Između svetova

Da li je NEOPHODNO da osoba jedan deo svog života provede sama? Da ima samostalan život, sama sa sobom. Da ne ide iz jedne porodice u drugu. Tipa živi s roditeljima, pa ondak sa curom/momkom/suprugom. Nalazim da je to jako bitno. A vi?

(Pod uslovom da se ide po konceptu tradicije)

Po konceptu tradicije musko ostaje sa roditeljima dok su zivi, najblize samostalnosti se priblizi u vojsci.

Smatram da je vazno da covek neko vreme bude sam, tada bolje upozna sebe i shvati neke stvari.

Da li je NEOPHODNO da osoba jedan deo svog života provede sama? Da ima samostalan život, sama sa sobom. Da ne ide iz jedne porodice u drugu. Tipa živi s roditeljima, pa ondak sa curom/momkom/suprugom. Nalazim da je to jako bitno. A vi?

Mislim da je bitno što pre se u tom smislu "okačiti" od roditelja, to jest, osamostaliti se! Sad ako si blesav, da imaš druge "tutore",tipa svekrva i svekrvu...još "gora bedara"!
P. S. Je'l to koncept tradicionalne (patrijarhalne)porodice? Žena je biće koja se ne može starati sama o sebi i porodici!"Oj... Turci"!

Poslednja izmena:

Mislim da je korisna stvar, živeti sama neko vreme. Stičeš samopouzdanje, organizuješ život po sopstvenom ukusu, mnogo odgovornosti ali i mnogo slobode.

Back