IZMISLITE NARODNJACKU PESMU

Zar ne vidis draga da se danas zenim (kako se pravi kvalitetna narodna pesma
)
Zar ne vidis draga da se danas zenim
svatovi su dosli i mlada je tu
oticemo sutra u kafanu
ne zovi me danas, jer sad sam na dnu
(prateci voc.: "kunem sudbinu")

a kako da vidim, od juce sam slepa
doktor mi je rekao dijagnozu zlu.
Brusila sam sinoc, sve do zore rane
neke tamo sipke, od teskog metala
naocare zastitne ja nosila nisam
upala mi varnica, ja sam samo stala...
(prateci voc.: "ti si samo stala, lepotica mala")

Zasto draga lazes, iskreno te pitam
brusilicu drzala nisi ni u snu
videcemo se sutra, pricati o svemu
uz nes kafu reci cu ti zasto zenim nju.
(prateci voc.: "ou-yea ou-yea sutra ujutru")

Ja pijem espreso, ne pijem nes kafu
sinoc sam se zaposlila ja u fabriku.
ali danas opet sam bez posla
ja brusiti vise necu ni u snu
a i da se udam, ne mogu i necu
ja da nosim naocare uz vencanicu!

Da, da brusilica mora da se čuje onako niotkuda na sceni i to na početku pesme, da pi pevač mogao da pusti suzu, obriše je i tek onda krene sa "Zar ne vidiš draga..." :):)
Mada može i duet ovih predobrih i talentovanih pevača :)

brusilica mu daje na "tehnosti", sto da ne, "tehno tehno tehno folk".
vidi se da ima osecaj za filing. Ni reditelj granda to bolje nebi smislio. Syzu pusta a brusilica "reze" kolko moze... vrh. Ko'trast!

Inace, pesma je poprilicno depresivna, s toga ritam mora da bude veseo, a pevaci mrtvi ozbiljni-jer je tekst glup. Mislim da je najbolje da to odradi Indira i Alen, ili Indira i neko drugi, zato sto sve sto ona uradi slusa narod od 13 do 14 godina.

Ali..sada ostaje večna misterija da li ona pušta tu suzu zato što je lagala za brušenje teških metala(pa joj žao) ili joj je stvarno upala varnica pa joj još uvek suzi oko!
Mada,mislim da bi trebalo da se ubace blešteća svetla kao kontrast....predlažem drečavo zelenu i pink boju kao kontrast tuzzzzzi beskrajnoj....
sada je večno pitanje:Stajling?

Jao, ali ne želim da radim sa bagrom. Naši umetnici zaslužuju najkvalitetnije. Ali ajde, nema veze, ali da znaš d ako ne uspe pesma, za to će da bude kriva samo Grand kafa...
Biće ti posle žao, pa ćeš da napišeš novu pesmu pod naslovom "Sad mi je žao"...Znam ja.Dugo sam u narodnjačkim vodama (do sada imam 3 "Sad mi je žao" pesme)
:)

Jao, ali ne želim da radim sa bagrom. Naši umetnici zaslužuju najkvalitetnije. Ali ajde, nema veze, ali da znaš d ako ne uspe pesma, za to će da bude kriva samo Grand kafa...
Biće ti posle žao, pa ćeš da napišeš novu pesmu pod naslovom "Sad mi je žao"...Znam ja.Dugo sam u narodnjačkim vodama (do sada imam 3 "Sad mi je žao" pesme)
:)

blago tebi, ja imam samo "priznacu ti zasto volim pesmu narodnu"-koja je ovako vrlo "poverljiva" pesma, i "ne brij noge kceri, ti ne brij pi*ku mladu" tu se govori o porodicnim odnosima.

Ok, bice mi zao, al kafa je u pesmi iz drugog razloga. To je turska stvar, (R), i onda mora da ima... pa bolje nasa nego talijanska mi smo 500 bili godina pod turcima.

Ali Alen je Hrvat, a Indira sa Marsa.....ipak tu mora malo nešto internacionalnije....Da li postoji neka spejs kafa ili intergalaktik kafa? to bi bilo najbolje :):)

naslovi tvojih pesama zvuče veoma obečavajuće (nadam se da ćeš da podeliš neku od njih sa nama).
Sve 3 moje "Sad mi je žao" pesme su veoma poverljivog sadržaja, ali ja ću ipak da skupim snage i objavim ih ovde (kad imam malo više inspiracije)...

Dragi moj anražman-prijatelju, moram ići, tako da dovidjenja...
Koka-kola, malboro, suzuki do sutra :):)

Back