Izlasci

i pre ih je bilo, samo ih nisi kontala
to je kad ono pochnu matori da seru da praznici nisu vishe tako lepi
kao kad su oni bili mali
e, nije tachno
jesu i dalje, samo oni nisu vishe deca.

Ne bih se slozila sa tobom. Tada se pilo, istina. Varilo se takodje. Ali bre nishta vishe od toga.Onda kada je vecina pochela da prelazi sa trave na xy teze stvari ja sam vec bila u ozbiljnoj vezi, i nisam izlazila.
Tada si mogao da zaobidjesh takve i nadjesh nekog normalnog u gomili. Ali nije svaka druga osoba bila razbijena od kokaina, i ko zna kojih droga. Nisu svi izgledali kao da si ih skinuo sa naslovne strane nekog chasopisa, shto je najgore lazna maska ispod koje se krije ko zna shta.
Pedera nije bilo toliko, niti su bili prihvaceni, i josh uvek su se vukli po klubovima koji su napravljeni samo za njih.
Sad bre ne znash uopshte da li je lik gej ili nije. Da li je pre te vecheri proveo ko zna koliko vecheri po wc-ima imajuci sex bez zashtite sa x,y potencijalno zarazenih cica....
Tad se znalo da se proceni po izgledu ko je u kom fazonu...Na kraju krajeva poenta negde i jeste shto sam bila 10 godina mladja nego sad, i shto sam tada upoznavala tipove koji su bili moje godishte i koji nisu ni stigli da zagrizu ovu prichu...
I mozda i jeste bila poenta shto para nije bilo kao sad. Jer mnogo poroka nije bilo tako lako dostupno, niti su poroci bili u "modi"...Muzika je bila skroz drugachija...Imala je nekako dushu...
Mota mi se sve vreme film djavolji advokat po glavi dok pishem na ovoj temi...:confused:

Ne bih se slozila sa tobom. Tada se pilo, istina. Varilo se takodje. Ali bre nishta vishe od toga.Onda kada je vecina pochela da prelazi sa trave na xy teze stvari ja sam vec bila u ozbiljnoj vezi, i nisam izlazila.
Tada si mogao da zaobidjesh takve i nadjesh nekog normalnog u gomili. Ali nije svaka druga osoba bila razbijena od kokaina, i ko zna kojih droga.

Ljubim te i drogiram
Krilima plavog leptira
Uradjenu ostavljam
U hodnicima secanja
Sa druge strane,
Sa druge strane foruma

Bre... kakva vas droga spopala. Vazelin ce da upropasti omladinu :D

Trebaju ljudi češće ići u crkvu na liturgije da pročiste svoju dušu, da se bave malo sportom, meditacijom, samim sobom...

Kontam da je problem u psihološkom stanju ljudi... :bye:

Svega toga je bilo i pre nego shto je tvoja generacija pochela da to radi.
Nije svet pocheo da se okreche 1982 vech mnogo ranije.
Samo ti to tada nisi znala, bila si mala i grala se lastisha i bila u drushtvu isto tako neke dece koja josh nisu provalila shta se sve mozze raditi da sebi upropastish zzivot. Posle im se proshirili vidici i eto.
A i tada je oko vas bilo i narkomana i sidasha i svakakvih...
I to shto nekad nije bilo toliko registrovanih ovihilionih je zato shto ih tada niko njie ni registrovao a ne shto ih nije bilo...kao prosjaka u SFRJ...
Sidasha je bilo i pochetkom 80-tih samo shto nisu znali da su sidashi, a i da su znali, mi ne bi znali shta je to.
A ****** se krili pod macho-maskama da ih ne bi tukli, i to je sva razlika.

Trebaju ljudi češće ići u crkvu na liturgije da pročiste svoju dušu, da se bave malo sportom, meditacijom, samim sobom...
Kontam da je problem u psihološkom stanju ljudi... :bye:

Problem ne postoji vec se uveliko re$ava. Nikada u istoriji Srbije izlasci nisu bili zanimljiviji i bolji. Ostvaruje se san svih nas o divljim zurkama punim droge i alkohola, pohotnim i razbijenim klinkicama, bludi nemoralu. Dolazi pravo vreme

Svega toga je bilo i pre nego shto je tvoja generacija pochela da to radi.
Nije svet pocheo da se okreche 1982 vech mnogo ranije.
Samo ti to tada nisi znala, bila si mala i grala se lastisha i bila u drushtvu isto tako neke dece koja josh nisu provalila shta se sve mozze raditi da sebi upropastish zzivot. Posle im se proshirili vidici i eto.
A i tada je oko vas bilo i narkomana i sidasha i svakakvih...
I to shto nekad nije bilo toliko registrovanih ovihilionih je zato shto ih tada niko njie ni registrovao a ne shto ih nije bilo...kao prosjaka u SFRJ...
Sidasha je bilo i pochetkom 80-tih samo shto nisu znali da su sidashi, a i da su znali, mi ne bi znali shta je to.
A ****** se krili pod macho-maskama da ih ne bi tukli, i to je sva razlika.

E, sada ti ovim zelis da pobijes istrazivanja, po kojima je sve vise narkomana i sidasa

E, sada ti ovim zelis da pobijes istrazivanja, po kojima je sve vise narkomana i sidasa

Ne. Hochu da kazzem da se sad vrshe istrazzivanja u tom pravcu.
A tada je "doktor" Stevan Petrovich pisao u zzutom chasopisu "DVOJE" kako prepoznati narkomana?
"Imaju dugu kosu, nose sharene tunike i s ledja ne znate da li je mushko ili zzensko"

Pa te posle napadaju babe na pijaci i glupe profesorke srpskog u shkoli.
(Izvinjavam se sadashnjim proferorkama srpskog jezika :D)

Ne. Hochu da kazzem da se sad vrshe istrazzivanja u tom pravcu.
A tada je "doktor" Stevan Petrovich pisao u zzutom chasopisu "DVOJE" kako prepoznati narkomana?
"Imaju dugu kosu, nose sharene tunike i s ledja ne znate da li je mushko ili zzensko"

Pa te posle napadaju babe na pijaci i glupe profesorke srpskog u shkoli.
(Izvinjavam se sadashnjim proferorkama srpskog jezika :D)

Narkomanija je daleko daleko dublji pojam. I narkomanija nije bolest nego posledica bolesti.

Evo ovako. Poshto imam sluchaj u sopstvenom ulazu, sa sidom, mogu donekle da komentarishem. Dechko sa 8 sprata je prvi registrovani sidash u Srbiji. Ali se za njega znalo. Drogirao se, heron, igla...i to je to...Prosto chovek ne moze da omashi...
Ono shto se po mom mishljenu promenilo sem onoga shto sam navela jeste sledece. Analni sex upraznjavaju skoro svi. ****** vishe nisu po klubovima kojisu napravljeni za njih vec ih ima svuda...prosto je vremenom to sve prihvacenije. Povecan procenat bisexualaca u Beogradu. Da li je potrebno da pricham dalje?
To je samo jedan mali deo koji se drastichno promenio, a koji spada u globalizaciju...

Komunizam ti je to bio. Danas se svaki narkoman razlichito oblachi.. sa stilom :)

Da znash...mada je to uvek bio skup sport i najvishe ih je bilo u takodje bogatijim slojevima drushtva, kao npr. Shminkerima iz Zlatnog Papagaja a ne medju metalcima sa Filozofskog koji su vishe proganjani od strane policije jer su se uklapali u profil koji je opisao dotichni "doktor"
Bozze kad se setim...:D Uhapsili mi dve drugarice imale tada 16 godina jer su upalile mirishljave shtapiche na slaviji...glupi panduri mislili da se drogiraju...

Ma daj Aco nemoj da nam filozofirash ono shto i sami znamo. Mi ovde ne prichamo o teoriji nego o praksi. Koliko zaista prakse imash?
Ono shto je Pipi rekla jeste tachno.

Proveo sam 2 godine 1 nedeljno na grupnoj psihoterapiji koju je vodila jedna zena psiholog inace fenomenalna, gde su 90% ljudi bili narkomani i nas nekoliko sa nekim drugim problemima. I naucio sam jako mnogo o narkomaniji i narkomanima, o tome sta dovodi do narkomanije itd itd itd.

I mogu da kazem da nema pravila. Ima raznih. Bilo je dece bogatih roditelja, bilo je sitotinje, bilo je ljudi u metal fazonu, bilo je i ljudi u nekom intelektualnom fazonu, bilo je mladih koji su zavrsili fakultete u roku sa visokim prosekom, bilo je vukovaca, bilo je i slabijih djaka. Jedino sto je zajednicko je da svi imaju teske probleme u porodici. Inace po oblacenju, ponasanju, izgledu, ocenama u skoli i tako tim stvarima nema sanse da provalite da li je neko narkoman. Ma bilo je medicinih radnika, umetnika, elektro inzinjera.

Zaista daleko daleko kompleksnija analiza treba da provalite narkomana od analize doticnog "doktora".

Proveo sam 2 godine 1 nedeljno na grupnoj psihoterapiji koju je vodila jedna zena psiholog inace fenomenalna, gde su 90% ljudi bili narkomani i nas nekoliko sa nekim drugim problemima. I naucio sam jako mnogo o narkomaniji i narkomanima, o tome sta dovodi do narkomanije itd itd itd.

I mogu da kazem da nema pravila. Ima raznih. Bilo je dece bogatih roditelja, bilo je sitotinje, bilo je ljudi u metal fazonu, bilo je i ljudi u nekom intelektualnom fazonu, bilo je mladih koji su zavrsili fakultete u roku sa visokim prosekom, bilo je vukovaca, bilo je i slabijih djaka. Jedino sto je zajednicko je da svi imaju teske probleme u porodici. Inace po oblacenju, ponasanju, izgledu, ocenama u skoli i tako tim stvarima nema sanse da provalite da li je neko narkoman. Ma bilo je medicinih radnika, umetnika, elektro inzinjera.

Zaista daleko daleko kompleksnija analiza treba da provalite narkomana od analize doticnog "doktora".

Ok, u pravu si. I pogreshila sam kad sam izjavila ono malopre, to jeste praksa...shto si video...I to je izmedju ostalog ono shto mene brine. Shto vishe ne mozesh da prepoznash....
Faktichki bi trebalo da se trazi ciljna grupa ljudi koji su kucni tipovi po nekoj mojoj logici...

Ok, u pravu si. I pogreshila sam kad sam izjavila ono malopre, to jeste praksa...shto si video...I to je izmedju ostalog ono shto mene brine. Shto vishe ne mozesh da prepoznash....
Faktichki bi trebalo da se trazi ciljna grupa ljudi koji su kucni tipovi po nekoj mojoj logici...

"Marta Mratinković, klinički psiholog, tvrdi da ovisnost nije društveni problem.
- Svaka vrsta zavisnosti ima veze s porodicom. Kod svih drugih vrsta zavisnosti porodica se uključuje u program izlečenja, ovde se ne proziva. Kod alkoholičara cela porodica dolazi na terapiju. Narkoman ili alkoholičar samo su signal da u porodici nešto nije u redu. Društvo ili škola u čijim klozetima deca mogu da kupe svaku vrstu opijata, samo gase požare koje pale nesređene porodične situacije i dobro skrivane porodične tajne - upozorava Mratinković i zaključuje: - Na osnovu dugogodišnjeg rada s decom narkomanima i njihovim roditeljima - primenjujem isključivo grupni metod lečenja, poznat kao "poredak ljubavi"- tvrdim da porodica stvara narkomana"

I ja se sa OVIME 100% slazem. Ne mozes reci svi metalci su narkomani ili svi rokeri su narkomani a svi fenseri nisu naromani. Jer narkomana ne stvara drustvo. To sto je neko kucni tip ne znaci da se ne drogira. To sto je neko vukovac ne znaci da se ne drogira, a upoznao sam masu takvih. Primerno dete ponosnih roditelja pred drugima koje kuci dobija batine kad donese manje od 5 (ni 5- ne sme),uzme iglu i pocne da trazi srecu preko droge. A ti kad ih vidis milina. Dzemperic, kosuljica, pantalonice, cipelice, frizurica i svi se smeskaju. I ti naravno pomislis "Kako savrsena porodica". A dete im se bode u venu cim ga malo puste.

Back