti mada je i to bzvz. Ali ovo pitanje je baš intimno i obično se radi iza 4 zida...

Sad zašto na LjiSu.. Pa, pitanje je za LjiS da li mislite da bi se drugačije ponašali što se tiče ljubavi i sexa kada bi bilo obezbeđeno da se niko ne bavi tuđim životom, konkretno vašim? Zamislite da uopšte nema osude okoline, niko se ne bavi vama, samo vi odlučujete o sebi i znate pouzdano da to nikoga ne zanima, da se niko nikada time neće baviti.. Šta biste radili drugačije? Ili biste sve radili kao i sada? Koliko na vaš ljubavni život utiče mišljenje okoline?

Zašto bi bilo čiji, a ne samo i naš, bio?
A ipak - svi iznose sve o sebi?
Šta smo jeli; pet slika dnevno; šta mislimo; kako se osećamo...
I mi sami, na kraju, drugima serviramo ono što jesmo.
Ako nema naše potrebe da delimo sebe - nema ni saznanja, a samim tim ni osude drugih
A zašto se delimo?
Ja sam rešio, davno - da to ne činim.
A opet - činim.
Iako ne neumereno.
Samo tim što ostavljam svoje misli ovde - to činim.
A sve manje je razloga, a ja sve uvereniji da nema smisla.

Bitno je - naravno.
Svi koji kažu da nije - lažu.
Naše viđenje sebe je, često, subjektino I lično.

Zašto bi bilo čiji, a ne samo i naš, bio?
A ipak - svi iznose sve o sebi?
Šta smo jeli; pet slika dnevno; šta mislimo; kako se osećamo...
I mi sami, na kraju, drugima serviramo ono što jesmo.
Ako nema naše potrebe da delimo sebe - nema ni saznanja, a samim tim ni osude drugih
A zašto se delimo?
Ja sam rešio, davno - da to ne činim.
A opet - činim.
Iako ne neumereno.
Samo tim što ostavljam svoje misli ovde - to činim.
A sve manje je razloga, a ja sve uvereniji da nema smisla.
zašto se delimo, ih?
zato što se okolini predstavljamo na neki način, dobijamo lajkove, imamo interakciju sa svojom vrstom i svi uživamo u tih pet minuta slave
lajkovi su melem za ego

Ja verujem da je mnogima tako... jer da nije, ne bi se toliko ljudi vređali na primer na forumu. Jer ako ti stvarno nije do toga šta ljudi misle, niko se ni za šta ne bi nervirao, niti bi bilo nekih rasprava osim o određenoj temi, ono za i protiv, sukob argumentacije. A još, u odnosu na realan život ovaj forum je mačiji kašalj.

Ne znam da li postoji neka korelacija između toga koliko se ko vređa i sudi drugima, mada nisam se bavila time sistematski, tj čitala nešto ozbiljnije na tu temu. Možda ima, možda ne. Znam da mi je jedna devojčica koja je bila glavna u razredu pred svima na času još u OŠ rekla "kur.vo", jer sam se dopadala nekim dečacima, a ona je videla da se družimo.. Tada kada nisam propala u zemlju neću nikada. Od tada sam "imuna". I od tada saosećam sa svim kurvama svih meridijana hehe. Posle za kratke suknje, pa za promene partnera, .. i uvek naravno te kritike deluju na mene tako da iz inata budem još istrajnija.

Mišljenje drugih.. lekar na sistematskom pregledu u studentskoj mi reče da nisam kvalitet za takav težak faks, da mu delujem izgubljeno.. hehe. Ljudi sude i ne shvataju šta time rade.
Šta znam.. možda je lakše nama koji smo od malena označeni.. označen da si ili kopile, ili uličarka, ili kur.va, ili slaba i slično. Pa te više ništa ne tangira.
Forum je postao sličan današnjoj porodici, najviše se mrze oni koji su stalno zajedno ne znaju šta će sa sobom…
Za outdoor aktivnosti trebalo bi dići guzu iz fotelje…izaći na vazduh, disati, voleti…

za indoor dovoljna je fotelja, wi fi i ogrezlost u nezadovoljstvu

Нетолеранција околине много утиче на љубавни живот.
Ето моја жена је врло нетолерантна кад бих ја да се дружим са својим другарицама.
Док рецимо кад се она дружи са својим другарицама, мени уопште не смета.

mislim da je to sasvim normalna ljudska potreba, svako želi da se predstavi svetu u što boljem izdanju i da dobije odgovor vredan svoje pojave. mi verujemo da je naša pojava zaslužila verifikaciju

ovde na forumu mi se čini da preovladava neki teži oblik mazohizma.
jer dolazimo uprkos trendu da nam slučajni nalet nečijih frustracija upropasti izgradjeno mišljenje o divnoći koju naše biće nosa okolo sa sobom.

Нетолеранција околине много утиче на љубавни живот.
Ето моја жена је врло нетолерантна кад бих ја да се дружим са својим другарицама.
Док рецимо кад се она дружи са својим другарицама, мени уопште не смета.
da li bi ti smetalo kad bi te drugarice imale brkove? lol

Etiketa ***** zaobilazi muskarca, jedino ko bi od muskih nesto mjenjao sto se tice seksualnosti i misljenja okoline su gejevi, i oni skloni fetisima ... Mada ovih drugi je jako malo

Ne mozes da sprecis ogovaranja, izmisljanja, i napuhavanja
Posto sam musko, meni je svejedno sta ce pricati o meni, ali kada su zene u pitanju ( na Balkanu, koji se sve vise vraca nekim umisljenim patrijahalno -religijskim vrednostima), treba biti maksimalno diskretan

haha kutijo, a njene drugarice kada bi imale brkove?
i ne samo to već da se zovu drugovi?
Их другови, пусти ти те приче, знамо сви да жене немају другове.
А бркове не воле, морам редовно да се бријем.
Мада, водио сам је на концерт Бркова, и било јој супер. Али ни они немају бркове :D

Ne mozes da sprecis ogovaranja, izmisljanja, i napuhavanja
Posto sam musko, meni je svejedno sta ce pricati o meni, ali kada su zene u pitanju ( na Balkanu, koji se sve vise vraca nekim umisljenim patrijahalno -religijskim vrednostima), treba biti maksimalno diskretan
kako se vraća patrijarhalnim vrednostima?
organizovanjem gej parade ispred crkve svetog Marka?
imenovanjem lezbe za mesto broj jedan u državi?

:think:
jedino ovde na forumu možeš da sretneš te arh. patr. vrednosti.
na forumu živi društvo najvišeg morala koje poštuje tradiciju a ujedno je širokih shvatanja pa mu ne smeta lezbača prem.
ali mu smeta neki nik koji piše otvoreno o svom iskustvu u ljubavi i sexu.
svako hoće da puca ali ne shvata gde mu je target

Back