IZMISLITE NARODNJACKU PESMU

Najzanimljiviji tekstovi naše produhovljene turbo folk scene:
:D
- Jedva čekam da sa'ranim majku pa u kuću da dovedem Rajku!
- Varao me dragi, nek je zdrav i živ, kad ga žene vole nije, nije kriv!
- Najbolji si, najbolji od svih faca slavnih, ti voziš Ferari u gradu si glavni!
- Moja mala nosi suknju mini, ispod mini napisala skini, moja mala nosi suknju maksi ispod maksi napisala taksi!
- Igra kolo, a u kolu Duda, od radosti tresu mi se kosti!
- Uz vetar sam uvek iš'o i nikoga nisam šiš'o, od malena radim tako, ja sam rođen naopako!
- Što na kafu zoveš mene kada nemaš samlevene!
- Nemoj da plačeš na mom kućnom pragu, da mi nova vrata ne povuku vlagu!
- Pijem vino i rakiju vruću i ne mislim na njivu i kuću. Šta će meni venčanje i žena kad sa tuđom živim bez problema?
- Caki, Caki, Cale kupi mi sandale, samo pazi Cale da ne budu male!
- Kraj kazana svako veče gledam kad se šljiva peče! Gradiram ljuto piće, pa ga punim u buriće!
- Kaži mala svoje muke, cica ima zlatne ruke! Neće cica tu da srlja, hoće samo da podrlja!
- Moja mala nema prednji zubi, kad me ljubi jezikom me ubi!
- Ti ode na zeleno, ja osta na crveno rastavi nas semafor!
- Hop mala bosonoga, kako živiš bez onoga, kako živiš bez onoga lole garavoga.
- Sladak šećer, hladna voda, hajde mala dok je zgoda, 'ajde mala dok je zgoda ljubav da se proba!
- Plitak potok, a voda duboka...!
- Majka Muju šišala na struju, kuka Mujo zbog varoških cura, u modi je dugačka frizura.
- Pozn'o bih te među ruža trista, ali nije svaka ruža ista!
- Nećeš čak ni pasulj da mi skuvaš, a kamoli decu da mi čuvaš!
- Koka Kola, Malboro, Suzuki, diskoteke, gitare, buzuki, to je život, to nije reklama, nikom nije lepše nego nama!
- Mala žena od velike slađa, mala žena u srce pogađa, mala žena lepa kao slika, telo malo a duša velika!
- Zec voli kupus, kupus voli rosu, a ja moju malu i garavu i bosu!
- Crna il' plava, crna il' plava, ej kad bih znao koja je prava. Obe il' ništa, obe il' ništa, obe il' ništa idem do kraja!
- Aj koliko je tu u kolu cura, najlepša je kumina frizura.
- Drum dugačak, kola trula, mala moja jesil' čula. Jesil' čula ej garava ja ne vozim za badava!
- Ej da su suze srebrni novčići, palatu do neba mogla bih podići!
- Zar ja mala da idem po sudu, i da slušam nečiju presudu, da me tamo pita čika strani oćeš ćerko il' tati il' mami.
- Moja mala lutkica, tvrdi da je devica, kaže pre venčanja nema milovanja. Devo, devo device, prelepa lepotice, nemoj sa mnom da se svađaš, bolje decu da mi rađaš.
- Sve, sve, sve, možeš da mi daš, al' ja neću s tobom jer si mafijaš!
- Da zavoliš mene ti nije bilo sile, 1:1000 šanse su mi bile!
- Opasan je jež kad ga neko takne, izbo' je Snežu ne može da makne! Broji bodlje Sneža pored starog plota, sećaće se ježa celoga života!
- Prvo pa muško nek' se zove Duško, kolo veže sitno ime nije bitno!
- Hej, hej, konobaru donesi mi stok, hoću da se napijem da zaigram rok!
- Ej meseče pobratime samo noćas isprati me, popio sam koju više, sokaci se ukrstiše, dok pronađem onaj pravi, već će zora da zaplavi!
- Uvek svratim na po jednu, ali imam dušu željnu, potego sam noćas dobro, pomozi mi stari pobro!

Ovo je samo dokaz da mi možemo bolje:D:D:D

jooooooo....majkoooooooo....
ma verujem da je moguce..... samo treba da ti fali malko mozga i da te je nesto u zivotu mnogo pogodilo (pa napises:Nemoj da plačeš na mom kućnom pragu, da mi nova vrata ne povuku vlagu), il' si mnogo srecan (Prvo pa muško nek' se zove Duško, kolo veže sitno ime nije bitno) :D

Ovo je bar lako.Narodnjacke pjesme se prave po prostom sablonu.
U prvom stihu pjevac obicno izrazava svoju patnju zbog toga sto je ostavljen,nesto slicno ovome:
"Ostavi me moja mala,kuku meni gdje cu sada",a onda ide dio kada ce on da saspe u sebe hektolitre piva i vina a zadnje vrijeme su popularna i **** kao vodka,dzin i neizostavno Coca-Cola,islo bi odprilike ovako:"Posrkacu sve kafane,jer od tebe bolje nema eeeeeeeee",zatim slijedi opis te njegove fatalne ljubavi,koja obavezno mora biti crnokosa a oci zelene,nesto ovako:"Imala je crnu kosu eeeee a oci zelene eeeeee zelene eeeee".
A sad slijedi zlocinacki poduhvat prije refrena,neka pokradena Grcka melodija sa mjesavinom zvuka Harmonikasa sa posela.ako ovo prezivite bacite se na refren,gdje se primjecuju izvjesne primese bijesa:"Polomicu sve oko sebe,nece me odvojiti od tebe,ja te volim ooooo ocu da izgorim".
Sledece rijeci uvijek mozete umetnuti u vase (NE)remek djelo:crna kosa,zelene oci,zeleni krajolik,krcmar-ka,razni brendovi alkoholnih ****,
tuga,zalost,slomljeno srce i ostale biblijske patnje.

Re-loaded
Kao i svi i mi moramo ici u korak sa vremenom
tako da u vase zlocinacke poduhvate protiv muzike
obavezno morate ubaciti i neke stihove sa naucnim tendencijama(matematika,fizika,sociologija nauka po vasem izboru,mala napomena, o doticnim naukama ne morate imati blage veze,smisao nije na vama)
danasnji folkeri stihovima obrazuju i porucuju kako treba zivjeti
pa hej,onda i mi to moramo.
Izuzetno edukativan je novi stih iz jedne lose pjesme od jos gore pjevacice
Pijem bambus dve trecine koka kola,sjajno,genijalno
ko kaze da su folkeri glupi
mozda joj je ukus odstranjen kad i pupcana vrpca ali ova Lihvarka
moze da izracuna procenat ucesca kole u bambusu za nanosekundu
pa to je nevjerovatno,to moramo i mi poceti.
Preporucujem stihove tipa:"Jedem burek tri posto masnoce eeeee i 5 posto mesa aaaaaaa".Ux pa nema toga pripadnika radnicke klase koji nece pjevusiti ove grozne stihove
dok halapljivo bude prozdirao burek masni naocigled nezainteresovane javnosti.
Jos jedan parametar koji mora biti u skladu sa vasim stihovima
jeste vas izgled,ako oces da budes doajen narodnog pjevanja i bog folka
moras imati odgovarajuci stajling.Danas je popularno oblaciti se kao mrtve rok zvijezde
i sisati neupaljeni tompus dok ti retardirana publika klice mi te volimo
dok ti sprovodis muzicki "genocid",dakle obavezno namotati na sebe neku grotesknu draperiju i neke krpe koje si uspio da ukrades nakon ekshumacije masovne grobnice u Somaliji.I spreman si za pokret.

Auuu bre Dadimare ti se bas udubio u problematiku...
Jesi li pokusavao da ih pustas unatraske?
a015.gif

ja bi pre reko da oce da postanu reperi.
Tu su stihovi koji slusaoca treba da ubiju u pojam, tipa:
"dobre zene oko moga stola"
ili
"svi gledaju i svi mi se dive"
i stvarno, 2 zenske igraju oko njega. On ne daje slusaocu neku pouku kako on da uhvati sam 20 zena, tj harem, al samo kaze "ja imam a ti nemas":
"malo viski malo koka kola
dobre zene oko moga stola
svi gledaju i svi mi se dive
sta im mogu neznaju da zive"

ali, tu lezi jedna mala caka tipa Dusko Trifunovic "ti budi srecan sad sto si preko puta i sto nas strasni let nad provalijom djeli, jer ovo je mojih pet minuta a pred tobom stoji zivot cjeli", jer - taj lik u pesmi PIJE, a zna se da se pije samo iz tuge:

"pijem da je zaboravim"
"pijanac sam postao zbog nje"

i sl.. Tu je takodje opjevana tuga 55togodisnjaka koji je*e neku devojkcicu, tipa:
"o decko kad bi znao
ja sam je prvi imao"

to je bilo dobro, al muka mu sto sad mora da gleda kako ona hoda sa svojim vrsnjakom. Pesma je radjena da se deca koja to slusaju sto pre razocaraju u zivot.

Isto tako ima socioloskih pjesama tipa "votka i dzin to je sada in" "nova kola novi stan tako svaki dan" dje slusalac koji nema para treba da bude ubijen u pojam itd.

dakle, voze se kola, imaju se haremi, i hameri (dzipovi), Dzej ide na foru tipa "mrzite li me sto sam crn" itd. Nema polemike - rep je nastao od turbo folka.

Back