Izreke i mudrosti

• Začetnik teme Začetnik teme MS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Žvot je izbor, a ne sudbina, jer običan čovek živi kako mora, a pravi čovek živi kako hoće;
život na koji bedno i bez otpora pristaje je bedno tavorenje, a izabrani život je sloboda.
Čovek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem.

Meša Selimović

Ajde da je u pitanju neki Amerikanac ili Englez, ali koji je smisao navođenja izreke na engleskom nekoga kome engleski nije maternji jezik?

Iako post nije moj osećam potrebu da komentarišem.

- Zašto ti smeta što je izreka na engleskom ? Engleski je dozvoljen jezik na forumu.
- Neke stvari lepše zvuče na engleskom, nego da se prevode na naš jezik.
- Da je napisala na španskom, (što bi bilo po tvojoj želji), morali bi da bunarimo po rečnicima i verovatno ne bi našli odgovarajući prevod (ukoliko ne govorimo španski).
- Da li je ovo početak cenzure naših postova na književnosti, pa treba da očekujemo kritike od moderatora?

- Zašto ti smeta što je izreka na engleskom ? Engleski je dozvoljen jezik na forumu.
- Da je napisala na španskom, (što bi bilo po tvojoj želji), morali bi da bunarimo po rečnicima i verovatno ne bi našli odgovarajući prevod (ukoliko ne govorimo španski).
- Da li je ovo početak cenzure naših postova na književnosti, pa treba da očekujemo kritike od moderatora?
Кутамара!

А енглески, наравно, морају сви да знају.

Iako post nije moj osećam potrebu da komentarišem.

Da sam ja komentarisala, koja ne poznajem dobro engleski, moglo bi da se shvati kao kritika. Quentinu je to struka, pa kapiram da je samo izneo sugestiju, za dobrobit svih nas.

Možda bi bilo dobro da postavljač svoju omiljenu izreku napiše na izvornom, engleskom i srpskom jeziku, pa da vidimo na kom zvuči najlepše. :lol:

Smatrajte da je diskusija povodom ovoga završena. Vratite se temi.
Hvala.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back