IZLASCI

Kafici- Rak u zemunu i Moment kod kalenic pijace- opustena atmosfera, ok cene....

Meksicki restoran-jeste zavucen- vecera za dvoje (npr.bb mix- razlicite vrste mesa) i pice oko 1200din.
Pizza Hut- jedna velika i jedna mala pizza i garlic bread plus pice ( sasvim dovoljno za dve osobe) oko 1500don.

Iako vec 4 godine ne zivim u BG(tu sam s vremena na vreme.....) :sad: :sad: :sad: ,mogu da ti preporucim mesta na koja uglavnom izlazim kada sam tu....
Dakle,za sve vrste kafa:always&alwyas his majesty ''Greenet''...bilo koji..na bulevaru,u Nusicevoj,u Beogradjanci(ubedljivo najlepsi enterijer sa super pogledom na Masarikovu....)...neuspeo pokusaj kopiranja Grineta je onaj kafic na kraju Kneza,ne znam tacno kako se zove,ali mnogo fancy i mnogo prepotentan za moj ukus....
Sto se tice restorana:zavisi koju kuhinju preferiras,za domacu restoran ''Vuk'' koji se nalazi u jednoj od poprecnih ulica iz Knez mihajlove,ne znam tacno kako se zove,zatim ''Ima dana''(cene uglavnom izdrzljive...) i jedno oooooogromno iznenadjenje(u najpozitivnijem smislu:cene,atmosfera,usluga,hrana....sve...) restoran ''Madera'' u Tasmajdanskom parku:sve na nivou,super muzikica,ja sam bila u basti,uzivancija...
zatim tu je ''Pizza Hut'',vrlo OK,sto se svega tice....
zatim ''Byblos''-libanski restoran u ulici ex-Ivana Milutinovica(knjeginje Zorke bi trebalo da se sad zove..),super,vrlo elegantan,super usluga,a i cene bi trebalo da su OK,nisam dugo bila...hrana mnoooogo dobra i obilna...
za super provod:''Tramvaj''na cosku Ruzveltove ulice,kod Vukovog spomenika....imaju tematske veceri,odlicna ziva muzika,cene OK....
to je za sada...ako se budem jos neceg setila,javicu ti...

e, ovako narode idemo redom....
BRE- na Vracaru, zimi je super atmosfera imaju podrum, 1.sprat, 2.sprat i potkrovlje- koje je by the way idealno za zaljubljene pticice- sedis u lezaljkama, i cooliras.leti je jos bolje-basta je fenomenalna i nikad nije vruce , ne bije ti sunce u glavu, hladovina,,,ma samo idite i sve ce vam biti jasno...
PETROGRAD-opet Vracar - lokal je manji od prethodnog , za nesto stariju ekipu, ali prijatna , sofisticirana atmosfera
i MOMENT-Vracar -manji je , vise je za neke usput varjante, opustencija..
MEXICKI RESTORAN- vec spominjan ali je zaista super! u 27.marta
ATRIJUM-kod Pravnog, za taj lokal nisam objektivna, prirast'o mi za srce :)
Kruz- Novi BG- kokteli su super....
PTICA!!!! lokal je zaista neobican malo je komplikovano objasniti!!! ali vredi, iz 29.novembra pre raskrsnice sa Cvijicevom skrenete desno, pa onda prva levo-valjda ... sve u svemu u tim ulucicama izmedju Bajlonijeve -29.nov i cvijiceve
SUNSET!!! Ada milina Bozja
uvece, posebno vikendom je super svirka , ujutru, u toku dana uzivancija, lezaljke , ljuljaske, klupe.....
i na 25.maju lokal -poslasticarnica , ne znam naziv, blizu bazena-kolaci su ubica!!!!
YACHTING CLUB!!!!!! kako to da zaboravim!~
u samom centru , nusiceva pa neki sprat......kubanci su nikad bolji!!!!!!!!!
bolivud-vec spominjan
KLUB SVETSKIH PUTNIKA!!!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29.novembra- blizu skadarlije-enterijer fenomenaalan- u zgradi je pa se silazi niz stepenice......
toliko od mene ... za sad

shake_it_not:
e, ovako narode idemo redom....
BRE- na Vracaru, zimi je super atmosfera imaju podrum, 1.sprat, 2.sprat i potkrovlje- koje je by the way idealno za zaljubljene pticice- sedis u lezaljkama, i cooliras.leti je jos bolje-basta je fenomenalna i nikad nije vruce , ne bije ti sunce u glavu, hladovina,,,ma samo idite i sve ce vam biti jasno...

Kad ste vec kod BREa ( beogradski relaksacioni centar) svratite u VRT, kafic odmah do njega koji je po meni mnogo bolji- i sto se tice cena i sto se tice ljudi. Cinjenica je da BRE izgleda bolje i moze da primi vise ljudi ali je VRT prava opustencija. Imaju zivu svirku (romanticnu) , cene su nize nego u BREu, a imaju isto lepu bastu. BRE se izbezobrazio pa je lupio cene kao da je u Knezu.

Ako imate malo vise para, svratite i do cileanskog restorana u Majke Jevrosime. Otvoren je pre 2 godine i ima super ukusnu hranu u velikim porcijama.

Otkrila sam novo mesto :-)
Zove se Kafanica, jaaaako je blizu Ski Staze. Zgodno je kola parkirati negde kod Hidrometeoroloskog zavoda. Sto se komentara tice jela sam knedle sa sljivama lepse nego sto mi je baka pravila ;-)
Dačo bi se postideo da je video ovo. Postavila bih vam i slike... al' ne umem :oops:
Jako neobican rustican...ali umeren i ne prenaglasen ambijent.

Posto sam ljubitelj kafe volim Greenet i Coffe dream koji je pri kraju Knez-Mihajlove. Ben Akiba u Nusicevoj u zgradi, (blizu Meka na Terazijama), mi je isto lepo mesto. Od novobeogradskih splavova volim Godo i Gros, a Pingvin za klopu. Kafe Konkord u Piramidi na spratu je isto ok mesto.

E da! Jos jedna stvar, ne volEm nikako Obilicev venac, al' Zuzus ima ubedljivo najjacu toplu cokoladu u gradu (izbor je fascinantan)... i sad sam nekako zahvalna sto me muka priterala da udjem tamo...
I jel' imamo mi nesto sto podseca na KPGT jos negde u gradu?
Fala!

Nema nista bolje od Skadarlije leti... Cevapi kada zamirisu, a da se pojaca apetit, krknes jedno ladno pivce... Cici narucis jedan sokic, da se ne napije, rano je za pentranje na sto :)))... A kada stigne porcija...!!! Jaaoooo pa onaj luk ti zagolica nozdrve... Pa svaki cevap se cedi dok ga podizes ka vilici... A hleb svez, jos ako sami prave, mekan i jos topao... mmmm... Kisela i vino za spricer spremni, salata na levoj strani odmah pokraj leve ruke, da ne zaostaje za cevapima...

chuncha:
Iako vec 4 godine ne zivim u BG(tu sam s vremena na vreme.....) :sad: :sad: :sad: ,mogu da ti preporucim mesta na koja uglavnom izlazim kada sam tu....
Dakle,za sve vrste kafa:always&alwyas his majesty ''Greenet''...bilo koji..na bulevaru,u Nusicevoj,u Beogradjanci(ubedljivo najlepsi enterijer sa super pogledom na Masarikovu....)...neuspeo pokusaj kopiranja Grineta je onaj kafic na kraju Kneza,ne znam tacno kako se zove,ali mnogo fancy i mnogo prepotentan za moj ukus....
Sto se tice restorana:zavisi koju kuhinju preferiras,za domacu restoran ''Vuk'' koji se nalazi u jednoj od poprecnih ulica iz Knez mihajlove,ne znam tacno kako se zove,zatim ''Ima dana''(cene uglavnom izdrzljive...) i jedno oooooogromno iznenadjenje(u najpozitivnijem smislu:cene,atmosfera,usluga,hrana....sve...) restoran ''Madera'' u Tasmajdanskom parku:sve na nivou,super muzikica,ja sam bila u basti,uzivancija...
zatim tu je ''Pizza Hut'',vrlo OK,sto se svega tice....
zatim ''Byblos''-libanski restoran u ulici ex-Ivana Milutinovica(knjeginje Zorke bi trebalo da se sad zove..),super,vrlo elegantan,super usluga,a i cene bi trebalo da su OK,nisam dugo bila...hrana mnoooogo dobra i obilna...
za super provod:''Tramvaj''na cosku Ruzveltove ulice,kod Vukovog spomenika....imaju tematske veceri,odlicna ziva muzika,cene OK....
to je za sada...ako se budem jos neceg setila,javicu ti...
Slazem se za "TRAMVAJ" .Mesto razbija,samo shto konobari u nocnoj(trecoj smeni)kradu mnogo!Obratite paznju na to!U cenovniku obicna votka,i djus votka kada se sabere koshtaju 290 din.(djus je skuplja od obicen zato shto tu neide obicna votka nego neka strana),a lik mi je uzeo 390 posle :( ,inace mesto je skroz OK,dobra muzika(mada i to posustaje u zadnje vreme),uvek dobra ekipa ljudi,prediva enterijer,bash sa stilom onako.........ma DO YAYA mesto :)
IRISH PUB je jedno od najboljih mesta sa prelepim anbijentom,dobrom muzikom uvek,dobrim pivom(irski GUINNESS....neprevazidjeno tamno irsko pivo,mada dosta skupo za nash standard),ekipa uvek ok,IRISH KOFI uvek probati........mesto za uzivanje,ali opet ponovljam za one sa "DUBOKIM DZEPOM"

Dream coffe no 1,Iron,ZuZus,Greneet,Temma kafe,neko je spomenuo Klub svetskih putnika(bila sam prvi put proshle nedelje i mnogo mi se dopalo)!U Strahinjica Bana ima dosta dobrih kafica,nijedan ne izdvajam... ;)

pa, ko je bio u Cristalu ,neka pise utiske
ja sam sinoc bila prvi put i extra jeee! bas su ludi sankeri, prave dobru atmosferu, muzika je vrh (house),prostor je veliki.. bas mi se dopalo. cak je i ulaz besplatan !

Back