Poznavalac stvari
Legenda
- Poruka
- 60.338
Ko tera goste na izuvanje moze da odgovori gde drzi svoju obucu, unutra u hodniku ili ispred? Hvala.
Kakve veze ovo ima?
Опет ескивираш одговор.Procitaj sta navodite za razloge izuvanja pa povezi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko tera goste na izuvanje moze da odgovori gde drzi svoju obucu, unutra u hodniku ili ispred? Hvala.
Kakve veze ovo ima?
Опет ескивираш одговор.Procitaj sta navodite za razloge izuvanja pa povezi.
Опет ескивираш одговор.
машиш тему.Svi su skapirali sem tebe. Razumem tvoj problem pa cu ti pojednostaviti
Navodite da se gosti moraju izuvati zbog:
1. unosenja bakterija
2. unosenja virusa
3. unosenja egzoticnih bolesti od migranata
4. unosenja ziv. izmeta
5. unosenje blata
Ok, sad pitanje vama - ako trazite izuvanje od drugih, da li se ispred vaseg doma izuvate vi sami, tj. nakon sto se izujete gde drzite svoju obucu punu virusa i bakterija, napolju van prostorija ili unutra?
meni samo zbog pljuca i go.vana smetaSvi su skapirali sem tebe. Razumem tvoj problem pa cu ti pojednostaviti
Navodite da se gosti moraju izuvati zbog:
1. unosenja bakterija
2. unosenja virusa
3. unosenja egzoticnih bolesti od migranata
4. unosenja ziv. izmeta
5. unosenje blata
Ok, sad pitanje vama - ako trazite izuvanje od drugih, da li se ispred vaseg doma izuvate vi sami, tj. nakon sto se izujete gde drzite svoju obucu punu virusa i bakterija, napolju van prostorija ili unutra?
Реално.Što se onda Japanci izuvaju?Jesu li i oni ruralni?A njihove su ulice pretpostavljam čistije od naših.
A osim toga blato nekad zna biti čistije od asfalta.
meni samo zbog pljuca i go.vana smeta
i nismo strogi...ko hoce da se izuje,izuva se sam,ne trazi se od gostiju to...tepihe nemamo jer kao sto znate,imamo dzukelu u stanu..ili kerinu,kako vam je draze
zimi se skoro svi sami izuvaju a leti ne
a mi kada udjemo u stan,izujemo se jer ne vidim sto bih sedela u svojoj kuci obuvena
kad idem u goste ako treba izujem se ako ne,ne izujem se
ako slucajno ugazimo u gov.no izujemo se ispred stana i operemo obucu a posle toga dezinfikujem kadu...jbg imam gadjenje na to bas i to je to...na to popizdim bas bas...
- - - - - - - - - -
da imam pare za bacanje,kad zgazim u g. tacno bih zapalila cipelu i kupila drugu jbt
Što se onda Japanci izuvaju?Jesu li i oni ruralni?A njihove su ulice pretpostavljam čistije od naših.
A osim toga blato nekad zna biti čistije od asfalta.
Их, па то говхо, то ти је закон карме.
Pusti Japance. Japanci peru carape i greju podove.

Реално.
На селима нема паса луталица, животиње су по шталама, торовима и свињцима, а нема ни миграната с њиховим егзотичним тропским болестима.
На ПДФ Политика на теми ,,Азиланти 2" наводи се да је ИСИС НАМЕРНО заразио десетине хиљада миграната губом, маларијом, жутом грозницом и ко зна чиме још и послао их у Европу.
Vazduh cist,niko ne lozi ugalj,nema smoga,cadji.Tako da ovaj "ruralni"argumen za izuvanje otpada.
ma nemoj?
ja za svojom dzukelom ne ostavljam pakete i nagazne mine
Наравно да нико није ни помислио да неки власник оставља говха свог кућног љубимца вани.

kako da usmrdim obucu da mi bazde carape kad odem ovima na gajbe?
Izuvanje u gostima je kod nas najbolji detektor po kome se poznaje po kome se prepoznaje Bosanac ili Srbijanac sa juga , orijentalni obicaji zaostali od Turaka , a inace se po Vojvodini uglavnom ne izuva , osim ako nije dodjoska kuca .
Mada nemam neki vrednosni sud o tome , vise je stvar navike , nigde se ne izuvam i to i ne ocekujem kad neko dodje kod mene , al razumem i one druge koji to praktikuju , nekada obuca zna bas da bude strokava pa onda i ima nekog rezona ,pogotovo ako je u pitanju selo gde je blato do kolena , al stvarno ne razumem zasto bi se neko u stanu u urbanoj sredini kad dodje u posetu izuvao , ako se nesto i zaprlja malo uvek se moze ocistiti nije na kraj sveta .
Да, стварно, то изување је источњачки обичај (као и покривање пода тепихом, узгред) и интересантно је како је доспело као обичај на север чак до Војводине и Мађарске.
Знам да изување није по бонтону, али и та правила бонтона која знамо су одређена у некој клими западне Европе. Живим у вароши средње величине на северу Србије, и овде се изување, било у стану, било у кући, сматра за лепо и очекивано понашање, и то подједнако у српским и мађарским домовима. То је толико подразумевано да домаћин мора одмах при доласку гостију да нагласи ако изување није потребно, јер ови већ одмах крећу.
А што се тиче бонтона и разлика између обичаја, испричаћу још нешто интересантно. Овде је обичај да када се за недељни ручак сервира барен кромпир и сос, да се кромпир у тањиру изгњечи виљушком и затим измеша са сосем. Причао ми је отац једног мог пријатеља да када је тако пре много година јео у друштву неких Енглеза, да су се они на то згадили и згрозили. :-|

Da kod Engleza i uopšte tih naroda iz kilave klime severozapada Evrope paradajz je skoro nepoznata namirnica... primitivci.Да, стварно, то изување је источњачки обичај (као и покривање пода тепихом, узгред) и интересантно је како је доспело као обичај на север чак до Војводине и Мађарске.
Знам да изување није по бонтону, али и та правила бонтона која знамо су одређена у некој клими западне Европе. Живим у вароши средње величине на северу Србије, и овде се изување, било у стану, било у кући, сматра за лепо и очекивано понашање, и то подједнако у српским и мађарским домовима. То је толико подразумевано да домаћин мора одмах при доласку гостију да нагласи ако изување није потребно, јер ови већ одмах крећу.
А што се тиче бонтона и разлика између обичаја, испричаћу још нешто интересантно. Овде је обичај да када се за недељни ручак сервира барен кромпир и сос, да се кромпир у тањиру изгњечи виљушком и затим измеша са сосем. Причао ми је отац једног мог пријатеља да када је тако пре много година јео у друштву неких Енглеза, да су се они на то згадили и згрозили. :-|
Da kod Engleza i uopšte tih naroda iz kilave klime severozapada Evrope paradajz je skoro nepoznata namirnica... primitivci.
Dovoljno je pogledati onu blesu Rudolfa kad napravi ogromnu salatu i na vrh iste postavi polutku paradajza iz koje nije isečen zeleni nejestivi deo... bljak, a da ne kažem da drljavi Englezi npr prilikom pečenja mesa ne roštilju stave crni luk u ljusci na ivicu istog i posle takav luk pojedu...]
Изгледа да је ово кључно питање у Србији на почетку 21. века.
Ова тема никада неће замрети. Свим срцем ћу се трудити да никада не оде на другу страну.