Izlazak iz ormara

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
njegova replika :D
Aha :lol:
Tesko da bih na ovoj temi mogla da napisem licna iskustva jer ih nemam.Imama divne roditelje zaista.Doduse jednom me je mama za kaznu zatvorila u supu za drva u staroj porodicnoj kuci.Priznajem mnogo sam zabrljala :D tako da mama oprosteno ti je.

Mislim da je sindrom sta ce svet da kaze izrazeniji u malim sredinama.

Postoji bezbroj nacina kojima se dete sputava i vecina roditelja to i radi.Vaspitaviti dete nije lako ali vecina se koristi sablonima umesto da u oseti deciju individualnost i da sa njom komunicira

Vaspitanje se svodi na zabrane i rec NE,Zasto detetu ne reci DA?

Projekcija licnih neostvarenih ambicija na dete je jos jedan od frustrirajucih faktora.

Kako god najjace temelje za zivot dobijamo u najranijem detinjstvu.Obelezavaju nas za dalji zivot...Izlazak iz ormara je jako tezak za mnogu decu ali ipak je moguc.

I evo ga izliv idiotskih roditelja:

You can go after scientific all you want, I m going by the word of God...

I izbacice svoje dete na ulicu i odreci ce ga se i fizicki napadati (kao ovde) samo jer im je neki bradati majmun Amfilohije tako rekao, jer ignorisu nauku, i jer im je tintaru napunila zatucana homofobicna okolina. Ona ista okolina sto bezi pod cebad i u podrume na pomracenje Sunca..

Seksualna orijentacija nije izbor. To je naucno dokazana cinjenica.

Poslednja izmena:
Reakcija zavisi od intelekta roditelja, njegovog obrazovanja, životnog iskustva, verske indoktrinacije, uticaja sredine itd.
Uglavnom su roditelji praznoglavi tupavci pa otuda glupave reakcije.
I još roditelji idu sa onim "šta li sam ja kriv" , "zašto se meni to dešava", gde li sam ja pogrešio".....gde se radi o čistom sebičluku.....
itd

As+seen+on+reddit_d03c7a_5278472.gif
:lol:

Cudno kako je strah od toga sta ce ljudi pomisliti veci od ljubavi prema djetetu, i da li je on najveci razlog zasto neki roditelji upravo ovako postupaju prema svojoj djeci ?

Nije u pitanju strah već ljudska glupost koja je očigledno nemerljiva. Nisam mogla ni da odgledam video do kraja, a tek ta palamuđenja o bogu, sere mi se od takvih debila.

Njihova reakcija je glupa, k'o da je ubio nekog.

Opet, pitanje je kako bi svako od nas reagovao da mu kaze dete: "mama, tata, ja volim isti pol".
A sta ce selo reci je uvek problem, posebno u manjim mestima gde se svi znaju.

Ne mora da bude homoseksualnost, primera radi, neko ima neku bolest, cuti se da ne cuje selo, jer ce krenuti naklapanja. Jos ako je psihicka bolest, lele majko, "pa to ludo, bolesno to u glavu".
A onda imamo bas bas tabu koji je homoseksualnost. Mozda se ti ljudi osecaju kao losi roditelji, da su oni negde pogresili u vaspitanju, cim je njihovo dete "odabralo" samovoljno taj gresni nacin zivota (po njihovoj definiciji).
A kada se pominje homoseksualnost ide tu i razvrat i bolest, stereotipi razni, i takav pojedinac postaje crna ovca, sramota roditelja i sl.

Opet, polazi se od onoga da ljudi smatraju homoseksualnost bolescu i izborom.
Ljudi su mozda razocarani tim "izborom", slicno bi bili razocarani da im je dete aseksualno, da ne zeli da se ozeni sutradan, da nema decu ili sta znam.

Baš me zanima kako bi ti reagovala da ti dete kaže da je gej, s obzirom da ti se isti gade (sama si pisala pre neki dan na drugoj temi). :ceka:

Haha.... na onoj temi sam napisala da mi je narocito gadno da vidim, jer je jedan bio poprilicno stariji od drugog itd...

Tuca nista ne resava, svadja nista ne resava.

Usudjujem se da kazem da se glupi ljudi ovako ponasaju.

Back