Израел је напао иранске нуклеарне објекте, убијени војни команданти у великом нападу

Ко има веће шансе у сукобу?

• Израел

glasova: 44 65,7%
  • Иран

glasova: 23 34,3%

• Ukupno glasova
    67
Problem sa Iranom je taj sto su oni probuseni bezbedonosno i to na vrhu,zato imas odavanje lokacija ljudi i mesta.
ti zaista misliš da iran nema informacije o izraelskim političarima i vojnom osoblju...ali odluka o njihovoj likvidaciji je samo politička odluka...ubistvo pojedinaca nema značaj...ali uništenje petrodolara i te kako...ali iranski vrhovnici više nisu revolucionari već uhljebe koji blebeču...
napasti katar,saudiju,emirate samo može polučiti globalne rezultatetj štetu izraelu sve ostalo je šminka...

Iran potvrdio smrt glavnih zapovjednika iranske vojske, Iranske revolucionarne garde i dva vodeća nuklearna znanstvenika. Štab IRG i glavni nuklearni reaktor višestruko pogođeni, iranska PZO dodatno decimirana, izraelski F35 rade sa najmodernijom ruskom PZO u Iranu što žele.

Netanjahu izjavio da je ovo samo prvi val napada i da će ovo biti duga i teška borba, pozvao stanovništvo na pripremu za iranski napad raketama i dronovina.
Ne mogu dopustiti iransku nuklearnu bombu jer desetljećima prijete da im je glavni cilj uništenje Izraela.

Mosad se infiltrirao u Iran i izvodi ciljana ubojstva i diverzije.

Od dva zla ja manje ne vidim. Iran mi je simpatičniji zato što Jevreji i ceo truli zapad očigledno krše pravila koja su sami doneli. Očigledno lažu i podmeću. A i koje je to pravilo da Izrael može da ima atomsko naoružanje a neko drugi ne sme.

Prema iranskim državnim medijima, u izraelskoj operaciji "Uspravni lav", čiji je cilj bio spriječiti napredovanje iranskog nuklearnog programa, ubijeno je više visokih iranskih vojnih dužnosnika i nuklearnih znanstvenika.

Dosad je potvrđena smrt sljedećih osoba:
  • Hossein Salami, zapovjednik Iranske revolucionarne garde (IRGC)
  • Gholamali Rashid, zapovjednik Glavnog stožera Khatam-al Anbiya
  • Ferejdun Abasi, nuklearni znanstvenik i bivši šef Iranske organizacije za atomsku energiju
  • Mohammad Mehdi Tehranchi, nuklearni fizičar povezan s iranskim programom razvoja nuklearnog oružja
  • Mohammad Bagheri, načelnik Glavnog stožera oružanih snaga Irana
Također, prema iranskim izvorima, Ali Šamkhani, viši savjetnik vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija, teško je ozlijeđen.

То је државни тероризам, Израел је терористичка геноцидна држава.
Nije, Iran stalno prijeti uništenjem Izraela, podržavali razne skupine koje su se borile protiv Izraela i od kojih je većina uništena unazad godinu dana. Sad je na redu Iran, jer takvoj državi se ne može dopustiti posjedovanje oružja masovnog uništenja.

ako Iran bude rešio, da ozbiljno uđe u sukob, u rat,... zbrisaće Izrael, zaista.
Jer on to može, a Ruska pomoć će biti na njihovoj strani pa mislim i kineska.
Ne znam šta to treba Izraelu (za sukob je potrebno dvoje).

No možda su u pitanju neke varijante sa ekonomijom - cena nafte ili tak nekak...

i rusija puno kalkulira...cionisti nemaju potrebu da se nikome danas opravdavaju što su pobili u jednom napadu stotine civile i to je prava moć...bez vlasti koja je u stanju da se nemilosrdno i po sebe i po druge obračuna sa neprijateljem pobjede nema
...
evo i ww2 je primjer...dok je hitler kalkulirao i tražio mir sa britanijom a kada je bio u stanju da razori london i uništi sve industrijskea i civilna postrojenja i kada je izgubio momentum britanci takvih potreba za obzirom nisu imali...napadali su brane po njemačkoj uzrokujući desetke tisuća njemačkih civila mrtvim u drezdenu su u jednoj noći ubili 200 000 civila...
...imati obzir prema neprijatelju je gubitnička opcija

ako Iran bude rešio, da ozbiljno uđe u sukob, u rat,... zbrisaće Izrael, zaista.

No možda su u pitanju neke varijante sa ekonomijom - cena nafte ili tak nekak...
ne treba zbristai izrael...izraelska moć leži u petrodolaru...uništi petro dolar i dobio si rat...napad na katar,kuvajt,saudiju,emirate i njihove plinske i naftne instalacije ozbiljno će oštetiti petrodolar

Neverovatno da neko ima
Nije, Iran stalno prijeti uništenjem Izraela, podržavali razne skupine koje su se borile protiv Izraela i od kojih je većina uništena unazad godinu dana. Sad je na redu Iran, jer takvoj državi se ne može dopustiti posjedovanje oružja masovnog uništenja.
Izrael preti unistenjem celom bliskom istoku,a vec je mnoge drzave i unistio,proterao milione izbeglica u evropu,a sad preti i upotrebom nuklearnog oruzja,glavni su mesetari na medjunarodnom bankarskom trzistu.Takva drzava nije smela da poseduje nuklearno oruzje

Samo rokaj Netanjahu
6StLnZ.gif

Neverovatno da neko ima

Izrael preti unistenjem celom bliskom istoku,a vec je mnoge drzave i unistio,proterao milione izbeglica u evropu,a sad preti i upotrebom nuklearnog oruzja,glavni su mesetari na medjunarodnom bankarskom trzistu.Takva drzava nije smela da poseduje nuklearno oruzje
ako izraelupotrebi nuklearno oružje...rusija bi u istom trenutku trebala da upotrebi svoje i riješi pitanje ukrajine...ali putin je cionistički lutak stoga...

Iran ne može Izraelu pera odbit.

Back