Израел је напао иранске нуклеарне објекте, убијени војни команданти у великом нападу

Ко има веће шансе у сукобу?

• Израел

glasova: 65 65,7%
  • Иран

glasova: 34 34,3%

• Ukupno glasova
    99
Pa i Iran se to predstavlja pa bi još pre par decenija bio Nuklearna sila da nema sankcija iako su glavoseče kako ih zoveš.
Pazi jedna izolovana drzava kao sto je Severna Koreja ima nuklearke, otvoreno preti Juznoj K i samo ceka ona prasac kada ce da rokne Seul. Ne vidim da Ameri nesto ceprkaju tamo.

Sve je to Ok, samo mi nemamo potvrdu da je Rusija uopšte ŽIVA

Od kada je krenuo ovaj rat, Rusija tako glasno ćuti da to probija uši.
Čekamo da vidimo da li je živa, lako ćemo za njenu naftu
Danas je Putin razgovarao sa iranskim predsednikom, sa Satanjahuom i sa Trampom.
Imaš ''čitanje'' na Kremlj stranici o sadržaju razgovora.
Začudo, nedvosmisleno i eksplicitno je za sukob okrivljen Izrael
Traži se prekid sukoba i nastavak pregovora o nuklearnom sporazumu. Toliko o diplomatiji.

Negde sam video da je navodno obećano snabdevanje Irana visokopreciznim raketama, ako se u sukob umešaju Britanci ili Francuzi.
USA se ne pominje.

E sad, iranska PVO je prvi dan potpuno zatajila, praktično ništa. Navodno, hakovana.
Kažu, Rusi je osposobili da drugi dan dejstvuje. Koliko je to tačno, sam zaključi.

Ali, da Rusi neće tiho pružati vojnu pomoć Iranu je prilično glup zaključak.
Za precizne udare raketama mogu da dobiju potrebne podatke samo sa ruskih satelita.

Pazi jedna izolovana drzava kao sto je Severna Koreja ima nuklearke, otvoreno preti Juznoj K i samo ceka ona prasac kada ce da rokne Seul. Ne vidim da Ameri nesto ceprkaju tamo.

Iran je žešće pod sankcijama od S. Koreje, plus je imao iscrpljujući rat sa Irakom.

Иначе Иран има ракета да могу стати у ТелАвив само ако их поредају усправно, тако да...
Што се тиче тролања око русокинеза исл. Иран није тражио помоћ нити му треба колико 👀.

Трећи облик, дипл.
Pogledajte prilog 1742561

Ako se obrati stizu ljuti BRICS dobrovoljci. :mrgreen:

Iran, Pakistan, Avganistan i ostala fundamentalistička društva su pakao na zemlji savremenog sveta.
Svakome kome se sviđaju takva društva bih poželeo da provedu ostatak života, zajedno sa svojim ženama i ćerkama tamo.
Problem je što oni njih ne napadaju zbog društvenog ophođenja u državi već iz sasvim drugih razloga.
To kako oni žive je njihov problem a to što se tebi ne sviđa ne znači i da je loše. Ti nisi reper niti mjerodavan da određuješ kako koje društvo treba da živi i kakve vrijednosti će da njeguje, te koje su dobre a koje loše.

Kako si pronašao paralelu sa izrealom kada smo pričali o Rusiji i njenom odnosu prema saveznicima

Definiši "brže bolje" u smislu priznanja Kosova od strane Izraela
Pa lako, spominjes Rusiju koja se nesto i nije mesala 1999-te ciji smo mi saveznik bili. Znas bili smo saveznik i Francuske, Engleske, SAD-a pa su nas sjebali za medalju.

Pa razmisli 2020 se priznali i ko je bio posrednik.....

Danas je Putin razgovarao sa iranskim predsednikom, sa Satanjahuom i sa Trampom.
Imaš ''čitanje'' na Kremlj stranici o sadržaju razgovora.
Začudo, nedvosmisleno i eksplicitno je za sukob okrivljen Izrael
Traži se prekid sukoba i nastavak pregovora o nuklearnom sporazumu. Toliko o diplomatiji.

Negde sam video da je navodno obećano snabdevanje Irana visokopreciznim raketama, ako se u sukob umešaju Britanci ili Francuzi.
USA se ne pominje.

E sad, iranska PVO je prvi dan potpuno zatajila, praktično ništa. Navodno, hakovana.
Kažu, Rusi je osposobili da drugi dan dejstvuje. Koliko je to tačno, sam zaključi.

Ali, da Rusi neće tiho pružati vojnu pomoć Iranu je prilično glup zaključak.
Za precizne udare raketama mogu da dobiju potrebne podatke samo sa ruskih satelita.
Da, prvi udar je prošao zbog paralize iranske pvo međutim posle kada je proradila je već bilo druga priča.

Izraelska Gvozdena kupola se već pokazala zastarjela, pa godine su prošle od kako su je hvalili kao najbolji pvo sistem. Sve ima svoj vijek trajanja u tehnološkom napretku.

Zapad pali požare širom planete da bi usporio ekonomski kolaps koji je neizbježan jer gubi primate u svim vidovima tehnologije, od telekomunikacija do autoindustrije. Zapadna imperija se ruši, proces je nezaustavljiv.

Poslednja izmena:
USA se ne pominje.

Ako je tebi ovo Ok, onda ništa

Pri čemu UK i Francuska i nisu neki formalni saveznici Izraela a Rusija i Iran jesu, koliko je meni poznato

Izrael ima otvorene vojne saveznike, Iran baš i ne.Ne sumnjam da su im Rusi svašta nešto prodali ali nikada nisu niti će bilo šta vojno vezano za nuklearnu tehnologiju.U principu jedino Rusima ovaj sukob trenutno odgovara pod uslovom da ne dodje do kopnene invazije na Iran medjutim po meni to i nije realan scenario pogotovo od kako su SAD napustile-pobjegle iz Afganistana.Rokaće se ovako jedan period ali i dalje ne vidim opravdanost izraelske operacije.Bukvalno su napali suverenu državu jer im se ne svidja nuklearni civilni i vojni program iste.Sem par moćnih saveznika ja ne vidim da Izrael ima podršku većinskog svijeta za ovaj avanturizam pogotovo nakon epizode Gaza.
Platforma UN je u potpunom rasulu, svijet se naoružava masovno kao nikada do sada.Izgleda će 21 vijek biti ništa bolji od 20 vijeka inače poznatog po dva velika rata i desetine manjih.
Amerika ce se definitivno direktno ukljuciti u ovaj rat posto su izraelci nesposobni da uniste iranske nuklearne sposobnosti.

Pa lako, spominjes Rusiju koja se nesto i nije mesala 1999-te ciji smo mi saveznik bili. Znas bili smo saveznik i Francuske, Engleske, SAD-a pa su nas sjebali za medalju.

Pa razmisli 2020 se priznali i ko je bio posrednik.....

Jako si konfuzan za bilo kakvu ozbiljniju diskusiju

Jako si konfuzan za bilo kakvu ozbiljniju diskusiju
Nisam ja kriv sto ti nemas kapacitet da ukapiras....

hajde pametnice mamina, objasni zasto su promenili plocu nakon 20god? Evo da ti pomognem posto nisi bas bistar.

Kosovo je jedna od prvih "muslimanska" drzava koja je priznala Izrael kao drzavu u potpunosti i jedna od retkih koja ima ambasadu tamo. Vecina drugih koje su priznale su isto tako 2020, recimo Maroko, Sudan....

:klap: :bye:

Prema navodima iranske novinske agencije Tasnim, bliske Revolucionarnoj gardi, izraelski zračni napad večeras je ciljao sjedište ministarstva obrane Irana u glavnom gradu Teheranu.
Циљао и промашио, за разлику од Иранаца који су раскантали израелско МО. То је та суштинска разлика.

Nisam neutralan

Želim da Izrael gori, da Amerika gori

Da osete i dobiju makar delić zla kojeg čine celom svetu decenijama

zasad vidim da gori samo ruska zemlja ukrajina i da ima raseljenih jadnih ljudi na milione...

zeleti zlo je lose, to je deo onoga sta nije u nasem pravoslavnom bicu jer mi oprastamo skoro svakome.

stice ce njih karma ne brini,suvise su oni mladi,usa mislim, tek dva veka i koliko da bi tek tako pukli i nestali u paklu jeloustona. izrael nisu cionisti, to je jedan zanimljiv i jako talentovan narod, necu da kazem bogougodan jer u boga mnogi od njih ne veruju, ali smo sa njima poprilicno bliski. cionisti su nesto sasvim drugo. to je njihov otpad, kao ovaj radikalni sljam kome je jedino zadovoljstvo i smisao da gura malog coveka u patnju i drzi u strahu.

Izraelska avijacija pogodila naftno skladište u Teheranu, oblak dima iznad grada​

b_250614106.jpg

Back