izivljavanje bebisiterke nad bebom

Ok, u pravu si,ali zašto imam utisak da ne prihvataš,ajd da kažem moje mišlaenje da ipak postoj ,i ona vrsta majki koja svoje frustracije od ne uzvraćene lubavi iskaljuju na svojoj deci.Hoćeš li reći da ta pojava ne postoji.Da li sam te uzrujala više ja ili onaj užasan snimak majke koja vuče dete po šoping centru kaišem vezanim za vrat?!

i meni se cini da helen ne prihvata tudje misljenje i da svoje stavove stavlja iznad misljenja nas ostalih...ne znaci da smo bas mi uvek u pravu tako isto i helen...
a to sto ne prihvata ono sto si ti Gotika rekla verovatno je to sto je i ona sama jedna od majki koja nije voljena od strane oca njene dece(mozda gresim !!! ako gresim helen duboko se izvinjavam najiskrenije!:( )

1. Фрустрације могу имати своје корене у буквално свим стварима које нас окружују!!!Родитељ (и мајка и отац) може бити исфрустриран због 1000 различитих ствари, а не само зато што га не воли отац-мајка његовог детета! Па чак и тада - не ствара свака фрустрација насилника од човека, а нарочито не значи да ће свака особа са фрустрацијама - злостављати своју децу!

2. С друге стране - имаш родитеље који се воле, али који су исфрустрирани губиком посла, алкохолизмом у породици, немаштином, проблемима у широј породици....и неки (неки - не сви!) од њих ће те своје фрустрације истресати на детету, иако су вољени од стране другог родитеља свог детета.

3. И није само исфрустрирана мајка оно што угрожава дете, једнако га може угрозити и исфрустрирани отац!

4. Својом реченицом ти минимализујеш улогу оца и његово родитељство сводиш само на то да је дужан да воли мајку свог детета, а не и дете само! С друге стране - жене сводиш на нека бесловесна бића којима цео живот, па и њихова љубав према детету, зависи само од тога да ли их воли отац њихове деце!!!

5. Да ли ће неко бити добар и одговоран родитељ - то апсолутно не зависи од љубави коју добија од оца-мајке свог детета! Тачно је да би идеално било да дете расте у породици са оба родитеља који се међусобно воле и поштују, али недостатак тога не чини да родитељи нужно постају злостављачи своје деце!!!

6. Љубав која нас оплемењује не мора да потиче само од оца-мајке нашег детета. Може да потекне и од других људи (партнера који није отац нашој деци, пријатеља, рођака, деце....) и да нас учини срећним и задовољним особама које ће бити, између осталог, и добри родитељи својој деци!

opet sa ovim se slazem i ja...

pa to jeste slazem se ima i toga al helen je lepo objasnila u textu sta sve moze da bude razlog da je zena ne zadovoljna i jos gomila stvari a sad recimo moze zena biti voljena al da ne voli tj vremenom prosto da ukapira da taj partner nije pravi i da ga zapravo i ne voli i sta onda? sve je to vrlo diskutabilno...

Готика, овде разговарамо о СТАВОВИМА (ако ниси приметила), не о мени, теби, модераторима, корисницима, супермодераторима....

Ни у једном тренутку ја се нисам бавила твојим ликом и делом, само твојим ставовима... А ти ниједном речју ниси оспорила моје ТВРДЊЕ, само се бавиш мноме и чињеницом да сам случајно модератор..... Размисли о томе.;)

pa to jeste slazem se ima i toga al helen je lepo objasnila u textu sta sve moze da bude razlog da je zena ne zadovoljna i jos gomila stvari a sad recimo moze zena biti voljena al da ne voli tj vremenom prosto da ukapira da taj partner nije pravi i da ga zapravo i ne voli i sta onda? sve je to vrlo diskutabilno...

Е, онда, по овде присутној логици, отац почне да злоставља децу! :mrgreen::roll:

i meni se cini da helen ne prihvata tudje misljenje i da svoje stavove stavlja iznad misljenja nas ostalih...ne znaci da smo bas mi uvek u pravu tako isto i helen...
a to sto ne prihvata ono sto si ti Gotika rekla verovatno je to sto je i ona sama jedna od majki koja nije voljena od strane oca njene dece(mozda gresim !!! ako gresim helen duboko se izvinjavam najiskrenije!:( )

Нико овде не мора да прихвати нечије мишљење. Поента је управо у аргуменованом сукобљавању ставова, а да при томе свако остане при свом мишљењу.;)

А што се друго пасуса тиче: ако је лично непосредно искуство једини начин да научимо нешто о животу, људима и њиховим односима, значи ли то да је Готика дете које је било злостављано од стране мајке коју отац није волео, јер је једино из личног искуства могла доћи до тих сазнања? :think:

Žan-Žak Ruso,poznati francuski filozof,ja sam možda pogrešila što sam njega parafrazirala,a sad evo citata"Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju decu ,nego to da voli njihovu majku"kraj citata.Prosto ne mogu da verujem da je za tebe ovo besmislica.Čak je moje parafraziranje jasno.Ja duboko verujem u ovo ,majka ne može biti dovoljno dobra majka,ako nije voljena,čast izuzecima znam ih ,a itekako znam i ovo našta se misao odnosila,eto toliko o besmislicama

Možda su neki očevi ljuti što sam ih pozvala da više vole,a to zanači i cene,majke svoje dece i da im pomognu u odgajanju zajedničke dece,a ne da sve preuste majkama,i tako poruka može da se shvati,zato nam se valjda neke mudrosti i dopadaju valjda!

Dugo nisam citala ovu temu i ne mogu da verujem u kom pravcu se razvija :eek:

Otac treba da voli majku svog deteta, jer je dete srecno kad se roditelji vole i daju mu lep primer za dalji zivot. Tacka.

To ne znaci da ce ona biti losa majka ako je ne voli, pogotovo ne znaci da ce zlostavljati svoje dete. Tu nema logike. Osobe sklone zlostavljanju "vuku" svoj problem u glavi dugo, obicno nastaje pre zrelosti i pre braka. To vazi i za muskarce i za zene.

Kako pravdate zlostavljanje zena i dece od strane muskaraca? Nedostatkom ljubavi od strane zene?

Znaci to tako treba, ako mislis da nisi voljen, udri vici , urlaj, vezuj. majku mu, pa frustracije moraju da se ispolje zar ne?!?:eek::roll::roll::roll:

Znam oca koji je mnogo voleo majku svoje dece, toliko da je nije sprecavao da ona maltretira njihovu decu. :roll:

A sto se tice razvedenih zena, ispade da je pravilo da zlostavljaju svoju decu.
I nije svaka razvedena zena izfrustrirana nedostatkom ljubavi od strane oca svog deteta.
Takve frustracije se desavaju u braku, ako se desava posle razvoda to je samosazaljenje i sebicnost i moze da traje do kraja zivota, nevezano da li je neko voli kasnije.

I da, otac ne treba da pomaze u odgajanju dece, nego da ravnopravno ucestvuje. Da pomogne moze i komsija.

A sta je sa samohranim majkama, sa usvojenom decom, i starateljima i slicnim situacijama? Ko tu koga zlostavlja jer nije voljen?:think:

Poslednja izmena:
Нико овде не мора да прихвати нечије мишљење. Поента је управо у аргуменованом сукобљавању ставова, а да при томе свако остане при свом мишљењу.;)

А што се друго пасуса тиче: ако је лично непосредно искуство једини начин да научимо нешто о животу, људима и њиховим односима, значи ли то да је Готика дете које је било злостављано од стране мајке коју отац није волео, јер је једино из личног искуства могла доћи до тих сазнања? :think:
Ja se trudim da posmatram stvari što relnije mogu.Ne smatrem da si posebno važna i da se bavim tobom, totalno besmisleni i arogantno sa tvoje strane.Mene ne zanima ,kako ti stojiš sa tvojim mužem, niti sam ja to komentarisala.U tvojim postovima se oseća dominantnost,ne smatram da je to korektno i da nisi moderator to sebi ne bi smela da dozvoliš.:eek:

Ja se trudim da posmatram stvari što relnije mogu.Ne smatrem da si posebno važna i da se bavim tobom, totalno besmisleni i arogantno sa tvoje strane.Mene ne zanima ,kako ti stojiš sa tvojim mužem, niti sam ja to komentarisala.U tvojim postovima se oseća dominantnost,ne smatram da je to korektno i da nisi moderator to sebi ne bi smela da dozvoliš.:eek:

И шта кажеш - не бавиш се мноме?! :mrgreen:

За промену, могла би мало да прокоментаришеш и ставове које сам изнела. ;)

Nisam znala gde da stavim ovu temu.
Covek se zapita stvarno.....nikad se ne zna ko je kakav zaista
sve u svemu,i ranije sam razmisljala o tome da li bih dala svoje dete na cuvanje nekome koga ne poznajem i zakljucila sam da verovatno ne bih...jednostavno ne verujem ljudima ,jer nikad ne moze da se zna dal je neko bolestan ili nije.Posle ovog snimka sam milion % sigurna da mi nikakav stranac nece cuvati dete.
Strasne stvari...
Licno,nemam pojma kakvu bih tacno kaznu izrekla ovoj....kravetini

http://www.rtl.hr/dadilja-se-divljacki-izivljava-na-bebi-video-6287

Ako dete ima babu stace mu bebisiterka to jos jedan pogubni trend sa zapada.

I dalje ne shvatam i osećam da se žestiš.Nisam bogzna nešto na forumima,ja razmišljam o tvojim stavovima,sa nekima se slažem ali ti neću iznositi sa kojima,jer si koliko vidim i sujetna i ti bi ovako terala u ne dogled ,mislim da nije teško reći nekome ,ok ovde si u pravu ,a ovde se ne slažem.Ne bavim se tobom zaista,ali ti sigurno neću povlađivati, iz tvojih se postova vidi da nikom ništa ne odobravaš.Nemoj misliti da se povlačim ali misli da druge ljude smaramo i da to nije u redu.

Jos nesto ja sam nenasilna osoba ali za ovako nesto mogao bi zivu da je zapalim.

О овом са писала већ.
Наравно да је у сваком од нас пробуђена агресија кад смо видели овако нешто, али исто тако, не бисмо никог удавили, родитељи смо, морамо да будемо ту својој деци.
Зато отац детета није тукао бебиситерку, него предао ствар суду, јер није хтео да буде кривац и да му дете остане без једног родитеља. (или оба, ако би је заједно умлатили)

И понављам, далеко су чешћа злостављања деце од стране родитеља, него од стране особе која их чува, и то је језиво!

isti dan kada sam se dogovorila sa neni da ce ovog leta poceti da radi kod nas, uvece videh ovaj snimak.. meni ovaj video mnogo znaci jer stvarno nemam ideju da iko moze da pomisli da naudi bebi, kamoli da je baca, udara.. i pre nego sto sam ga videla odlucila sam da cemo uvesti kamere. nemam opciju baki koje mogu da cuvaju decu a u jednom trenutku cu morati da pocnem da radim i da ostavim decu samu sa njom..

I dalje ne shvatam i osećam da se žestiš.Nisam bogzna nešto na forumima,ja razmišljam o tvojim stavovima,sa nekima se slažem ali ti neću iznositi sa kojima,jer si koliko vidim i sujetna i ti bi ovako terala u ne dogled ,mislim da nije teško reći nekome ,ok ovde si u pravu ,a ovde se ne slažem.Ne bavim se tobom zaista,ali ti sigurno neću povlađivati, iz tvojih se postova vidi da nikom ništa ne odobravaš.Nemoj misliti da se povlačim ali misli da druge ljude smaramo i da to nije u redu.

Па зашто то већ једном не кажеш??? :think: Ја то чекам од првог вагона, а ти си већ 4-5 постова потрошила причајући о мени... :confused: Мани мене, дај анализирај моје ставове, због тога смо овде! ;):)

o da eto moja mama radi i zena je tek u pedesetoj godini tako da od te price da ona cuva dete nista sveki je slobodna al ipak smatram da je bolje dacu dati u vrtic mozda ne ko ja od god dana sto cu morati al bar od trece jer dreca treba da nauce da budu drustvena bica i prosto u vrticu nauce neke stvari koje ne mogu u kuci sa bakama pogotovu...

Da dodam... bake mogu biti i bolesne, a i bogami i zaposlene, a bice takvih sve vise, s obzirom da stalno pomeraju granicu penzionisanja , pa cemo izgleda raditi do smrti.
Ја сам био у вртићу,био ми је близу 5 минута од зграде,и ту су била све даца из краја...
Код баке сам ишао често али није ми служила као замена...Ма шта деца знају,важно да су безбедна...Не треба сад бацати дрвље и камење на вртиће...Нема другог...Све наравно зависи и од расположења старијих да чувају...Ако су неки наџак...А често оно који ду добри не добију довољно шансе да чувају унуке а разни ликови добију тако да...Све је релативно данас не можеш да кажеш скоро за ништа ТАКО ЈЕ,да преломиш,већ сутра ујутру те нешто демантује:cool:

Back