Između Ljubavi i Poštovanja

Ako ima ljubavi ima i poštovanja.
Ne mogu se baš složiti sa ovim, kod mene je to nekako više u fazonu:
Ako ima poštovanje, može biti i ljubavi.

Situacija:
Dvoje njih se upozna i zaljube se jedno u drugo, stvari krenu brzo da se razvijaju, provode sve više vremena zajedno, počinju da rade na zajedničkim planovima i sl. ali kako vreme prolazi tako počinju da se pojavljuju pukotine i svađe u njihovoj vezi i one ako se ne reše samom startu rastu i jačaju dok se veza ne raspadne, a verovatno i jedno drugo ne zamrze.
Ako jedno ne poštuje drugo više no što ga voli (jer je ljubav krajnje subjektivna, a ume i da zamuti racionalno razmišljanje) može da prouzrokuje dosta štete iako drugu stranu voli.
Ako jedno poštuje drugo razmisliće o nečemu kao i o posledicama toga pre nego što povuče neki potez koji ima uticaja na partnera.

Pa ne nego koji stil ce ti predlagati. Ili u opste nikakav stil.
Na pr: ne volim ove fazone kao kul i to, evo, probaj ovu ozbiljnu kosulju/svejednomajicusablentavimprintom i farmerke i da zavrsimo s time.
Ili ce da te provede i pokaze cool stil.
Neko ima više smisla , neko manje. Poenta je da ti ne smeta kada ima manje.
Meni se alarm jedino upalio kada mi je došao ko krave da su ga žvakale , u beloj majici. Umetniče, e sad ga pretera. :lol:

Neko ima više smisla , neko manje. Poenta je da ti ne smeta kada ima manje.
Meni se alarm jedino upalio kada mi je došao ko krave da su ga žvakale , u beloj majici. Umetniče, e sad ga pretera. :lol:
Zene imaju poprilicno stila. To im je u vaspitanju. Ima i toga, a opet je razlika koji stil, tj koja vizija:
Ako ti predlaze na pr te takve what ever stvari, tako te i dozivljava. Ne kao osobu koja treba privlacno da izgleda i frajerski, sto je deo nas, vec nisi bitan ti kao pojava. Bitno mi je nesto drugo, pare, pozrtvovanost, paznja i ne ne dozivljavam te kao kompletno bice i muskarca, vec samo taj segment tebe koji mi treba.
Tu je poenta. A takvih testova ima koliko hoces. I u razgovoru. Samo mnogi muskarci to preskacu, skoncentrisu se da je osvoje i dobiju ono... A onda prc.

Zene imaju poprilicno stila. To im je u vaspitanju. Ima i toga, a opet je razlika koji stil, tj koja vizija:
Ako ti predlaze na pr te takve what ever stvari, tako te i dozivljava. Ne kao osobu koja treba privlacno da izgleda i frajerski, sto je deo nas, vec nisi bitan ti kao pojava. Bitno mi je nesto drugo, pare, pozrtvovanost, paznja i ne ne dozivljavam te kao kompletno bice i muskarca, vec samo taj segment tebe koji mi treba.
Tu je poenta. A takvih testova ima koliko hoces. I u razgovoru. Samo mnogi muskarci to preskacu, skoncentrisu se da je osvoje i dobiju ono... A onda prc.
Možda ja nisam adekvatan sagovornik. Nema tu nekih skrivenih poruka. Ako te neko zamoli za pomoć u odabiru - gledaš da izgleda što bolje i lepše i da se uklopi i ukus i stil koji već koliko toliko poseduje.
Pričam o javnim nastupima, stritstajl je nebitan.

Mislim, kako možeš nečiji predlog za oblačenje staviti u nekakav test? Šta ako predlagač sam nema ukusa? Da li to znači da te ne voli/ ne poštuje? Glupo je.
Nije stvar ukusa, vec se kroz to oseti namera. Koliko joj je bitno da izgledas dobro. Ako se potrudi, ali nema ukusa, onda je to to, samo nema ukusa. S druge strane ako te preko klinca ofrlji, nema veze da li ima ukusa ili ne, jednostavno te ne dozivljava kao nekoga ko treba da bude privlacan.
A ima i nijansi, da li zeli da te obuce preozbiljno i skromno ili zabavno i uzbudljivo i td. Nevezano da li jenukus, vec namena. Ima smisla? Ili da odustajem s izlaganjem.

Nije stvar ukusa, vec se kroz to oseti namera. Koliko joj je bitno da izgledas dobro. Ako se potrudi, ali nema ukusa, onda je to to, samo nema ukusa. S druge strane ako te preko klinca ofrlji, nema veze da li ima ukusa ili ne, jednostavno te ne dozivljava kao nekoga ko treba da bude privlacan.
A ima i nijansi, da li zeli da te obuce preozbiljno i skromno ili zabavno i uzbudljivo i td. Nevezano da li jenukus, vec namena. Ima smisla? Ili da odustajem s izlaganjem.
A ona je sa tobom zbog čega?
Valjda se podrazumeva da joj se dopadaš i da će se potruditi sem ako takve radnje ne shvata ozbiljno kao ti. I u tom slučaju joj se dopadaš.

Back