Израел је напао иранске нуклеарне објекте, убијени војни команданти у великом нападу

Ко има веће шансе у сукобу?

• Израел

glasova: 64 66,0%
  • Иран

glasova: 33 34,0%

• Ukupno glasova
    97
Screenshot_20250624_150323_com.android.chrome_edit_3526304313830670.jpg

Izraelski medij otkrio detalje razgovora Trumpa i Netanyahua uoči primirja: "Vraćajte avione, ne zanima me"​

b_250625155.jpg

Izraelski Kanal 13 otkrio je detalje razgovora između američkog predsjednika Donalda Trumpa i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua uoči same objave o postignutom primirju.

Naime, kako je Trump ranije objavio na društvenim mrežama, on je obavijestio Netanyahua o tome kako više ne bi trebao napadati Iran, a izraelski medij objavio je detalje razgovora te naveo kako je Trump bio izuzetno ljut zbog napada koji je izraelska vojska izvela na Teheran uoči primirja.

"Ispraznio si im cijeli magazin", rekao je Trump.

Na to mu je Netanyahu odgovorio kako to nije istina.

"To nije istina, nismo napali otkako je primirje stupilo na snagu. To je bilo prije", naveo je izraelski premijer.

Nakon toga, Trump mu je rekao kako mora povući avione koji su planirali novi napad na Teheran.

"Ne zanima me, recite avionima da se vrate, dajte meni zasluge. Nije bilo namjerno, nije sletjela i nije pogodila ništa", rekao je Trump.

Inače, planirani izraelski napad trebao je eliminirati operativce Iranske revolucionarne garde, ali u posljednjem trenutku, kada su piloti bili iznad ciljeva, primljena je obavijest o otkazivanju napada. Samo je jedan avion dobio naredbu da napadne stari radar, a ostali su se vratili na svoje putanje.

Napadali su Trampa da je izraelska sluga, pa sad mora da se malo qrči... za javnost :mrgreen:

Napadali su Trampa da je izraelska sluga, pa sad mora da se malo qrči... za javnost :mrgreen:
Svi američki predsjednici u zadnjih 60-ak godina su sluge cionista. Ali Tramp posebno štrči od drugih po stepenu služenja i ulizivanje istima. Bajden je bio vidno manje zaljubljen u cioniste od Trampa.

Иранци су глупи, сад ће ови ако не скорије, следећи пут још више да их одвале, а Израелци ће да побољшају куполу и дебело наплате штету. Ништа нису научили од глупих Руса.

Da sam znao da je Azerbejdžan u tolikoj romansi sa judaizmom, navijao bih za Jermene na Nagorno-Karabahu.
. . . . , originalni Siptari su sa planinskog venca Albanija u Azerbejdzanu, dovedeni na Balkan od Turaka (kao pomoćna komora, stočari itd).
Jedina muslimamska zemlja koja je protiv Irana i otvoreno za Izrael = Albanija.!? . . . . cudno zar ne, ili koencidencija, ili.!?

Back