Žan-Žak Ruso,poznati francuski filozof,ja sam možda pogrešila što sam njega parafrazirala,a sad evo citata"Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju decu ,nego to da voli njihovu majku"kraj citata.Prosto ne mogu da verujem da je za tebe ovo besmislica.Čak je moje parafraziranje jasno.Ja duboko verujem u ovo ,majka ne može biti dovoljno dobra majka,ako nije voljena,čast izuzecima znam ih ,a itekako znam i ovo našta se misao odnosila,eto toliko o besmislicama
Možda su neki očevi ljuti što sam ih pozvala da više vole,a to zanači i cene,majke svoje dece i da im pomognu u odgajanju zajedničke dece,a ne da sve preuste majkama,i tako poruka može da se shvati,zato nam se valjda neke mudrosti i dopadaju valjda!
Dugo nisam citala ovu temu i ne mogu da verujem u kom pravcu se razvija
Otac treba da voli majku svog deteta, jer je dete srecno kad se roditelji vole i daju mu lep primer za dalji zivot. Tacka.
To ne znaci da ce ona biti losa majka ako je ne voli, pogotovo ne znaci da ce zlostavljati svoje dete. Tu nema logike. Osobe sklone zlostavljanju "vuku" svoj problem u glavi dugo, obicno nastaje pre zrelosti i pre braka. To vazi i za muskarce i za zene.
Kako pravdate zlostavljanje zena i dece od strane muskaraca? Nedostatkom ljubavi od strane zene?
Znaci to tako treba, ako
mislis da nisi voljen, udri vici , urlaj, vezuj. majku mu, pa frustracije moraju da se ispolje zar ne?!?

Znam oca koji je mnogo voleo majku svoje dece, toliko da je nije sprecavao da ona maltretira njihovu decu.
A sto se tice razvedenih zena, ispade da je pravilo da zlostavljaju svoju decu.
I nije svaka razvedena zena izfrustrirana nedostatkom ljubavi od strane oca svog deteta.
Takve frustracije se desavaju u braku, ako se desava posle razvoda to je samosazaljenje i sebicnost i moze da traje do kraja zivota, nevezano da li je neko voli kasnije.
I da, otac ne treba da pomaze u odgajanju dece, nego da ravnopravno ucestvuje. Da pomogne moze i komsija.
A sta je sa samohranim majkama, sa usvojenom decom, i starateljima i slicnim situacijama? Ko tu koga zlostavlja jer nije voljen?