Između Kosova i EU,biramo Kosovo!

• Začetnik teme Začetnik teme lav8
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srbija je dobila signale da ce se traziti harmonizacija odnosa sa kosovom, tj priznanje drzave kosovo. Evropljanima ne treba jos jedan problem tipa kipra. A Srbi nikako da shvate sta se sprema. Daj ukljucite mozak i apsolvirajte da od EU nema nista.

a to ce tek biti jak gubitak
nishta od kazual dana - kafica u firenci,vhechera s pogledom na ajfelov toranj pa nazad na prikupljanje sekundarih sirovina marinkove bare:(

Ja samo ne mogu da shvatim Srbe koji govore da je Kosovo izgubljeno. Ponasate se ko da Kosovo nikad nije bilo deo Srbije. I nemate grizu savest, zbog toga sto govorite. Setite se samo kosovske bitke, koliko je ljudi izginulo. Za sta su ginuli? Za albansko Kosovo? Nemate stida ni malo. Govoreci to, ne pokazujete ni malo postovanja prema ljudima koji su dole izginuli.

daj boze da ozbiljno misli i da to nije smo jedna izjava za ovdasnu javnost . Moram , sa zaljenjem da primetim , da protiv-tuzba protiv Hrvatske jos nije podnesena , i ako je odavno spremna .
Nemoj posle da se dogodi , da samo oni nas tuze , a da se mi cak i ne branimo kako treba . Mada , jedna prava oddbrana je protiv-tuzba . U Uvodnoj rei treba da se vrte esnimci i materijali iz NDH , i to na ango , jer je zapravo to uzrok svega .

jps nisi , iako ti se vec mjesecima objasnjava, pürotutuzba na tuzbu RH nije uopce moguca...moguc je odgovor na tuzbu kao i nova tuzba...nauci vec jednom...

Na osnovu koje i čije analize si došao do tih brojki?
Donošenje zakona je minoran problem. To su pokazali primeri Bugarske i Rumunije. Te dve nesrećnice su indirektno usporile sve zemlje regiona na njihovom putu ka EU, jer su školski pokazale da je zakon bez implementacije, i još sa korupcijom, samo fleka na papiru.

vidi, tvoje pitanje mi otkriva da si razocaran, a nemas razloga biti. nije da ja i ti necemo u eu ali eu nas nece, to je problem. pristupna dokumentacija broji oko 80.000 stranica, mora kompletno biti prevedena i kroz svaku proceduru, od zakona do zakona, dio po dio procitana. skupstinska komisija ce pripremiti zakone, ici ce na citanje itd itd i na kraju biti usvojeni. svaki domaci zakon mora biti uskladjen sa eu zakonom i ma kako se to tebi cinilo lako, nije ni blizu
malo lupetas jer ne poznajes ni fakte ni cinjenice a sve zbog razocaranosti. nije nicija analiza nego moje misljenje na osnovu stotine i stotine procitanih vjesti
zaboravio si da je hrvatsak potpisala ssp 2001 a srbija 2008. jel hrvatska u eu? zaboravio si da su bugari i rumuni vec tri godine u eu a da su ssp potpisali u proslom vijeku, kao i slovenija? ako ti matematika nije jasna, pisacu jos, ali mislim da si pametan i razuman covjek i da je poenta ocigledna
ne postoji ljubav, samo interes. zapamti

Ja samo ne mogu da shvatim Srbe koji govore da je Kosovo izgubljeno. Ponasate se ko da Kosovo nikad nije bilo deo Srbije. I nemate grizu savest, zbog toga sto govorite. Setite se samo kosovske bitke, koliko je ljudi izginulo. Za sta su ginuli? Za albansko Kosovo? Nemate stida ni malo. Govoreci to, ne pokazujete ni malo postovanja prema ljudima koji su dole izginuli.

Pa šta, zar iz poštovanja za nekim koji su već poginuli da ginu novi?
Kosovo je sveta zemlja, ali je samo zemlja. Samo je ljudski život svet. Gde je njega, tu je svaka zemlja sveta. Zar nije veća tuga misliti o novim životima koji bi mogli da padnu, nego o onima koji su već pali?

:eek: :dash:

Proveri današnji datum: 1.10.2009. Sad je XXI. vek, a ne XIV. A obnovi malo i istoriju. Ta bitka nikakve veze nije imala sa tim da li će Kosovo pripadati Albancima. Imala je veze sa suprotstavljanjem Otomanskom carstvu.

Pretpostavljam, pošto smatraš da Srbija morada ima istu teritoriju kao 1389, da misliš i da Vojvodina i Beograd treba da pripadnu Mađarskoj?

Jeste, ako nisi znao, Beograd je sve do despota Stefana (a i jako dugo posle njgove smrti) pripadao Mađarskoj. O Vojvodini i da ne pričam. Tu i nije bilo srpskog stanovištva u značajnijem broju sve do Velike Seobe Srba. I šta sad?

Poslednja izmena:

Hm...tvoj komentar služi prilagođavanju sadašnjim političkim okolnostima, rekao bih.
Poginuli su tada ljudi, cvet Srbije. Ali su ginuli za celu Srbiju, ne samo za Kosovo. Po ovome sledi da si ti i sada za to...da se pokupi sve što Srbija ima i pošalje na Kosovo, kao poslednji čin.
Ipak, mnogo je razlika između onog tada i ovog danas stanja na terenu i celokupne situacije koja je više nego kompleksna.

Pa šta, zar iz poštovanja za nekim koji su već poginuli da ginu novi?
Kosovo je sveta zemlja, ali je samo zemlja. Samo je ljudski život svet. Gde je njega, tu je svaka zemlja sveta. Zar nije veća tuga misliti o novim životima koji bi mogli da padnu, nego o onima koji su već pali?

Sa Kosovom jednom mora da se rascisti. Ako treba i ratom. Jer ne postoji drugo resenje. Priznanje Kosova bi znacilo stvaranje velike Albanije, koja se nece zadovoljiti samo Kosovom, vec ce zeleti i druge delove Srbije. Tu najpre mislim na juznu a i na centralnu Srbiju. Razmislite malo o tome. Ne postoji drugi nacin da se zaustave, jer se umnozavaju velikom brzinom.

Vecina Srba su sebicna, egoisticna,ateisticka stoka koju zabole i za kosovo, i za sandzak i za vojvodinu. Njima je bitno da guze maloletnice po beogradu, a to sto Srbija nestaje, i sto je ugrozena sa svih strana, njih se ne dotice.

Proveri današnji datum: 1.10.2009. Sad je XXI. vek, a ne XIV. A obnovi malo i istoriju. Ta bitka nikakve veze nije imala sa tim da li će Kosovo pripadati Albancima. Imala je veze sa suprotstavljanjem Otomanskom carstvu.

Pretpostavljam, pošto smatraš da Srbija morada ima istu teritoriju kao 1389, da misliš i da Vojvodina i Beograd treba da pripadnu Mađarskoj?

Jeste, ako nisi znao, Beograd je sve do despota Stefana (a i jako dugo posle njgove smrti) pripadao Mađarskoj. O Vojvodini i da ne pričam. Tu i nije bilo srpskog stanovištva u značajnijem broju sve do Velike Seobe Srba. I šta sad?
Kosovo ne moze da se poredi ni sa Beogradom kao ni sa Vojvodinom. To su dve razlicite stvari, koje pokusavas da prezentujes kao iste.

Hm...tvoj komentar služi prilagođavanju sadašnjim političkim okolnostima, rekao bih.
Poginuli su tada ljudi, cvet Srbije. Ali su ginuli za celu Srbiju, ne samo za Kosovo. Po ovome sledi da si ti i sada za to...da se pokupi sve što Srbija ima i pošalje na Kosovo, kao poslednji čin.
Ipak, mnogo je razlika između onog tada i ovog danas stanja na terenu i celokupne situacije koja je više nego kompleksna.
Treba vec jednom rascistiti sa Kosovom, mada znam da je to u ovom trenutku ne moguce. Ali treba zato da jacamo veze sa Rusijom i ostalim zemljama koje ne priznaju Kosovo, da jacamo vojsku. I kad se ukaze prilika, da je iskoristimo na pravi nacin.

Poslednja izmena od moderatora:
ja se secam pocetka i sredine ,a pred kraj drugog poluvremena sam zaspao :confused:

vidi, tvoje pitanje mi otkriva da si razocaran, a nemas razloga biti. nije da ja i ti necemo u eu ali eu nas nece, to je problem. pristupna dokumentacija broji oko 80.000 stranica, mora kompletno biti prevedena i kroz svaku proceduru, od zakona do zakona, dio po dio procitana. skupstinska komisija ce pripremiti zakone, ici ce na citanje itd itd i na kraju biti usvojeni. svaki domaci zakon mora biti uskladjen sa eu zakonom i ma kako se to tebi cinilo lako, nije ni blizu
malo lupetas jer ne poznajes ni fakte ni cinjenice a sve zbog razocaranosti. nije nicija analiza nego moje misljenje na osnovu stotine i stotine procitanih vjesti
zaboravio si da je hrvatsak potpisala ssp 2001 a srbija 2008. jel hrvatska u eu? zaboravio si da su bugari i rumuni vec tri godine u eu a da su ssp potpisali u proslom vijeku, kao i slovenija? ako ti matematika nije jasna, pisacu jos, ali mislim da si pametan i razuman covjek i da je poenta ocigledna
ne postoji ljubav, samo interes. zapamti

Uh, al si ti prešaltao par zaključaka, pa misliš da me čitaš kao otvorenu knjigu.
Sasvim slučajno poznajem i ja par fakti, a neke od njih nisu produkt mog razmišljanja i banalne matematike (da si uzeo Tursku za primer dalo bi se zaključiti da ni Slovenija ne bi nikad ušla), već ozbiljnih analiza stručnjaka koji se izučavaju na univerzitetima, a ne u štampi.
Svestan sam masivnog administrativnog zadatka koji je pred svakom od potencijalnih članica, ali i ti treba da shvatiš da će ogromna većina tih zahteva bez problema proći skupštinu, jer su ti zakoni za opšte dobro protiv kojih nijedna opozicija nema ništa.
Skupština je onoliko efikasna koliko je jaka politička volja u zemlji. Stoga je moguće doneti 200 zakona dnevno, kao što je onomad radila i Slovenija.
Ja ti govorim o implementaciji, koja je puno veći administrativni izazov. S pravom je EU zabrinuta oko primanja novih članica sa Balkana. Ne verujem da bismo se mi ponašali bolje od Bugara koji su knjižili groblja i sportske terene kao poljoprivredno zemljište nebi li ček iz Briselskih fondova bio što teži.
Ako ćeš već da pričamo o interesima onda mi ti reci koji je to glavni interes postojanja EU, pa da se poklopim i ćutim.
Ja sam rođen i odrastao u zemlji u kojoj je nemoguće ne biti razočaran. Ako misliš da je EU razlog zbog kojeg bih ja mogao da se razočaram u nešto, onda se ni ne možemo shvatiti.

Koliko srpskih manastira ima na Kosovu? Sta je sa peckom patrijarsijom i ostalim bitnim srpskim ustanovama na Kosovu? Madjari ne mogu da polazu prava na Vojvodinu jer nemaju toliko vaznu istoriju u Vojvodini kao Srbi na Kosovu.
kako sad to, pa Vojvodina,Baranja i Eredelj su bili u sastavu Ugarske oko 900 i kusur godina , a Kosovo je bilo u sastavu Srbije 3 puta krace vremena ? :think:

a ko je ziveo u americi u doba despota stefana? zivo me zanima objasnjenje tj geneza i paralela

Treba vec jednom rascistiti sa Kosovom, mada znam da je to u ovom trenutku ne moguce. Ali treba zato da jacamo veze sa Rusijom i ostalim zemljama koje ne priznaju Kosovo, da jacamo vojsku. I kad se ukaze prilika, da je iskoristimo na pravi nacin.

U čemu se ogleda snaga jedne vojske? Samo u naoružanju i savremenim tehnologijama?

Ratovi se više ne vode kao pre 600 godina, da povučemo paralelu koju si ti naveo. Srbi su na Kosovu izginuli, ali su iza njih ostala deca, novi naraštaji...ko će ostati ovog puta? Džabe moćno oružje i sve tehnologije sveta, ako njima nema ko da upravlja...elem, ponoviću ono što sam više puta do sada rekao...danas se ratovi dobijaju propagandom i natalitetom, a mi nemamo ni jedno ni drugo. Samo jedna država ne znači moćnu zaleđinu, bila to i Rusija...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back