Izvorne SELJAČKE pesme

• Začetnik teme Začetnik teme pumps
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Guliverr:
kontradikcija je u nazivu, nema jednakosti izmedju IZVORNE i SELJACKE, postoje pesme koje nastaju medju narodom u gradu kao STAROGRADSKE i isto se mogu smatrati izvornim, ali se po mnogo cemu razlikuju od SELJACKIH-kako ti rece-inace i medju jednim i medju drugim moze se pronaci sto sta da valja ali isto tako i dosta toga loseg!
Vratio si se,SMORINO jedna,gde god se pominju seljaci tu je i tvoje dupe da kaze nesto poucno i pametno,na SELJACKI nacin.

Kiselina:
"MUZIKA JE SLIKA DUSHE"

MUZIKA NIJE SLIKA DUSE! ZNAM LJUDE SA ZAVRSENOM OSNOVNOM, SREDNOM, SKOLOM, FAKULTETOM A DA SLUSAJU ISTU MUZIKU! Znam dobre ljude i lose a cesto vole istu muziku! Znam ljude koji imaju razlicita ideoloska , politicka i verska ubedjenja,znam one koji su pripadnici razlicitih nacija! A DA SVI VOLE ISTU MUZIKU!

Stoga je floskula - MUZIKA JE OGLEDALO DUSE -po mom misljenju besmislena i netacna!

vec sam to rekao..ali hajde jos jedanput

Makijavelli:
Vratio si se,SMORINO jedna,gde god se pominju seljaci tu je i tvoje dupe da kaze nesto poucno i pametno,na SELJACKI nacin.

pa gde si ti sto si skolovan na oksfordu, da nije u pitanju novi letnji semestar,da ne doktoriras slucajno...e da vidi se da napredujes sve manje psovki kod tebe ima,kazem ja za 50 godina od tebe mozda postane i covek,nikad se ne zna,nade su male...ali ne daj se ti nama!

Lady Arwen:
I ja sam zavrsila fakultet pa bi rado obradjivala zemlju iako nemam nikog na selu. Sta znaci to ucio je...? Inteligentni ljudi nemaju komplekse.
Bas uprevo razmisljam kako bi najradije otisla na odmor na selo da jedem sir i cool-iram na livadi. Beograd mi se odavno smucio a od planiranja gde cu na more sam se umorila. Da ne pricam o tome kako mi se ne baca 500e da bi se smarala u guzvi nekog mondenskog sranja kao proslih godina.
Ako neko zna za neki privatan smestaj na selu, neka javi :-D
Omiljeni seljacki stih: selo moje lepse od Pariza :lol:
Ja idem mozda u Banju badanju. Za nista. Lady to s'ti? Jer si ziva? Nije te dugo bilo.

Guliverr:
pa gde si ti sto si skolovan na oksfordu, da nije u pitanju novi letnji semestar,da ne doktoriras slucajno...e da vidi se da napredujes sve manje psovki kod tebe ima,kazem ja za 50 godina od tebe mozda postane i covek,nikad se ne zna,nade su male...ali ne daj se ti nama!
samo se ti nadaj,mozda te jednog dana zaposlim da mi obradjuejs zemlju na selu,kupicu jedno 50000ari cisto da izrabljujem seljake,ima da kopas na 40 stepeni dok ti prljavo usrano dupe viri iz gaca,tad cu da te vidim,pendrekom cu da te udaram po glavi kad zastanes da obrises znoj,a kad ,,POKUSAS`` da kazes nesto pametno sa strane te ceka raka napunjena balegom,vezacu te i uz pomoc dizalice cu ti spustiti glavu u bazen da sva govna koja ti izadju iz usta se vrate nazad.

Makijavelli:
samo se ti nadaj,mozda te jednog dana zaposlim da mi obradjuejs zemlju na selu,kupicu jedno 50000ari cisto da izrabljujem seljake,ima da kopas na 40 stepeni dok ti prljavo usrano dupe viri iz gaca,tad cu da te vidim,pendrekom cu da te udaram po glavi kad zastanes da obrises znoj,a kad ,,POKUSAS`` da kazes nesto pametno sa strane te ceka raka napunjena balegom,vezacu te i uz pomoc dizalice cu ti spustiti glavu u bazen da sva govna koja ti izadju iz usta se vrate nazad.

pretpostavljam da ovo SAMO SE TI NADAJ, podrazumeva da se ja nadam da ces ti jednog dana postati covek, to bi bilo isto kao ocekivati da se Elvis Prisli ponovo rodi,inace samo nastavi ovakve postove da saljes jer njima potvrdjujes moju teoriju o tome da si nevaspitan, neobrazovan, iskvaren, sovinisticki,nacisticki i hitlerovski nastrojen neandertalac!

Izvorna muzika je muzika raznih zanrova a vezana je za odredjenu regiju i odredjeni narod.
Izvorna seljacka muzika (npr. bosanske seljacke pesme) mi se nimalo ne svidjaju ali su mi starogradske, makedonske izvorne pesme i sevdalinke prijatne za uvo.
Koga zanima ta vrsta muzike neka malo progugla na temu "izvorna muzika" i naci ce trazeni sajt, odnosno, trazene pesme.
Najkompletniji sajt koji sam ja nasao, a koji se bavi tom tematikom, je:

http://www.izvorni-muzicki.net

Ne znam na sta se ovde misli.Ako se misli na narodne izvorne pesme,one se ne zovu seljacke!!!!Ne znam da li Sanja Ilic i Biljana Krstic pevaju seljacke pesme?TO je nasa tradicionalna muzika!Pa bolje je da pevam i slusam i takve pesme a ne one bolide... gledala sam te preko stola u kafani i tvoju burmu,uzmi me.....bla bla bla...Da mi kupis bundu...auto....

Back