Izopštavanje iz društva

Urwald

Ističe se
Poruka
2.136
Izopštavanje je proces gde pojedinac biva isključen ili izolovan iz aktivnog učešća u nekom aspektu zajednice koje je bio deo.

Primeri:
- da neko bude izbačen iz grupe prijatelja sa kojima se nekada družio
- neko bude izopšten iz radnog kolektiva jer se ne uklapa u ekipu
- etikete tipa "neradnik", "problematičan", "lud"

Posledice:
usamnjenost, depresija, anksioznost, bes, rizik od samopovređivanja, gubitak samopouzdanja/identiteta, teškoća u reintegraciji u društvo.

Da li se vama nekada desilo da budete izopšteni iz nekog društva i kako ste se nosili sa tim?
Da li ste nekada nekoga izopštili iz svog društva i ako da - zašto?

Pa ovo je nazalost redovno kod ljudi.
Jer mentalitet copora je prevladao.
Klanovi se formiraju prena interesima i lako se izbacuju crne ovce.
Obicno napolje lete oni koji govoer istinu svima u lice.
Sledeca grupa su oni koji se isticu inteligencijom ili vrednoccom.
Masa ne dozvoljava isticanje.
E sad ako neko na izbacivanje reaguje i to je ljudski.
Samo ne trebs biti depresivan.
Ja znam koliko puta sam ispao iz ekipe iz navedebih razloga.
Da mi je smetalo jeste
a da je uticalo na mene pa i nije
isti sam kao uvek.

Pa ovo je nazalost redovno kod ljudi.
Jer mentalitet copora je prevladao.
Klanovi se formiraju prena interesima i lako se izbacuju crne ovce.
Obicno napolje lete oni koji govoer istinu svima u lice.
Sledeca grupa su oni koji se isticu inteligencijom ili vrednoccom.
Masa ne dozvoljava isticanje.
E sad ako neko na izbacivanje reaguje i to je ljudski.
Samo ne trebs biti depresivan.
Ja znam koliko puta sam ispao iz ekipe iz navedebih razloga.
Da mi je smetalo jeste
a da je uticalo na mene pa i nije
isti sam kao uvek.
Kakav je osećaj pratio izbacivanje?

Izopštavanje je proces gde pojedinac biva isključen ili izolovan iz aktivnog učešća u nekom aspektu zajednice koje je bio deo.

Primeri:

Posledice:
usamnjenost, depresija, anksioznost, bes, rizik od samopovređivanja, gubitak samopouzdanja/identiteta, teškoća u reintegraciji u društvo.

Da li se vama nekada desilo da budete izopšteni iz nekog društva i kako ste se nosili sa tim?
Uvek se ponosi time, naci ces svoje drustvo i srodne duse, jer taj ko izopsti iz drustva nekog (a bez da je za zatvor, pa i tad je pitanje), nije covek.

"Ako vas svet mrzi, znajte da je mene mrzeo pre vas." (Jovan 15:18)

Uvek se ponosi time, naci ces svoje drustvo i srodne duse, jer taj ko izopsti iz drustva nekog (a bez da je za zatvor, pa i tad je pitanje), nije covek.

"Ako vas svet mrzi, znajte da je mene mrzeo pre vas." (Jovan 15:18)
U osnovi se mogu složiti, mada ima i onaj momenat zašto je neko odstranjen iz nekog društva, kao i na koji način?
Viđao sam baš dosta toga pogotovu u radnim okruženjima.
Formiranje "prijateljskih grupica", pa onda olajavanja kolega koje nisu deo tih grupica, pa gaslighting kada provale da nešto nije kako treba...

U osnovi se mogu složiti, mada ima i onaj momenat zašto je neko odstranjen iz nekog društva, kao i na koji način?
Formiranje "prijateljskih grupica", pa onda olajavanja kolega koje nisu deo tih grupica, pa gaslighting kada provale da nešto nije kako treba...
Vidi da to nije deo nekog (sireg) mobinga, jer mi na to lici. Ako je sef u tome ili komunicira vise sa tom grupom, vrlo je moguce da jeste.

Pa iskreno zbunjenost.
Ne obraccam inacce mnogo paznje na ljudsko ponasanje pa me to obicno iznenadi i zbuni posle se malo cak i naljutim ali onako retroaktivno.
Kontam da bi svako bio zbunjen u tako nekoj situaciji, ljutna ili razočarenje mi nekako dođu dva najlogičnija ishoda za to.
Nikad mi ne bi palo na pamet da ja izopstim nekoga pa da je ne znam kakav.
Tako nekako je i kod mene bilo u početku, međutim tokom godina i kroz rad sa ljudima provalim da neki odnosi jednostavno ne mogu da funkcionišu.
Jednog meni bliskog okrtaka je masa ljudi izbacila iz svojih društvenih krugova jer im deluje "opasno/ludo".
Ono fora je što nisu dali ni šansu da ga bolje upoznaju i onda da daju neki sud, lik je psihološki dosta specifičan tj. ne ume da laže niti da prećutkuje stvari što mi je bilo hit pa sam zbog toga i počeo da se družim sa njim. Sada kontam da nekim ljudima to jednostavno ne odgovara.

Sa vremena na vreme se uključim u situacije gde se neko ne uklapa u društvo pa pokušam da ga usmerim na ekipicu sa kojom bi mogao bolje da se konta iz razloga što često već bude marginalizovan od ljudi sa kojima pokušava da se druži i slično.

Jedna od najstarijih poslovica glasi
Istina boli.
Ko toga nije svestan bice marginalizovan u nekom trenutku
a moze i da bude svestan ali da mu je karakter takav da ima kicmu
posledica je opet ista...
Postoje ljudi koji uce vestine da budu kamaleoni
Ja nisam zaintersovan za tako nesto iako sam sposoban za to
Mene ne zanima pripadnost po svaku cenu.

Nemoj se osećati odbačenim, ustvari, ni oni tebi realno ne odgovaraju.
Trudi se da izgradiš lični stav i ostaneš dosledan, na poslu nemoj davati prilike za komentare; budi redovan i tačan, radi posao korektno, budi ljubazan i distanciran ali ne previše, ne opterećuj ljude svojim problemima ali pomozi svakom kome je potrebno i ako možeš.
Privatni život organizuj i ispuni. Kreni u teretanu i istraj. Tu si u grupi ali individalac.
Idi u bioskop, pozorište, na izložbe, tu ti ne treba niko, ako ne voliš takva mesta - zavolećeš vremenom.
Budi svoj, jednostavan, istrajan. U grupe i tračarenje zarad prihvaćenosti, ni slučajno!
Nemoj se osećati zavisnim od bilo koga, sve možeš sam, samo ne samoizolacija i samosažaljenje.

Ја сам одавно изопштен, и ту повратка нема.
Срећом ту је Форум, слободно износим себе и знам да ме нико неће физички повредити.

Наравно !
Али то не сматрам за зло, јер сам то сам урадио.
Неко ми није одговарао, и одгурнуо сам га.

Међутим !
Има једна ствар коју најоштрије осуђујем,
а то је кад се друштво договори да некога сломи.

То се у народу зове "машина",
и никоме не бих пожелео да "упадне у машину".

Ја својевремено јесам, преживео сам,
и сад ми смешно кад натрчи поједина малоумна клапа,
која би да ме малтретира, мења и сл.

Primeri:

Posledice:

Pa veći deo života sam autsajder
Ima to svojih posledica
Samo što se mora dalje i mora čovek da se trgne

Primeri:

Posledice:

Posledice ne postoje ukoliko shvatiš da treba da budeš zahvalan grupi idiota koji se tako ponašaju...
jer, tako se ponašaju samo čkudi bednog kvaliteta...
Tako da - glavu gore! snhati da je svako izopštavanje sreća za tebe i put u novi rast, koji ovi nikada ne mogu doseći...
малоумна клапа,
odličan naziv za umišljene "veličine"

Da li se neko od vas susretao sa situacijom da se dete izopšti iz nekog njegovog društva?

Наравно !
Претпостављате екипица је изопштила мога сина још у обданишту !

Двојици најгорих сам се психички усррао у живот :aaa::aaa::aaa:
(мало сам их испрепадао)
а мој син је данас најприступачнији момак у Београду.

Ваљда је схватио вредност другарства још тад,
и не одбацује никога ...
:orkestar:

Back