Izreke i mudrosti

• Začetnik teme Začetnik teme MS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
" Nikada više ne planiram. Ja samo živim ovaj život. Ponekad kako želim, ponekad kako moram.
Sitnice mi boje život. Sitnice su sreća. Zato ja volim male stvari. I velike torbe.
Svuda ih sa sobom nosim, jer sebi dugujem još po neku šetnju između očekivanog i neplaniranog."

I. Andrić

59587547686155248664157.jpg

" Неко из детињства понесе само успомене, а неко сачува у очима, ушима, у срцу још мало оне радозналости и немира, па уме да се игра и радује малим стварим. "

~ Душко Радовић

Poslednja izmena od moderatora:
" Да, у мени има нешто нерањиво, нешто што се не може сахранити, што разара стене, то се зове моја воља. Ћутљиво крочи она, непроменљива годинама. "

~ Ниче

" Хоће ли икада доћи дан када ће мудри спојити слатке снове младости и радост знања? И једно и друго је ништавно ако постоји само за себе. "

~ Халил Џубран

I u velikoj sreći treba sve nesreće ponoviti u pameti, kako bismo se očeličili za dane kad jednom crni konji izmaknu ispred belih.
Treba ovde reći: ako sam mudar, nisam mlad i lep; ako sam bogat, nisam zdrav; a ako sam i mudar i zdrav, nisam bogat.
Postoji dakle način da se čovek nikad u nevolji ne oseti izgubljen, kao ni u sreći preterano gord.

Jovan Dučić

- - - - - - - - - -

"Ako si pao, nemoj se ukaljati, ako si se ukaljao, nemoj se valjati!"
Jovan Jovanovic Zmaj

Pobeda nije stvar koja se desi samo jednom, to je stvar koja se dešava svo vreme.
Vi je ne osvajate samo jednom, već to činite kako treba svo vreme.
Pobeda je navika. Nažalost, tako je i sa porazom.

Vins Lombardi

Nemati prošlosti je ostati bez budućnosti. Ali ako tamo ostanemo, ako se tamo zaglibimo, budućnost zbog koje smo se u nju vratili postaće nedostižna. Proći će pre nego što shvatimo da je sve – sadašnjost. Da je sve uvek u istoj ravni. Da je nerazumevanje onog što je bilo juče jemstvo da ćemo još manje razumeti ono što nas čeka, a najmanje ono što danas radimo.

Borislav Pekic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back