Izreke i mudrosti

• Začetnik teme Začetnik teme MS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
s638dy.jpg

А постоји ли већа сила и већа молитва од љубави? Њој се све препреке предају, исповести даривају, ноћи раздањују, насилни поклањају, ледени отапају, гласни утишавају. Сила љубави блажи, ратнике чини песницима, слепе - видовитима, канџе - маслачцима, трње - цветовима. Како не замирисати љубављу? Одупрети јој се, знак је слабости а не снаге.

Сва искушења, сва испаштања и све патње у животу могу се мерити снагом и дужином несаница које их прате. Јер дан није њихово право подручје. Дан је само бела хартија на којој се све бележи и исписује, а рачун се плаћа ноћу, на великим, мрачним и врелим пољима несанице.

Свако може да се саосећа са патњама неког пријатеља, али је потребан чврст карактер да би се саосећало са пријатељевим успехом.

'Laganje je najbolja vrlina srpskog naroda… Mi lažemo da bi varali sami sebe, da tešimo druge, mi lažemo za oprost, mi lažemo da bi se borili protiv straha,
lažemo da ohrabrujemo druge, lažemo da bi skrivali svoj i nečiji drugi jad. Laganje je oblik našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije.
Mi lažemo na kreativan, maštovit i inventivan način.

Dobrica Čosić

Две ствари су сметња за добре односе међу људима, необавештеност и неповерење. Необавештеност допушта произвољне судове, неповерење унапред копа јаз.

Само је један пут који води ка срећи и спокоју душе. Зато будите увек спремни да њиме кренете, у рану зору и касно ноћу - окрените се себи и видећете светлост.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back