Ti si kritičar stvarno?Ja ovde govorim likovnim jezikom,kao kritičar..
analiziram.
Lične nemire ne uzimam u obzir..oni su razni,kao i kod svih![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti si kritičar stvarno?Ja ovde govorim likovnim jezikom,kao kritičar..
analiziram.
Znam PoliJa ovde govorim likovnim jezikom,kao kritičar..
analiziram.
Poli slika.Ti si kritičar stvarno?
Ja pišem.Poli slika.

Svaki profi slikar ume da bude kritičar..ali ne zna svaki kritičar da slika.Ti si kritičar stvarno?
Smem li da pitam u čijoj klasi si bila?Svaki profi slikar ume da bude kritičar..ali ne zna svaki kritičar da slika.
Kod VozarevićaSmem li da pitam u čijoj klasi si bila?
Imam jednog da kažem člana porodice koji je bio slikar
Učio je kod Srbinovica i žene mu Koke
auh ova me povlaчи унутра ЧП
Tu je taj vrtlog..sve je u pokretu.auh ova me povlaчи унутра ЧП
I like storm
Ok je...коња ми је насликала сестра а адама и еву тетка обе живе у паризу, тетка је сликар а сестра диѕајнер.Pogledajte prilog 1012365Pogledajte prilog 1012366
Selim ovo na Mojih ruku delo..mora takoкоња ми је насликала сестра а адама и еву тетка обе живе у паризу, тетка је сликар а сестра диѕајнер.Pogledajte prilog 1012365Pogledajte prilog 1012366
Hvala!
DaTHE FIGHTING TEMERAIRE (1839)
J.M.W.Turner
Neustašivi, nazvan po francuskom brodu zarobljenom u zalivu Lagos, imao je važnu ulogu u bitki kod Trafalgara.
6.septembra 1838 godine šlepovan je duž Temze do Bitson-brodogradilišta da bi bio uništen.
Turner je scenu posmatrao iz čamca.
Tegljač, pokretan snagom pare,bio je simbol nove, mehaničke epohe, predodređene da potisne stare načine plovidbe pomoću jedara.
Ratni brod se veličanstveno izdiže u svojim bledim bojama kao duh iznad maglovite vode.
Lepota starog broda je u jasnom kontrastu u odnosu na prljav i crn tegljač.
Svetlost sunca na zalasku odbija se jednakom jačinom od mora i oblaka, stvarajući efekte izuzetne osećajne snage.
Očigledna je i paralela između zalazećeg sunca i tužne sudbine broda pod težinom časti i slave, spremnog da bude uništen.
Raskošan horizont označava da sunce Neustrašivom zalazi u slavu,
jer nije moguće posmatrati ovaj veličanstveni brod a ne setiti se koliko je učinio i propatio za svoju zemlju.
Krvavocrvenom bojom nanetom na vodu ispod sunca u zalasku predstavljena je jedna vrsta žrtvene svečanosti,
kraj epohe u istoriji Britanske Kraljevske Mornarice.
Iza broda, mesec baca srebrni zrak preko reke, simbolizujući početak nove ere.
Pad herojske snage je tema ove slike i smatra se da brod predstavlja Tarnera lično,
sa uspešnom i slavnom prošlosti, koji sada preispituje svoju smrtnost.
Tarneru je ovo delo bilo drago, što je možda zbog svoje lepote ili identifikacije sa temom.
Pogledajte prilog 1014258
Da
To je možda njegova najznačajnija slika
Hvala Nepri na iscrpnom objašnjenju