Ja ga volim, a on beži od mene

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.854
ROMANTIKA.jpg

" Zamisli, ja ga volim, a on beži! "

" Zašto, da ga nisi nečim uvredila?"

" Ma nisam, šaljem mu slatke SMS porukice, šaljem mejlove. Uđem u njegovu kancelariju da mu nešto kažem, a on besno izađe"

" Da li znaš šta ti radiš, kako se to zove? "

" Ne znam kako se zove."

" Zove se opsesivna ljubav".

Ovaj fiktivni razgovor mogu da vode, uz kafu dve prijateljice.

Da li ste nekada opsesivno voleli?

Može li ta ljubav da bude platonska?

Šta biste vi uradili kada bi vas neko jurio, a vama to smeta?

Foto: Pixabay.com

Ne vidim zasto bih nekog voleo ako me ne voli ,nije mi porodica pa ni njih ne moram

Voliš tu neku osobu jer ti se nešto dopalo kod nje i onda umesto da staviš tačku, nastavljaš..

Dajem ti primer kako to izgleda uživo.

Ovo ko neki horor triler o serijskom ubici

Da. Tu imamo "lovca" i "žrtvu".

Ta "ljubav" je opsesija, a mogla bi da bude samo platonska ljubav koja budi kreativnost.

Mnogo je filmova snimljeno, mnogo knjiga napisano, pesama otpevano i inspiracija je bila platonska ljubav.

I nezvraćena ljubav.

Samo u romantičnim komedijama postoji happy end... i u stvarnosti takođe, ako je reč o zreloj i pravoj ljubavi.

**

Jurenje za nekim koga ne zanimaš je čudno. Da li je bolesno ili je ta osoba, ta duša željna ljubavi ali je traži kod pogrešne osobe?

Zasto uopste toliko opsesivno voleti nekog, skup nekih osobina su vrlo cesta pojava.
Malo je izuzetaka a oni su uglavnom zauzeti ili nedostupni.

Obično tinejdžeri opsesivno vole neku poznatu osobu i ta opsesija vremenom prođe.

Odrasle osobe koje opsesivno vole verovatno su jako usamljene i žele da privuku pažnju.

Inače, uopšte nije prijatno kada te neko opsesivno voli. Davno sam imala taj problem i rešila ga bez nekih posledica.

Јурила ме једна у основној школи ...
Била је неки млађи разред, ја осми,
и била је ученик генерације.

Али луда за мном тотално ! :fdlan:
Највише ме нервирало то што је другарицама причала
да јој ја радим неке радове, цртеже ... шта ли !

Е то ме излуђивало.
Сретну ме, па ме питају "Јеси јој ти радио семинарски ?"

Није да сам је тотално кулирао, неее,
уватим поватам, мени доста. :super:

Али није њој! :besna:
Умела је по сат времена да се дере под мојим прозором,
да ме дозива - ја стојим иза завесе и ћутим.

Ау људи ... :eek:
И данас смо комшије !!! :kez:

Hm. Šta li je bila inspiracija za ovu temu?
Proganjati nekoga? Glupo i besmisleno. Nikada nisam bila u situaciji da proganjam nekoga. Zašto bih to radila? Izbor je veliki, a i nemam želju da lovim. Davno sam prešla to gradivo.
Možda sam malo pretjerala ovdje, ali to je bila samo dobra zezancija, ko to može i hoće da shvati.
Meni je uvijek bilo zanimljivo da plašim nekoga s onim čega se on boji, da mu nudim nešto od čega zazire, da mu pričam suprotno od onoga što očekuje i želi čuti... Malo luckasto, ali meni lično zabavno.
No, postoje ljudi koji su ograničeni u mnogim stvarima, s kojim moraš u rukavicama. Da ne spominjem one koji ne znaju za šalu, pogotovo ne na svoj račun. Smrtno se uvrijede. To su ljudi bez duha.
Šta znači progoniti?
Evo reći ću vam ja kako se osjeća neko ko je na neki način progonjen, mada... ne pridajem tome važnost iako druga strana misli suprotno.
Desilo mi se da me neko opsjeda porukama, nekom nedojebanom filozofijom, samohvalom, tuđim mudrostima i javnim gugl znanjem. Prihvatim zezu Iz dosade, ne čak ni iz znatiželje, jer sve to ocjenjeno s moje strane kao plitko i jadno. Ali, hajde da vidim reakciju.
I tako pišemo, pričamo, laže on meni, lažem ja njemu. Ja znam da on laže, ali on ne naslućuje koliko ja lažem. Igra traje. Jača sam. Pobjeđujem u igri. Ne može to da podnese. Psuje i ruje. I to me zabavlja.
Prijeti. Podvaljuje. Vidim odnio vrag šalu.
Pokušam prebaciti na šaljivi teren. Ne ide. Sve ozbiljno shvata.
Šta sad? Da li da se ,,maknem,,?
Neću. Neka prihvati poraz da ga je neko zjb. Dešava se.
Progoni me, a namješta da ja progonim. Ja se zekim. On bi ratovao?!
Povlačim se.

Progonila sam osobu u koju sam bila do daske zaljubljena, i upućujem Mu uzvinjenje ovim putem za to, iako nisam to dugo shvatala kao maltretiranje.
Smeškao se kad god me vidi, blejao u mene, prilazio da me nonšalantno zagrli i poljubi.
Beware:

Poslednja izmena:
Voliš tu neku osobu jer ti se nešto dopalo kod nje i onda umesto da staviš tačku, nastavljaš..

Dajem ti primer kako to izgleda uživo.

Da. Tu imamo "lovca" i "žrtvu".

Ta "ljubav" je opsesija, a mogla bi da bude samo platonska ljubav koja budi kreativnost.

Mnogo je filmova snimljeno, mnogo knjiga napisano, pesama otpevano i inspiracija je bila platonska ljubav.

I nezvraćena ljubav.

Samo u romantičnim komedijama postoji happy end... i u stvarnosti takođe, ako je reč o zreloj i pravoj ljubavi.

**

Jurenje za nekim koga ne zanimaš je čudno. Da li je bolesno ili je ta osoba, ta duša željna ljubavi ali je traži kod pogrešne osobe?
Nastavljam par dana dok ne isteram sve na istinu,klin se klinom izbija

Back